推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-20 00:35 發表

幫手唔係因為救醉魔,係消滅廣法堂
如果白蓮教由藍浪帶來金羅漢+金聖老,未必輸喎!!
小弟仲要等多一日至有得睇今期新龍,請問力兄白蓮教為何會跟廣法堂起衝突???

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-19 21:55 發表

東方家後人係度,?應該唔會有事啩!
洪東應該死唔去,但係被醉魔毒倒,跟住又懶大義咁願賭服輸,放醉魔一馬,又唔使死人,新著兒童樂園萬歲
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-4-20 00:43 發表

小弟仲要等多一日至有得睇今期新龍,請問力兄白蓮教為何會跟廣法堂起衝突???
唔係衝突,
我估係通天借白蓮教消滅廣法堂!!
因為開終唔明藍浪去泰國做乜?? 所以咁諗囉!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-4-20 00:43 發表

唔關白蓮教事,純係醉魔私人恩怨。
佢話當年西門吹簫幫洪東趕絕佢,所以要搵老西算賬,佢同老西應該交過手,所以話老西係佢手下敗將
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2007-4-20 00:44 發表

洪東應該死唔去,但係被醉魔毒倒,跟住又懶大義咁願賭服輸,放醉魔一馬,又唔使死人,新著兒童樂園萬歲
似喇似喇!! Yeah!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2007-4-20 00:51 發表

唔關白蓮教事,純係醉魔私人恩怨。
佢話當年西門吹簫幫洪東趕絕佢,所以要搵老西算賬,佢同老西應該交過手,所以話老西係佢手下敗將
噢! 原來係咁!! 唔該哂!!!

我覺得烈火祖師一行人一D都唔PRO?!又話淋人紅油同燒人全家、而家又比差佬玩!大家有冇睇讀友廣場?阿風蓮今期又出野WOR...大家心照啦!佢真係SHORT到上晒腦啦!!!
The Flying Finn

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-4-19 16:33 發表

其實點解我會對洪東o既實力存有猜疑,係因為之前曾經有讀者問過老黃,問洪東有無資格同無敵打。老黃就話要洪東同無敵過兩招都仲得,但打落去洪東就實輸硬。

That's why 我睇到今期話洪東仲勁過白無涯,我先 ...
依小弟推斷
32層天只是大約 = 10關 (39層天 = 黑級頂峰)
所以,
洪東勁過白無涯, 但遠不及東方無敵
這是很合理的

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-19 17:39 發表

老天尊勁過白無涯,白無涯只是32,老天尊起碼35!
我認為白無涯只係講出「事實」,沒有自謙,洪東功力的確超過32層天,但可能又未到東方無敵個級數!
小弟相信老天尊39
即使冇, 都應該38
因為老邪神話當年佢地打成平手
老邪神黑級頂峰喎....

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-20 00:42 發表

藍浪仲有魔鬼黨幫手喎!!

藍浪仲有利用價值,如果是藍浪有難,魔鬼黨或許會幫手,但醉魔只不過是藍浪,身邊一隻狗,魔鬼黨真係冇需要救佢!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-20 00:35 發表

幫手唔係因為救醉魔,係消滅廣法堂
如果白蓮教由藍浪帶來金羅漢+金聖老,未必輸喎!!
如果咁易可消滅廣法堂,通天教,元始門都一早做左,仲有白蓮教咁做,即係等同向泰國三大幫會宣戰!

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-4-20 00:29 發表

醉魔呢D人渣,白蓮聖上用佢只係因為佢功力有番咁上下,而且聖上即使對住王伏虎呢D"忠臣",都忌住忌住咁,試問又點會徒氣搵人救醉魔?除左佢細佬魔鬼螳螂,我實在唸唔到醉魔會有咩"朋友"相 ...
所以醉魔應該九死一生!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-20 07:36 發表

如果咁易可消滅廣法堂,通天教,元始門都一早做左,仲有白蓮教咁做,即係等同向泰國三大幫會宣戰!
我估通天教,元始門有協議唔打廣法堂,如果是但一方先出手,另一方都會幫廣法堂,形成三幫平衡局面。但如果係外來勢力對付廣法堂,相信通天教,元始門都唔會幫手。通天教如果借白蓮教滅左廣法堂就可以集中對付元始門!! 至於白蓮教,可能係毒品市場上搵到貨源...
我係咁諗喇...多多指教!!

引用:
原帖由 stanley09 於 2007-4-20 02:18 發表

小弟相信老天尊39
即使冇, 都應該38
因為老邪神話當年佢地打成平手
老邪神黑級頂峰喎....
老天尊既功力應該同老邪不相伯仲!

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-20 09:09 發表

所以醉魔應該九死一生!
因為下期叫「怒破醉八魔」,所以我估醉魔唔死!!

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-20 09:14 發表

老天尊既功力應該同老邪不相伯仲!
老天尊勝在冇頭痛!!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-20 09:12 發表

我估通天教,元始門有協議唔打廣法堂,如果是但一方先出手,另一方都會幫廣法堂,形成三幫平衡局面。但如果係外來勢力對付廣法堂,相信通天教,元始門都唔會幫手。通天教如果借白蓮教滅左廣法堂就可以集中對付元始門 ...
白蓮教既死敵係羅剎教, 照計唔會主動挑釁泰國三幫!

至於藍浪到泰國好可能想尋找幫手, 合作殲滅羅剎教!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-20 09:18 發表

老天尊勝在冇頭痛!!
可能又有其他隱疾未透露呢?  

佢既軒轅驚天訣功力, 應該接近黑級浮圖!  

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-20 09:15 發表

因為下期叫「怒破醉八魔」,所以我估醉魔唔死!!
唔死都可能殘廢, 斷手, 斷腳, 盲眼......是但一樣

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-20 09:19 發表

白蓮教既死敵係羅剎教, 照計唔會主動挑釁泰國三幫!

至於藍浪到泰國好可能想尋找幫手, 合作殲滅羅剎教!
白蓮教唔係挑釁泰國三幫,只係想打入毒品市場,而通天教有唔會無啦啦俾D貨白蓮教, 咁, 白蓮教唯有做D野囉!!
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-20 09:22 發表

唔死都可能殘廢, 斷手, 斷腳, 盲眼......是但一樣
正義既朋友最鐘意都係廢人武功囉!!

我覺得藍浪可能想同通天同盟,但係通天內面就會分2派,1派就係老天尊,1派就係而家個鐵五郎

引用:
依小弟推斷
32層天只是大約 = 10關 (39層天 = 黑級頂峰)
所以,
洪東勁過白無涯, 但遠不及東方無敵
這是很合理的
Okay,如果 32 層天 = 金鐘 10 關。而白無涯勁過閻王,咁閻王咪應該連 10 關 level 都無?頂到盡都係玄劫 level ! 而小虎又曾經踢死過玄劫,即係話,小虎下次再遇到閻王都唔駛再赦佢,一於再用霹靂狂龍踢爆佢。

如果咁樣計算,洪東真係好勁喎,應該同金聖老差唔多?
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-20 09:26 發表

正義既朋友最鐘意都係廢人武功囉!!
但被廢了的人多數隔一段時間之後就會出番來.而且仲功力大增

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-4-20 10:10 發表

Okay,如果 32 層天 = 金鐘 10 關。而白無涯勁過閻王,咁閻王咪應該連 10 關 level 都無?頂到盡都係玄劫 level ! 而小虎又曾經踢死過玄劫,即係話,小虎下次再遇到閻王都唔駛再赦佢,一於再用霹靂狂龍踢爆佢 ...
所以話老黃不如以後都唔好講功力高低既野喇!! 越講越亂!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。