推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[原創] CA 沐足新手資料

本主題被作者加入到個人文集中
ching 功得無量
明天總是美麗的,所以我們要活下去

回復 1# 的帖子

非常欣賞師兄附有巴士路線,慳唔少的士錢,又唔洗受的士佬氣,比佢地亂開價,100%支持CA有用資料

引用:
原帖由 gary4u 於 2009-1-27 12:31 發表

桑x街同這網我都有上,
古唔到個面咁黑暗...

我地大多數都係上網搵資料, 分享經驗o既普通人, 同任何版主, 網站負責根本無連繫, 連真面目都未見過, 只係當中有共同話題, 共同嗜好的, 就多說幾句, 何來聯朋結黨, 最後竟然成為一網打盡當中的其中一個, 真係啼笑皆非.

從商業角度出發, 現今講o既係coopetition, 而唔係單單o既competition.

引用:
原帖由 aplst178 於 2009-1-27 13:09 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=5964155&ptid=235840][/url]

係呀,呢個網都好商業化,所以人氣唔旺
網站收入來自廣告, 廣告帖, 寫手帖, 正常過正常, 唔會反對佢地o既存在, 去得o個個平台玩, 就要接受呢個事實, 就好似下載d免費軟件, 有時都要接埋佢地d廣告電郵一樣,

網站背後o既廣告商, 唔知係投資之前(或者之後)有冇諗過用d乜野KPI黎量度自己o既投資回報? 一個百花齊放o既網站, 可以留住唔同o既網民, 只要人多, 廣告曝光率就會高, 效益相應增加,  就以食肆為例, 不同o既店舖, 就算係競爭對手, 都喜歡開埋係附近, 點解? 一間出名o既商場當中,   同類型o既店舖不只一間, 甚麼波鞋街, 雀仔街, 女人街, food court等等都係現實o既互存好例子.
引用:
原帖由 aplst178 於 2009-1-27 13:17 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=5964206&ptid=235840][/url]
非常欣賞師兄附有巴士路線,慳唔少的士錢,又唔洗受的士佬氣,比佢地亂開價,100%支持CA有用資料
巴士團不單可以省錢, 仲可以加快認識一個地區, 不過要提高警惕.

相關搜索目錄: 投資 廣告 波鞋

引用:
原帖由 itskt 於 2009-1-27 09:03 發表

我地大多數都係上網搵資料, 分享經驗o既普通人, 同任何版主, 網站負責根本無連繫, 連真面目都未見過, 只係當中有共同話題, 共同嗜好的, 就多說幾句, 何來聯朋結黨, 最後竟然成為一網打盡當中的其中一個, 真係啼笑 ...

老師每一個回帖,都很有教育意義,獲益良多。 ....與我那些只有教肉意義的回帖相比,真有雲泥之別。
[img=247,181][/img]

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-1-24 17:01 發表

too expensive. No $$$ to go.
I will go to CA for foot massage. Total cost is below $500.  
我覺得Macau安全同24小時有船,年29過去Big Boss,先在金沙放低幾兩 ,再在Big Boss放低幾億,然後擦背,最滿意擦背姐同我擦咗一身老泥後的一句說話:
將D衰嘢冲走,好嘅留低

- 行 cat walk 的時候,在所有按摩房與足浴房的電視,均可調至適當頻道收看 cat walk 過程

聽技師說:現在已經不能從按摩房與足浴房的電視看到 Cat Walk 了。

引用:
原帖由 zmss 於 2009-1-29 11:21 發表
- 行 cat walk 的時候,在所有按摩房與足浴房的電視,均可調至適當頻道收看 cat walk 過程

聽技師說:現在已經不能從按摩房與足浴房的電視看到 Cat Walk 了。
噢.....是嗎?難怪我昨天六點多在隆賭匯按腳沒 cat walk show 看,平時是一定有的!

還有,常客可以申請VIP金龍卡。
              (定价)-(VIP折扣价)
有Cat Walk的叫《王牌》
王牌頭鐘  58元 -> 50元 (80分鐘)
王牌加鐘  50元 -> 45元(60分鐘)
沒有 Cat Walk 的叫 《普通牌》
普通牌頭鐘  50元 -> 40元(80分鐘)
普通牌加鐘  45元 -> 40元(60分鐘)
技師起鐘時,一定要看鐘。有些技師會呃鐘地。

引用:
原帖由 zmss 於 2009-1-29 13:06 發表
還有,常客可以申請VIP金龍卡。
              (定价)-(VIP折扣价)
有Cat Walk的叫《王牌》
王牌頭鐘  58元 -> 50元 (80分鐘)
王牌加鐘  50元 -> 45元(60分鐘)
沒有 Cat Walk 的叫 《普通牌》
普通牌 ...
師兄,最近我去拿了一張「貴賓卡」(V.I.P.),此卡並非金龍卡,但也有上述優惠。申請方法簡單,只要親身到前台登記,留下姓名與電話號碼並簽署,一個星期之後到取便成。聽囡囡講,金龍卡現在已經不發了,金龍卡持有人在隆賭匯消費有八折。除非是超級大客,否則不會接受金龍卡之申請。

新手一問.

