推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

[建議] 王風雷傳

君不見,男女高音可以用高音頻震爆薄玻璃杯

原來,所有氣硬功的剋星,不是三寸真元勁
而是唱藝術歌的高音歌王∼∼∼
引用:
原帖由 a1771550 於 2009-6-12 19:21 發表
睇完今期, 有邊位大哥可以告訴小弟, 怎樣才能 "用特定音頻的力量" 來攻擊??? x n

引用:
原帖由 桃花居士 於 2009-6-15 15:56 發表
君不見,男女高音可以用高音頻震爆薄玻璃杯

原來,所有氣硬功的剋星,不是三寸真元勁
而是唱藝術歌的高音歌王∼∼∼
但風雷那一招並非發音波攻擊, 而是用落手落腳咁打擊(仲好似話要用 "特定音頻既內功"...)

引用:
原帖由 a1771550 於 2009-6-16 00:07 發表

但風雷那一招並非發音波攻擊, 而是用落手落腳咁打擊(仲好似話要用 "特定音頻既內功"...)
六指琴魔或者西门萧咪係金钟罩的克星?
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

我記得有套戲...唔記得叫咩名...只記得係吳耀漢...岑健勳...許冠文同張艾嘉主演既.....
有一幕係講要 吳 同 岑 佢地2個整爛一塊太空金屬玻璃...佢地2個唔識...就搵 許 幫手.(電影中許 係一個好勁既人)...許一睇就知o個塊係太空金屬玻璃..仲講左一般係唔會爛...但o係特定音頻下就會碎裂....之後用左2支金屬Y叉互敲................o個幕係玩到岑生係咁玩Y叉...玩到4圍d朱義盛..杯碗爛哂...之後............................

可能姦興睇過呢套戲.....諗到可以咁玩...所以先有段咁既野.............................不過,...特高音頻咁破金鐘罩我覺得有問題..人係聽唔到呢d音頻既.....而如果呢d音頻可以攪掂 一個識金鐘罩既人..咪即係咩人都攪得掂???仲有..e d音頻都破唔到金鐘罩...只係將聲音擴大....都唔會另個罩裂.........算咩破左呢個武功???
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-6-16 16:31 發表
我記得有套戲...唔記得叫咩名...只記得係吳耀漢...岑健勳...許冠文同張艾嘉主演既.....
有一幕係講要 吳 同 岑 佢地2個整爛一塊太空金屬玻璃...佢地2個唔識...就搵 許 幫手.(電影中許 係一個好勁既人)...許一睇就知 ...
"金" 鐘罩又唔係 "玻璃"...呀鬼才真係山草藥...

回復 881# 的帖子

套戲係神勇雙響炮

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-6-13 20:26 發表
看了今期了

1) 骨節原來可以就咁嵌回體內   
真的很神奇, 啲骨節可以隨時又拔又插, 簡直神乎奇技!

引用:
原帖由 休谷客 於 2009-6-17 11:27 發表

真的很神奇, 啲骨節可以隨時又拔又插, 簡直神乎奇技!
Lego? Transformers? 定係...Terminator?

"I'll be back, and so as my bones...."

《風雷2》(七月極道登場!!!)廣告提到新任月聖使王風雷領旨要生擒龍虎三皇 ...

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 sblade 於 2009-6-17 02:57 發表
套戲係神勇雙響炮
是"智勇三寶"才對,"神勇雙響炮"是冇許冠文份
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

剛看專欄提到《風雷2》七月三十一日創刊 ...

已經好耐冇睇這本垃圾,想請問第一輯仲有幾多期先完?
我對本野已經冇興趣,只係想定時定候知道下鬼才興汙辱了幾多龍虎門的角色咎和武功。

講真,宜家買都係因為甘小文0既風濕傳,把鬼興都係攪番特別板同精品0野啦,唔好再攪0的劇情啦。

相關搜索目錄: 精品

引用:
原帖由 nicknicky 於 2009-6-19 23:44 發表
已經好耐冇睇這本垃圾,想請問第一輯仲有幾多期先完?
我對本野已經冇興趣,只係想定時定候知道下鬼才興汙辱了幾多龍虎門的角色咎和武功。
風雷傳2,七月推出,咁第一輯,最多2,3期完

車! 完左冇耐,又出2,咁使乜分一同二,簡直多餘
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

謝以上2位大大指點.....估唔到仲有人記得叫咩名...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-6-20 04:25 發表

風雷傳2,七月推出,咁第一輯,最多2,3期完

車! 完左冇耐,又出2,咁使乜分一同二,簡直多餘
姦興佢一次出太多會控制唔到個故事....
其實e+都唔掂..不過如果佢太長...會寫到過火位...埋唔到尾...到時一定比老黃炒....(龍記個名衰爛尾喎~)
e+一次開一段故仔......佢咪易d作囉....
                       /□\/■\
                        ||  ||

算罷啦,本垃圾仲睇嚟做乜
索性cut鬼咗距啦
攞果$14去買菠蘿油食仲開心

本帖最近評分記錄
音樂無界限

聖上同邪神,久不久就話不放對方在眼內,究竟是誰自視過高,定兩個都係咁自大呢?

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-6-16 16:31 發表
有一幕係講要 吳 同 岑 佢地2個整爛一塊太空金屬玻璃...佢地2個唔識...就搵 許 幫手.(電影中許 係一個好勁既人)...許一睇就知 ...
算啦,黑間冰火三都係破霹靂狂龍咋嘛

回復 891# 的帖子

可能佢想作一個小總結, 回一回氣, 然後再繼續風雷二, 或三, 或四...

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-6-21 03:34 發表
索性cut鬼咗距啦
SO...完左第一輯...我都唔會再買...不過入面d副刊真係幾正,....我都係因小文同d訪問先會買....
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-6-23 01:17 發表 SO...完左第一輯...我都唔會再買...不過入面d副刊真係幾正,....我都係因小文同d訪問先會買....
好想...好很想...睇甘員外既爆笑風濕傳...但住在龍鼓灘既我實在距離旺角太遠啦, 出親去單程都要成個幾鐘...頂...有夠唔方便...

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-6-21 11:34 發表
索性cut鬼咗距啦
絕對同意,呢本圾垃真係唔使錢都冇興趣睇,強姦興條契弟抄肥良抄到出面,而家連肥良都唔掂,呢條老翻垃圾更加莫提啦
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-6-24 00:17 發表

絕對同意,呢本圾垃真係唔使錢都冇興趣睇,強姦興條契弟抄肥良抄到出面,而家連肥良都唔掂,呢條老翻垃圾更加莫提啦
王風雷傳這"垃圾"還真有吸引力,"竟然"能誘惑那麼多人心動急著想看,而且熱烈參與討論 ...
(謎之聲:幸好有"情意結"可以拿來當繼續看下去的藉口,不會被人笑我愛看自己口中的"垃圾" ...)

引用:
原帖由 a1771550 於 2009-6-23 00:01 發表

好想...好很想...睇甘員外既爆笑風濕傳...但住在龍鼓灘既我實在距離旺角太遠啦, 出親去單程都要成個幾鐘...頂...有夠唔方便...
搬出黎啦...
                       /□\/■\
                        ||  ||

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。