推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

龍虎門討論區

大家覺唔覺得火雲邪神要郁龍虎門都講咗幾耐吓,但仲未成事?出征白蓮就話要部署耐D啫,要消滅日本龍虎門話都冇咁易,羅剎教假假地都是日本第一大派,要踢館駛擇日子?

引用:
原帖由 owen517 於 2006-9-16 12:20 AM 發表
大家覺唔覺得火雲邪神要郁龍虎門都講鰲X耐鵅A但仲未成事?出征白蓮就話要部署耐D隉A要消滅日本龍虎門話都冇咁易,羅剎教假假地都是日本第一大派,要踢館駛擇日子?
唉~進度太漫!大把炱あ穚仇ㄔ撙縑I
有時想,如果現在新著有天下咁黈瞍ヾA唔再連吹水都大大格;故事進度應該會快好多!

為了加強火雲邪神與龍虎門之間的血海深仇,劇情不妨大膽些,來一場血洗龍虎門,殺死一些正派角色,以加強故事的張力,掀起高潮。

劇情可以講老邪神生死未卜,作為兒子的火雲邪神非常不耐煩,思前想後,覺得龍虎門亦是罪魁禍首,遂將心底這股鬱氣發泄出來,單挑龍虎門,屠殺龍虎群英,石鐵、青天不敵,身受重傷,而趕回日本的阿柴、老妖、林氏兄弟更加慘遭毒手,王飛鷹一人之力,保護徒弟石鐵,火雲邪神眼見王飛鷹愛徒弟猶如老邪神愛自己一樣,身同感受,一念之仁,放過其他人,而王飛鷹最後傷重不治,從此,龍虎三皇與火雲邪神之間的仇怨更深。

因為舊著中,火雲邪神曾經假扮狂僧,屠殺東照宮,劍魔及媚娘成為劍下亡魄。新著不妨重新演繹一次。

引用:
原帖由 休谷客 於 2006-9-15 10:54 發表

白骨丞相真係慘,係咁比人玩! 

瘋妖三條友又真係幾討厭,王小龍可能會慘勝,最後被真弓救走! 
七章都慘勝?
瘋妖三條友感覺上只係一大兩小的蛋散吧,我想六陽(六章.)功力應對已經足夠,現在...我想輕傷吧...
不過王小龍莫名奇妙攪什麼?又話幫契媽報仇?唔夠東方無敵打仲唔努力練功都算了,現在仲「幫」白蓮教打敵人,本來係EQ低吧,現在近得小虎多連IQ都低埋?

引用:
原帖由 my709394 於 2006-9-15 05:18 PM 發表

七章都慘勝?
瘋妖三條友感覺上只係一大兩小的蛋散吧,我想六陽(六章.)功力應對已經足夠,現在...我想輕傷吧...
不過王小龍莫名奇妙攪什麼?又話幫契媽報仇?唔夠東方無敵打仲唔努力練功都算了,現在仲「幫」 ...
唔........

小虎有IQ既咩??

引用:
原帖由 ivan~ 於 2006-9-15 01:13 PM 發表
棍痴係白骨個細佬呢 d 咁秘密o既野
刀痴都唔知
白就咁都查得到???
一句說話就交代左.............亂黎
照常理,羅剎教知老邪神落在通天教手中,應是兵部打擂台,黑龍出現而洩露秘密。因為在場三千幾人,點都有二五,真係班兵唔爆,掃地果個都會爆啦!

但是,龍虎門班編劇又點可能識這樣想?

白鷲查到,因為編劇是金手指。

另外,

之前,日聖使受傷之後,不能用陰陽大挪移,根本完全沒有解釋,當時仲賣了關子,之後就不了了之……

今期專欄就話流血,不能用,但是都是沒有說為何…心淡…

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-14 02:34 PM 發表
轉了雙週刊嘛!
佢真係脫期呀, 重宣佈8期玩完, 唉! 真渣 (唔賣得!):bird:

引用:
原帖由 edmondlin 於 2006-9-16 12:07 PM 發表

佢真係脫期呀, 重宣佈8期玩完, 唉! 真渣 (唔賣得!):bird:
這本書確實係這段期間玉皇朝最唔賣得的漫畫!

真Disappointed!

