推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

46 12
發新話題

小心金三角車站

小心金三角車站

今日星期日早上九點3,4果字到

我係百佳落車行去金三角坐車

去到爛地十字路口時見到果新彊細佬偷緊果著紅衫既阿佰果背包

我用國語大聲講小心呀,果阿佰都聽唔見,果時佢差唔多行到路口果到有小店同有個唔知乜水著白衫既人企係到

佢又係咁行,都唔知果阿佰果時諗緊乜野,比人開晒果背包都唔知,唉

我再向前行,有個成年新彊佬對住我唔知講咩,果時睇下其他地方唔見佢d同黨,如果佢唔係新彊佬,我又唔趕時間我真係想係地拎舊磚追住佢黎打,不過d新彊仔身上有刀,而且趕住番工,所以無繼續睇,行去車站,大家當然唔好咁on9學我大聲提,因為分分鐘比人尋仇架

希望果阿佰無擺銀包係背包,因為我見到果細佬係背包拎緊野出黎,如果去到十字路口(長安酒店方向,即係平時去右轉龍倒會果個)d新彊仔依然夠膽繼續羅,我都無佢辦法,

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 chun2000 於 2009-7-6 00:10 發表

我用國語大聲講小心呀,果阿佰都聽唔見,果時佢差唔多行到路口果到有小店同有個唔知乜水 ...
多謝師兄提點,新彊仔真係膽大包天,不過師兄先顧及自身安全,適當時才大聲呼叫
我是一團火,玩得吾開心就會扯火

引用:
原帖由 chun2000 於 2009-7-6 00:10 發表

我用國語大聲講小心呀,果阿佰都聽唔見,果時佢差唔多行到路口果到有小店同有個唔知乜水 ...
師兄小心,果班新疆仔係一班人的,一個人無謂以身犯險。果段路如果一頭一尾比人圍,都幾得人驚,下次要睇環境。
[img=247,181][/img]

引用:

小弟都中過兩次招,好彩發現得早,先知無比班新疆細路偷到野!

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-7-5 16:15 發表

師兄小心,果班新疆仔係一班人的,一個人無謂以身犯險。果段路如果一頭一尾比人圍,都幾得人驚,下次要睇環境。

雖然我係新人,但我都知呢d

係深圳都同呢d人交過手,我計過果吞路我要走去車站唔耐

同埋我睇左環境先出聲

開佢波就未必,始終都考慮到佢身上可能有刀

係想搵舊野掉佢跟住快跑走人姐,佢應該得一人,以當時計佢要睇住條靚仔佢唔會有時間理我

而且佢地已經行到路口,果到好多人,

我去天地係白豬到出左喇

引用:
原帖由 chun2000 於 2009-7-6 00:23 發表

雖然我係新人,但我都知呢d

係深圳都同呢d人交過手,我計過果吞路我要走去車站唔耐

同埋我睇左環境先出聲

開佢波就未必,始終都考慮到佢身上可能有刀

係想搵舊野掉佢跟住快跑走人姐 ...
去到大街有好多人都冇用,路人會袖手旁觀由你死的。

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-7-5 17:12 發表

去到大街有好多人都冇用,路人會袖手旁觀由你死的。  

所以唔好學

近來真係愈來愈猖獗! 搞到 d 大巴司機到站後都高聲呼籲要小心, 果度拆左 d 屋, 少左人行, 甘就 ... !
精英盟會頂瓜瓜,目標明確無偏差,兄弟同心齊齊揸,女女猛話跨啦啦!

那裡從來都是小偷黑點。因為那裡人多,下手容易,而且,走也容易。路人見到都是不敢出聲的。只會就手旁觀!

甘搭大巴到金三角都危险播。。。

回復 10# 的帖子

所以一下車,記得按住錢包,或把背包放身前,立刻打的走人,不要差三幾元在那裡講價。因為那時就是你最容易給人下手的時間!

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-7-6 15:10 發表
所以一下車,記得按住錢包,或把背包放身前,立刻打的走人,不要差三幾元在那裡講價。因為那時就是你最容易給人下手的時間!
同埋吾好讲电话。。我过次一下车就有个电话入。。吾为意无把包放前面就马上感觉到有人摸我个包啦。。好彩我即刻把包放回胸前。。拉链已开了一半。。厉害。。。

回復 12# 的帖子

他們是真正的專業扒手,防不勝防的,只好自己小心點!

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-7-6 15:19 發表
他們是真正的專業扒手,防不勝防的,只好自己小心點!
D 新疆人扒手就直头吾会拉拒地添啦。。。所以好放肆。。。

回復 14# 的帖子

因為怕話對小數民族不公,好似昨天在烏魯木齊發生的暴動一樣。

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-7-6 16:38 發表
因為怕話對小數民族不公,好似昨天在烏魯木齊發生的暴動一樣。
甘就只可以自己小心D啦。。。

偷同搶刑罚不合...偷只会坐十天八天搶可以判几年.....他们甘明目张胆甘做野全因KO无能所最...去年我在上海分公司附近有一批新彊人出没做野...因鄰近使馆区...早上做野..下午全被打掉了....那代表什么....
獵犬終需山上喪,將軍難免陣中亡.                                 

回復 17# 的帖子

哈哈!因為有"外國分子"出頭唄!

引用:
原帖由 Rayjeam 於 2009-7-6 16:54 發表
偷同搶刑罚不合...偷只会坐十天八天搶可以判几年.....他们甘明目张胆甘做野全因KO无能所最...去年我在上海分公司附近有一批新彊人出没做野...因鄰近使馆区.. ...
家丑不出外传嘛。。比D老外知道中国甘多小偷点得呢。。

引用:
原帖由 Haidada 於 2009-7-6 15:15 發表

同埋吾好讲电话。。我过次一下车就有个电话入。。吾为意无把包放前面就马上感觉到有人摸我个包啦。。好彩我即刻把包放回胸前。 ...
我之前兩次幾乎中招都正係講緊電話........

我都好驚, 果晚大雨拿住遮行去長安酒店,我一路行一路驚

相關搜索目錄: 酒店

我尋日去左ca錦廈條主步行街去等老相好.........大大話話見到4个女仔被人偷野......

大街大巷仲落住雨都咁狼..........大家真係要小心

引用:
原帖由 lomondsam 於 2009-7-6 22:09 發表
我尋日去左ca錦廈條主步行街去等老相好.........大大話話見到4个女仔被人偷野......

大街大巷仲落住雨都咁狼..........大家真係要小心
ca 治安,一日差過一日。

其實大家行个條長青路真係好鬼危險.......所以大家行去天地/明珠廣場/長安公園, 可能諗下係榮文路or錦廈新村行上去會安全d

引用:
原帖由 lomondsam 於 2009-7-6 22:15 發表
其實大家行个條長青路真係好鬼危險.......所以大家行去天地/明珠廣場/長安公園, 可能諗下係榮文路or錦廈新村行上去會安全d
係,會人多 d。如果行另一條路,就算日光日白,都靜英英,好得人驚。

46 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。