推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

[疑難] 考 起!!!

REF.# 22 & 23

大過個籠, 裝唔落.冇符.

引用:
原帖由 老何 於 2009-3-29 09:17 發表
REF.# 22 & 23

大過個籠, 裝唔落.冇符.
ZIP 左先send ma

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-3-29 18:53 發表
ZIP 左先send ma
send左去YH, 由你ZIP.

引用:
原帖由 老何 於 2009-3-29 19:10 發表

send左去YH, 由你ZIP.
Brother Ho,收到

B哥, 滿意否?

引用:
原帖由 老何 於 2009-3-31 16:52 發表
B哥, 滿意否?
謝謝老何兄  十分滿意   重有冇?

引用:
原帖由 大隻西 於 2009-3-31 21:41 發表
謝謝老何兄  十分滿意   重有冇?
有一張, 好細k, 冇乜睇頭。夾幾張細k小西灣,可望多帣.

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 老何 於 2009-4-1 22:34 發表

有一張, 好細k, 冇乜睇頭。

呢張拍得好  應該係近代資料用照片  原圖可能好大。

小西灣,漏左填海ne張
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

老何兄:在小西灣未開發時,約40多年前,曾到過此地,狗隻甚多,聽說是軍事重地,所以只能在遠處望望,更談不及前進

引用:
原帖由 mlcheung.ml 於 2009-4-2 09:39 發表
老何兄:在小西灣未開發時,約40多年前,曾到過此地,狗隻甚多,聽說是軍事重地,所以只能在遠處望望,更談不及前進
系呀!鶣蚳t皇家空軍Signal Unit 千祈唔好入去, 狗咬事少,比D鬼捉住審一輪再交比政治部D唐人審,咁就盛番半蝷H命算好彩GA LA.。

不如估骾水兵操緊街叫乜名?

老何兄:雖然少不更事,但這種兇險當年也是明白,到底那年代以至現今,這樣政治是玩不得的

引用:
原帖由 mlcheung.ml 於 2009-4-2 09:39 發表
又是約四十年前,我都入過去、平安回來、因為我讀崇真中學的姊姊、她的同學正是住在堶,因她爸爸是在小西灣軍部工作、她帶我和姊姊坐專車進去,玩了一個下午、堶惘乎狗都唔多隻、唔好俾個惡狗牌嚇親、環境清靜美麗、球場寬大。這堿O英軍情報收集中心,遍佈接收天綫、聽說是來接收來自大陸信号。

NE 個海灣縮左入去,D船避風最好。WHERE?

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-4-2 22:41 發表
又是約四十年前,我都入過去、平安回來、因為我讀崇真中學的姊姊、她的同學正是住在堶,因她爸爸是在小西灣軍部工作、她帶我和姊姊坐專車進去,玩了一個下午、堶惘乎狗都唔多隻、唔好俾個惡狗牌嚇親、環境清靜美麗、 ...
所以話家賊難防就系咁解。MIC哥就被狗追,LAW記就追狗。

38#40#

老何兄/羅記兄,羅記兄能入內當然是開眼界之事,我們在小子年代,未能達到這裡,附近是有一些木屋的,狗隻可能是這些木屋飼養,當年還記得某雜書所教,遇見惡狗只要站好,張開雙手成十字架形狀,狗隻便不會撲向你,當年手上沒有木棍,聽見狗吠早已走為上著,唔通扮十字架等上帝打救咩。僅此一次再沒有去過小西灣,有了藍灣半島才多來了這裡走走,由側的運動場走向山,景觀真的不錯

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 老何 於 2009-4-2 22:51 發表

所以話家賊難防就系咁解。MIC哥就被狗追,LAW記就追狗。
講開我兒時,得閒無事,出街打狗無數、所以街狗見到我避之則吉、免受皮肉之苦。

引用:
原帖由 mlcheung.ml 於 2009-4-3 00:00 發表
38#40#

老何兄/羅記兄,羅記兄能入內當然是開眼界之事,我們在小子年代,未能達到這裡,附近是有一些木屋的,狗隻可能是這些木屋飼養,當年還記得某雜書所教,遇見惡狗只要站好,張開雙手成十字架形狀,狗隻便不會 ...
MIC哥, 你唔試鴽磥Q字架,又點知狗隻實會咬呢?

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-4-3 00:04 發表
講開我兒時,得閒無事,出街打狗無數、所以街狗見到我避之則吉、免受皮肉之苦。
咁你E加身份是丐幫?袋弟子?師婆黃蓉有否教你炒番幾味益大家!

老何兄︰手上無碌棍辦十字架都會震嫁,無羅記咁英雄隨身有支打狗棍,拿呢條十字架應對的狗隻既良方已在互聯傳出,希望日后諸君在必要時用用此方,看看效果如何,如果靈驗的話要重酬在下呀,因為免左打瘋狗針嗎

引用:
原帖由 mlcheung.ml 於 2009-4-3 00:00 發表
38#40#

老何兄/羅記兄,羅記兄能入內當然是開眼界之事,我們在小子年代,未能達到這裡,附近是有一些木屋的,狗隻可能是這些木屋飼養,當年還記得某雜書所教,遇見惡狗只要站好,張開雙手成十字架形狀,狗隻便不會 ...
Mic哥,bin個仇家教你见狗要扮十字桇呀?記着...............见到狗、唔好走、咬law友

引用:
原帖由 老何 於 2009-4-3 10:08 發表

MIC哥, 你唔試鴽磥Q字架,又點知狗隻實會咬呢?
聽講我有的friends都用過扮十字架的方法、但他們已再沒有机会同我講得與唔得啦!!

引用:
原帖由 老何 於 2009-4-2 18:26 發表

系呀!鶣蚳t皇家空軍Signal Unit 千祈唔好入去, 狗咬事少,比D鬼捉住審一輪再交比政治部D唐人審,咁就盛番半蝷H命算好彩GA LA.。

不如估骾水兵操緊條街叫乜名?
這樣大規模的水兵連  我在小西灣一個都沒見過。

引用:
原帖由 大隻西 於 2009-4-3 19:24 發表

這樣大規模的水兵連  我在小西灣一個都沒見過。
小西灣有的只是空軍解碼組, 女皇u晨閱兵都唔N浦頭。不如估麰荇灣, 你細路時都去過ga.

引用:
原帖由 老何 於 2009-4-3 20:20 發表

小西灣有的只是空軍解碼組, 女皇u晨閱兵都唔N浦頭。不如估麰荇灣, 你細路時都去過ga.
對過晒衛星地圖唔見  係未龜背灣?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。