推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[深圳] 咸濕假期抵玩之旅

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2009-4-24 10:28 發表

唔緊要,唔反對你在新都題帖文。 

係呀,呢排好少去新都。

去水都多,睡眠區同舊太平洋一樣,獨立兼有電視睇。 

皇室假期之前買過一張儲值卡,用完就冇去了,因為休息室太多人。 
水都睡眠區咁正, 我在太平洋兩三年都係為了睡眠區夠靚, 好過住酒店嘛.
自從無了睡眠區後, 沒有去太平洋了.
上次去水都, 都係在房睡. 下次 要試試先.

皇室真係太多人, 但好有大場氣派.
好多鬼佬客, 太平洋,水都無得比.

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2009-4-24 10:30 發表

呢樣野,去新都咪仲正,仲有靚湯飲,生果都正好多。 
完全同意, 爽完飲番碗湯補充旦白質嘛.

引用:
原帖由 Oldman 於 2009-4-24 13:41 發表

羅湖有冇得賣?
無得賣, 只有黃崗才可買到,
而且每人只可買一張,
買票後會打上時間, 廿四小時內到皇室.

For normal Chinese style sauna, I will pay 30/2hr or 50/3 hr. at worst , I will pay only 20/2 hrs

引用:
原帖由 gabmen 於 2009-4-24 22:49 發表
For normal Chinese style sauna, I will pay 30/2hr or 50/3 hr. at worst , I will pay only 20/2 hrs
20/hr is the market standard for those who provides good service.
[img=247,181][/img]

引用:
原帖由 gabmen 於 2009-4-24 22:49 發表
此小費合理, 除非你想溝囡另計.

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-4-24 22:52 發表

20/hr is the market standard for those who provides good service.
唉..........! 有d 死老坑做壞個市, 100-200 咁俾.
無他的, 用銀彈溝囡.

引用:
原帖由 太空貓 於 2009-4-24 21:15 發表

水都睡眠區咁正, 我在太平洋兩三年都係為了睡眠區夠靚, 好過住酒店嘛.
自從無了睡眠區後, 沒有去太平洋了.
上次去水都, 都係在房睡. 下次 要試試先.

皇室真係太多人, 但好有大場氣派.
好多鬼佬客, 太平洋 ...
級數當然係皇室高,另外,貪水都睇英超廣東話評述。  同埋在睡眠區都可以睇足球。 

相關搜索目錄: 酒店

價$好抵呀,吾去試下都吾得,不過要係王岡過關,麻煩d

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2009-4-25 10:19 發表

級數當然係皇室高,另外,貪水都睇英超廣東話評述。  同埋在睡眠區都可以睇足球。 
師兄真識嘆.
你有無試皇室部自助咖啡機.
d 咖啡都ok 喎 ! 好過大家樂的 "即磨咖啡 "
下次去要帶 "netbook" , 皇室有免費 wifi 好方便.
如用佢地網吧, 10/小時. 太貴嘛.

相關搜索目錄: 咖啡機 咖啡

引用:
原帖由 rayso333 於 2009-4-25 12:13 發表
價$好抵呀,吾去試下都吾得,不過要係王岡過關,麻煩d
係就麻煩d , 可先入皇室, 跟著扮剛埋單坐佢車去黃崗買票.
不過就好 cheap..

引用:
原帖由 太空貓 於 2009-4-25 14:05 發表

係就麻煩d , 可先入皇室, 跟著扮剛埋單坐佢車去黃崗買票.
咁做仲麻煩 真系左騰右騰 .
引用:
原帖由 太空貓 於 2009-4-25 14:02 發表

師兄真識嘆.
下次去要帶 "netbook" , 皇室有免費 wifi 好方便.
玩成日得一杯foc飲品真系唔夠喉, 所以我都系飲多杯自助咖啡嘆一嘆

引用:
原帖由 太空貓 於 2009-4-25 14:02 發表

師兄真識嘆.
皇室上網另一邊卡位仲要成 28 元一小時,又唔係快過人,想免費上費,去新都啦。   不過大陸上網都唔係咁好,好多網都封殺晒。 

冇試過咖啡,但有去餐飲部食野,唔錯,不過價錢唔平。 

引用:
原帖由 太空貓 於 2009-4-25 14:05 發表

唔係咁傻卦。   去皇崗都好方便喎。 

引用:
原帖由 太空貓 於 2009-4-25 08:26 發表

此小費合理, 除非你想溝囡另計.
Is it? I used to pay 50 for normal 2 hrs massage! I shall cut it down next time!

引用:
原帖由 太空貓 於 2009-4-24 11:02 PM 發表

師兄真識嘆.
如果d免費咖啡好飲..个幾個咖啡妹晨早炒左啦。。

我識有个賣48蚊一杯藍山咖啡...做咗兩年

你手若有行善的力量,不可推辭,就當向那應得的人施行。

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2009-4-24 11:22 PM 發表

皇室上網另一邊卡位仲要成 28 元一小時,又唔係快過人,想免費上費,去新都啦。   不過大陸上網都唔係咁好,好多網都封殺晒。 h:" />

冇試過咖啡,但有去餐飲部食野,唔錯,不過價錢唔平。 
上多一層,比少 少$...就有免費上網...免費XX.....免費XX。。

相關搜索目錄: 咖啡

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-4-25 19:25 發表

上多一層,比少 少$...就有免費上網...免費XX.....免費XX。。
係咪做 spa 呀,做過一次咁大把,因為超貴。 

相關搜索目錄: SPA

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2009-4-25 05:48 AM 發表

係咪做 spa 呀,做過一次咁大把,因為超貴。 
唔喺呀,叫貴賓區...張椅大張D..清靜D..貼身服務甘囉!!

相關搜索目錄: SPA

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-4-25 21:08 發表

唔喺呀,叫貴賓區...張椅大張D..清靜D..貼身服務甘囉!!
未試過,可否詳述!   最緊要清靜d。 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2009-4-25 06:18 AM 發表

未試過,可否詳述!   最緊要清靜d。 
每個鐘比12蚊...有紅酒,小食,上網...要比$...唔方多人啦。。

相關搜索目錄: 紅酒

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-4-25 21:24 發表

每個鐘比12蚊...有紅酒,小食,上網...要比$...唔方多人啦。。
紅酒,小食,上網再要比錢!   咁一定冇咩人了,休息室冇位坐都可以考慮下,齋坐。 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2009-4-25 06:41 AM 發表

紅酒,小食,上網再要比錢!   咁一定冇咩人了,休息室冇位坐都可以考慮下,齋坐。 
齋坐都要比錢...唔比錢落下面休息室坐。。

因為紅酒,小食,上網都係送架

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-4-25 21:49 發表

齋坐都要比錢...唔比錢落下面休息室坐。。

因為紅酒,小食,上網都係送架
可能有些誤解,係咪 12 元一小時,送紅酒,小食,上網?    

係都 ok 喎。 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2009-4-25 06:55 AM 發表

可能有些誤解,係咪 12 元一小時,送紅酒,小食,上網?    

係都 ok 喎。 
係休息室坐免費...果度12元一小時.....有野送...好多人都唔制

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。