推介:| 廚具餐具 | 烹飪課程 | 紅白酒 | 咖啡 | | 蒸溜水 | 濾水器 | 中餐館 | 甜品店 | Coffee Shop 咖啡店 |

發新話題

咖喱牛肉館

引用:
原帖由 ※京子※ 於 2006-11-21 04:07 PM 發表

貢就要兩樣都試啦...

雞尾飽..
...你去到唔好咁心急即買,最好等一等,買新鮮出爐的..!!!趁熱即場先食一個!!! 是否買些打包帶走則隨意!
此店各式麵包基本上全日輪流出爐,阿標最鍾意就係即場熱棘棘雞尾飽!衹賣兩大元!

**  日 日 坐 收 五 斗     懶 與 培 塿 競 折 腰  **

** We the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. **

引用:
原帖由 brasco 於 2006-11-22 00:24 發表
軍軍, 早暈, 沙樽, 煎子, 花哥, 占仔.....睇鴾筏茯P期就唔就到大家啦!!.........
你預我下個月先得

引用:
原帖由 brasco 於 11/21/2006 10:18 AM 發表

刁!!..............
預埋我!!! 預埋我!!!  我下處返來Call 乃
唔好話離開髐G十年, 即使到死o個日我都會係香港人!!!

引用:
原帖由 brasco 於 2006-11-22 00:24 發表
軍軍, 早暈, 沙樽, 煎子, 花哥, 占仔.....睇鴾筏茯P期就唔就到大家啦!!.........
星期幾??!
奶得我又去..

打回原形喇..Wahahahahaaaa!!!!

引用:
一二零二

引用:
原帖由 brasco 於 2006-11-16 02:55 AM 發表

記得call埋我!!........
記得 call 埋我呀..街坊...
究竟轉左新壇有咩好處??      

引用:
原帖由 brasco 於 2006-11-22 01:24 PM 發表

刁!!...........
刁!!........... x 2 送番比你
究竟轉左新壇有咩好處??      

去左試新店

但感覺上.......情意結......

都係喜歡舊店多d

引用:
原帖由 billchan 於 2006-11-20 06:57 PM 發表
  我某星期六中午去開九龍城,特地到清真店果條街望望,真陰功!舊清真店門口坐滿等位的客人,但新店就小貓三四隻!好慘!食物水準既然一樣,可能新店門口不夠搶眼吸引,若我不留心都唔知道果度就係牛肉餅新店! ...
琤h左儺Y,諗住當lunch同下午茶
但搵唔到間麵包店

不過試左牛肉餅
一咬落去囓躁苭X黎,小心,不過好好味

相關搜索目錄:
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2006-11-23 05:04 PM 發表

.......琤h左儺Y,諗住當lunch同下午茶
但搵唔到間麵包店
...
...利記兄,上次阿標淨係寫低:「.....但可提提 d 為食鬼,大街行前少少有間鴻運麵包店 d 出爐雞尾包認真一流,+分好吃! 」,資料唔夠詳細,令為食利記M唔到,真係唔好意思!

而家補充詳細地址如下:

鴻運麵包餅家,九龍城衙前圍道 90 號地下( 近街市,街市係 100 號!),從新牛肉餅店行過去大約 2~3 鐘。

鉔伝ㄔ隉G有時間的話,要等一等,等新鮮熱辣辣出爐的才買,基本上除午飯時間外,不停有出爐!此鋪鋪面是開放式,買了就唔好客氣,立刻企定食一個,嘩!立食!趁熱時食!甜中帶鹹,鹹中帶奶酥香的半流沙雞尾料,連同軟綿綿的麵包,給你一口咬下,緩緩滲出,流入口腔,滿足得很!阿標試過連食兩個當一餐!

此店還有出爐蛋撻,每個兩文,半打+文,帶一盒回家或回公司做手信小食,也頗不俗!

相關搜索目錄:

**  日 日 坐 收 五 斗     懶 與 培 塿 競 折 腰  **

** We the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. **

引用:
原帖由 billchan 於 2006-11-24 01:47 PM 發表

...利記兄,上次阿標淨係寫低:「.....但可提提 d 為食鬼,大街行前少少有間鴻運麵包店 d 出爐雞尾包認真一流,+分好吃! 」,資料唔夠詳細,令為食利記M唔到,真係唔好意思!

:lo ...
唔該哂標兄
我的確比較為食
鐘意食礸顜{野 (其實無錢至真)
睇鴾@陣有無時間過到去先      
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2006-11-24 04:20 PM 發表

唔該哂標兄
我的確比較為食
鐘意食礸顜{野 (其實無錢至真)
睇鴾@陣有無時間過到去先      
....咁你有無上過去果度街市三樓大排檔食街坊野呀?唔係大力推薦果級,不過有 d 熱野都算幾好,可以食鵅A有檔仲掛住個蔡瀾舊年寫比佢地既橫排大幅字!

引用:
原帖由 billchan 於 2006-11-24 04:29 PM 發表

....咁你有無上過去果度街市三樓大排檔食街坊野呀?唔係大力推薦果級,不過有 d 熱野都算幾好,可以食鵅A有檔仲掛住個蔡瀾舊年寫比佢地既橫排大幅字!
有呀
有時同禷中秅W去食泰國野或者打邊爐
琤h左買雞尾包食
仲買左半打蛋撻請同事食
咁好彩一去到就有新鮮麵包食
咁就一路隅悚薴膝q一路食雞尾包
宜家好滿足呀
其實九龍城真係有好多好野食
對面(即牛肉館轉右)有間泰式燒雞亦都好正架
屭F嗲汁好野味
五大有其二

二手買賣
CD推介

回覆 #98 利記 的帖子

嘻嘻.....原來你無用阿標既企食熱雞尾包方法,不過立即「駕食」相信個包都仲係熱既!....熱食與室酯僥t別真係好大架!

我試過買多 d 番屋企雪起佢,食時再逐個叮熱!但唔掂!  因為 d 餡有時會爆穿個包,更失敗的是 d 餡會少左唔見左!因為會比麵包內壁吸收了!所以呢樣炟u係要出爐即食才掂!

估計利記兄泊車 30' $4、雞尾包1~2個 $2~4、蛋撻半打 $10,才不過 $16 左右,又交通又食又拎,正!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。