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-16 04:14 AM 發表

這本書確實係這段期間玉皇朝最唔賣得的漫畫!
唉...本漫畫個結構..故事背景set得幾好ga...(係覺得有d抄銀英傳囉><)....
開頭仲話做動漫畫

神兵小英雄,神兵電影......咪一樣!  老王同成蟲一樣--------聲大大
The Flying Finn

引用:
原帖由 ivan~ 於 2006-9-15 21:13 發表
棍痴係白骨個細佬呢 d 咁秘密o既野
刀痴都唔知
白就咁都查得到???
一句說話就交代左.............亂黎
我又覺得冇乜問題,白鷲本事暏!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-9-16 03:14 PM 發表

我又覺得冇乜問題,白鷲本事暏!
情報組織吖嘛!!
The Flying Finn

究竟羅剎教想打邊個先呢???
又想打白蓮
又想打龍虎門
而家又查到老邪係通天教

5大世家................
100期後再算

引用:
原帖由 百發百中 於 2006-9-16 06:58 AM 發表
之前,日聖使受傷之後,不能用陰陽大挪移,根本完全沒有解釋,當時仲賣了關子,之後就不了了之……

今期專欄就話流血,不能用,但是都是沒有說為何…心淡…

好似話過受左外傷就唔可以用大挪移
會流血不止

大挪移secret was same as old edition. But the characters were different. In old edition, it was demostrated by "Moon sant si"; in new edition, it was by "Sun saint si".

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2006-9-15 10:29 PM 發表

可能會用靈巧多變的丐幫降龍掌化解危機呢...丐幫降龍掌係咪有一招叫『左右神龍』?巧借外力由受力一掌轉化為己用,以另一掌擊出...我唔記得果招叫咩名...
就係叫"左右神龍"啦,呢招ge借力打力係鬥老邪時用過。但最初係打巢白蓮上代ge山君將軍ge兩個蛋散徒弟用ge(亦係正宗降龍掌第一次以小龍身份show quality的掌招,之前就係洪東ge"見龍在田"打頭陣),當時只係講呢招特點係快速移位(一招幾乎同時間打倒兩個敵人),並無講借力打力...呢個就係"降龍十八掌"點解係天下第一掌ge秘密,掌招特點可因時制宜,要點玩就點玩,新舊龍都係咁架。

不過新龍ge降龍掌威力大得多,可能因為小龍角色變得較為吃重的關係吧?

心口中重招應該唔能夠用"左右神龍"化解吧? 畢竟呢招要先用一掌接招,然後用另一掌借力打力...不過就如上述,如果老編要咁玩亦無不可啦,因時制宜嘛...

引用:
原帖由 edmondlin 於 2006-9-16 04:07 AM 發表

未出版我就話唔掂啦!!!!
我睇佢地班人都未知道今次衰乜???

引用:
原帖由 owen517 於 2006-9-16 00:50 發表
劇情可以講老邪神生死未卜,作為兒子的火雲邪神非常不耐煩,思前想後,覺得龍虎門亦是罪魁禍首,遂將心底這股鬱氣發泄出來,單挑龍虎門,屠殺龍虎群英,石鐵、青天不敵,身受重傷,而趕回日本的阿柴、老妖、林氏兄弟更加慘遭毒手,王飛鷹一人之力,保護徒弟石鐵,火雲邪神眼見王飛鷹愛徒弟猶如老邪神愛自己一樣,身同感受,一念之仁,放過其他人,而王飛鷹最後傷重不治,從此,龍虎三皇與火雲邪神之間的仇怨更深。
現在龍虎門有王伏虎三父子、王飛鷹、石鐵、青天、韋陀,甲賀忍者!如果唔帶手下,單挑龍虎門,似乎有點困難!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-9-16 03:09 PM 發表

現在龍虎門有王伏虎三父子、王飛鷹、石鐵、青天、韋陀,甲賀忍者!如果唔帶手下,單挑龍虎門,似乎有點困難!
除左王伏虎之外, 其他全部都係一掌化灰

引用:
原帖由 kincs 於 2006-9-16 23:38 發表

除左王伏虎之外, 其他全部都係一掌化灰
音樂無界限

引用:
原帖由 ivan~ 於 2006-9-16 15:45 發表
100期後再算
賢兄怕且打少個零呢...

引用:
原帖由 ivan~ 於 2006-9-16 15:47 發表

好似話過受左外傷就唔可以用大挪移
會流血不止
但日聖使一開始話一日只可以用兩次喎...

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2006-9-16 03:23 發表

唔........

小虎有IQ既咩??

係喎...確實我高估了小虎...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。