第一次想去ca, 可否指導一下?

謝謝

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-1-29 21:35 發表

師兄,最近我去拿了一張「貴賓卡」(V.I.P.),此卡並非金龍卡,但也有上述優惠。申請方法簡單,只要親身到前台登記,留下姓名與電話號碼並簽署,一個星期之後到取便成。聽囡囡講,金龍卡現在已經不發了,金龍卡持有 ...
那我運氣好,拿到了金龍卡。聽囡囡講,金龍卡在集團下的五個地方:
龍X會
金X島
新X虹
金X世紀X花
金X尊
的消費都能打八折或最低折。

引用:
原帖由 itskt 於 2009-1-27 17:03 發表

我地大多數都係上網搵資料, 分享經驗o既普通人, 同任何版主, 網站負責根本無連繫, 連真面目都未見過, 只係當中有共同話題, 共同嗜好的, 就多說幾句, 何來聯朋結黨, 最後竟然成為一網打盡當中的其中一個, 真係啼笑 ...
蘿兄好, 老師好,
厘三段復帖, 小弟睇左兩遍.
想 ...老師復帖時定有感而發.
小弟也感受到那種冇奈.
當然, 有些人是值得去跟他討論或爭論.
但有些人, 則屬於不值得及不可以討論.
這一類人喜歡窒人, 窒了人就笑呵呵.
但被人返窒就老差成怒;
醜陋之極!

在此, 祝蘿兄及各師兄新春快樂 !

引用:
原帖由 fivesixnine 於 2009-1-29 14:04 發表

蘿兄好, 老師好,
厘三段復帖, 小弟睇左兩遍.
想 ...老師復帖時定有感而發.
小弟也感受到那種冇奈.
當然, 有些人是值得去跟他討論或爭論.
但有些人, 則屬於不值得及不可以討論.
這一類人喜歡窒人, 窒了 ...
算吧,貓兄,寬容點,網上沒真正仇怨,何必執著。

引用:
原帖由 三叉戟 於 2009-1-29 13:41 發表
新手一問.

第一次想去ca, 可否指導一下?

謝謝
師兄,一般新手看完這個帖,已經對CA救國有初步認識,你還要甚麼補充資料?我可以再說多一點。

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-1-29 22:07 發表

算吧,貓兄,寬容點,網上沒真正仇怨,何必執著。
多謝蘿兄提點 ,
定加留意

引用:
原帖由 fivesixnine 於 2009-1-29 22:12 發表

多謝蘿兄提點 ,
定加留意  
我都放低左. 講到底, 損失麰曮Y我地.

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-1-29 21:35 發表

師兄,最近我去拿了一張「貴賓卡」(V.I.P.),此卡並非金龍卡,但也有上述優惠。申請方法簡單,只要親身到前台登記,留下姓名與電話號碼並簽署,一個星期之後到取便成。聽囡囡講,金龍卡現在已經不發了,金龍卡持有 ...
羅白師兄, 「貴賓卡」(V.I.P.)有什麼SO架?
我過年前去過, 我專登自己埋單, 都見唔到.
是否要主動問才有呀?
筆名: 遮神 ...  My name is Jason

引用:
原帖由 doghon 於 2009-1-29 16:51 發表

羅白師兄, 「貴賓卡」(V.I.P.)有什麼SO架?
我過年前去過, 我專登自己埋單, 都見唔到.
是否要主動問才有呀?
以我所知,做足浴可以每個鐘平 $5,例如搵皇牌技師做雙鐘足浴: ($58 + $50 -$5-$5= $98), 做推拿就可以平大約 $10-$20

你要主動去前台問:「靚女,我想申請貴賓卡!」...咁前台靚女就會比本簿你寫低你個大名與電話號碼。一個星期之後就可去前台取卡,無任何附帶條件。

原來是這樣, 明白晒.
筆名: 遮神 ...  My name is Jason

thank for details

引用:
原帖由 yeeetom 於 2009-2-8 18:43 發表
唔係啦, 拿拿聲, 一齊走返轉CA至過年啦
聽日元宵節啦,就快過完新年啦!

又可以睇到師兄大作,正

引用:
原帖由 rayso333 於 2009-2-8 19:18 發表
又可以睇到師兄大作,正
這報告舊了,只能當歷史書咁睇,要靠師兄們出實戰報告。

Thanks very much.....

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。