推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

剛看完時事追擊--講八十後

引用:
原帖由 老何 於 2010-1-27 17:41 發表

其實每樣事問番自己, 個世界就好happy架勒
a funny video to be shared

http://www.youtube.com/watch?v=JQmkq-JbWj8&feature=popt19hk06

老何, 記得話比我聽 美人 d 反應...

相關搜索目錄: Video

引用:
原帖由 suewong 於 2010-2-3 22:02 發表

http://www.youtube.com/watch?v=JQmkq-JbWj8&feature=popt19hk06

史提芬周

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-2-3 22:14 發表

史提芬周
估唔到 B 哥咁幽默...

相關搜索目錄: 幽默

引用:
原帖由 suewong 於 2010-2-3 22:22 發表

估唔到 B 哥咁幽默...
只是實話實說

相關搜索目錄: 幽默

引用:
原帖由 suewong 於 2010-2-3 22:02 發表

美人話按政策辦事, 否則對過去的相同遭遇(如水災, 火災)的人不公平.

引用:
原帖由 老何 於 2010-2-3 22:29 發表

美人話按政策辦事, 否則對過去的相同遭遇(如水災, 火災)的人不公平.
Ah Sue 點解咁問, 因為覺得美人, 會有 d 精警既說話...

引用:
原帖由 suewong 於 2010-2-3 22:34 發表

Ah Sue 點解咁問, 因為覺得美人, 會有 d 精警既說話...
有呀, .....d人同風水陳一樣, 不 知  足.

周公有請. 係咁先

回復 32# 的帖子

你睇吓youtube上既留言就知.
但另一方面.人地突然失去家園又好難怪佢一時既憤怒.
如果以後佢都係咁.就好難有人同情佢喇.
祝佢好運啦.

呢位大哥看來都應該係80後,
希望唔好係表表者,
我好想知道他日如果佢比人炒魷魚會點?
俾女朋友飛左會點?
難道又叫政府幫佢搞掂?

先排我在youtube 睇到一句都幾精警,

樹不要皮,必死無疑,
人不要臉,天下無敵。
不扮高深,只求認真......

引用:
原帖由 理魯竇 於 2010-2-4 01:00 發表
呢位大哥看來都應該係80後,
希望唔好係表表者,
我好想知道他日如果佢比人炒魷魚會點?
俾女朋友飛左會點?
難道又叫政府幫佢搞掂?

先排我在youtube 睇到一句都幾精警,

樹不要皮,必死無疑,
人不要臉 ...
其實政府係預比災民暫住 3 個月. 但佢好似諗住 長住中轉屋, 甚至話土瓜灣舊樓係長久居所. 好似安貧樂道, 但又 1 d 都唔隨遇而安 wo...

考起?!

引用:
原帖由 suewong 於 2010-2-4 16:24 發表

其實政府係預比災民暫住 3 個月. 但佢好似諗住 長住中轉屋, 甚至話土瓜灣舊樓係長久居所. 好似安貧樂道, 但又 1 d 都唔隨遇而安 wo...

考起?!
ah sue, 妳把他/她們作內地人了解便是了。冇機會, 窮, 認命;有餐士, 搏命。

引用:
原帖由 老何 於 2010-2-4 19:12 發表

ah sue, 妳把他/她們作內地人了解便是了。冇機會, 窮, 認命;有餐士, 搏命。
何老大, 1 向覺得你好有見地.

點解會變到咁 ? 人性 / 中國人既民族性 ?

記得以前亞爸 5:00 a.m. 去山 car lar 返工, 都係咁. 成日教我地人窮 志不窮...

p.s. 今日有同事介紹正氣歌比 c6 睇, c6 半個番鬼, 都話好欣賞文天祥. 係咪 真係 40 後 /  80 後既分別 ?

引用:
原帖由 suewong 於 2010-2-4 20:46 發表

何老大, 1 向覺得你好有見地.

點解會變到咁 ? 人性 / 中國人既民族性 ?

記得以前亞爸 5:00 a.m. 去山 car lar 返工, 都係咁. 成日教我地人窮 志不窮...

p.s. 今日有同事介紹正氣歌比 c6 睇 ...
美人越講越火, 他第一句說話就証明此史提芬冇志氣。
點解係正氣歌!?

引用:
原帖由 老何 於 2010-2-4 21:14 發表

美人越講越火, 他第一句說話就証明此史提芬冇志氣。
點解係正氣歌!?
要問佢同事啦.

c6 話 每句都 5 個字, 點寫到? 西洋詩唔得 ka wo.

D 字佢識 d , 唔識 D.

但係話, 文天祥係咁惡劣既環境, 都咁有骨氣, 好難得.

美人話, 唔好咁夜唌C

引用:
原帖由 老何 於 2010-2-4 21:49 發表
美人話, 唔好咁夜唌C
收到.

仲有, 越來越覺得, 美人可能比 Ah Sue 烈女.

引用:
原帖由 suewong 於 2010-2-4 21:52 發表

收到.

仲有, 越來越覺得, 美人可能比 Ah Sue 烈女.
妳倆有共通點, 好心腸。

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-2-3 23:51 發表
你睇鴶outube上既留言就知.
但另一方面.人地突然失去家園又好難怪佢一時既憤怒.
如果以後佢都係咁.就好難有人同情佢喇.
祝佢好運啦.
水哥為人好包容, 好少咁年輕, 懂得易地而處...

下次見面, 介唔介意 講下, 係咪 伯父母既教導哩?

引用:
原帖由 老何 於 2010-2-5 09:15 發表

妳倆有共通點, 好心腸。
你同 c6 都有共通點, 鍾意好心腸既女人。

回復 43# 的帖子

oh...sue姐姐你誤會了..我一點都不包容的.
我d識咗二十幾年既老友.總覺得佢地思想仲係唔似三十多歲.
好多時都忍唔著口話幾句.比人感覺好串.
正因為咁.所以我好鐘意上ne呢度同前輩暢談.知道必有所得.
另外.我父母從小到大都係無為而治. 好在我地三兄弟妹都冇學壞.
原本我地三人都係教育界.現在我退出來了.性格使然.但我仲好響往以前同班仔一齊打波.食飯既日子.

唯叫放太多 Dailuklac 來香港,當然亂啦!

回復 46# 的帖子

ALBERT叔仲好好火..
證明身體健康!

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-2-5 22:05 發表
oh...sue姐姐你誤會了..我一點都不包容的.
我d識髐G十幾年既老友.總覺得佢地思想仲係唔似三十多歲.
好多時都忍唔著口話幾句.比人感覺好串.
正因為咁.所以我好鐘意上ne呢度同前輩暢談.知道必有所得 ...
so far, 淨係得水哥 1 個人比 allowance 佢.

Ah Sue 都覺得....   

網上 D 人仲話要起佢底, 荐佢做高X之星...

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-2-5 22:25 發表
ALBERT叔仲好好火..
證明身體健康!

引用:
原帖由 suewong 於 5-2-2010 22:29 發表

我地已無乜火、即是点解?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。