推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 王風雷 於 2009-9-4 15:32 發表 小棍妖直頭離哂譜啦黑龍上任之前先同佢打左一獲收拾佢而家黑龍仲係教主即係一年都無小棍妖就已經變到咁勁,真係咁有天份就唔會廢左咁耐啦一下上到10關左右功力?勁過哂龍虎門所有正反角色啦真係吹到啤一 ...
真係亂黎, 求敗棍法係創功者因為彌補獨臂的缺點而創, 棍妖功成初出場時, 也講求敗棍法講求腿功, 因為無左一臂, 平衡感差左D, 所以更要磨練腿功來彌補. 簡單一句, 獨臂係求敗棍法既先決條件, 小棍妖無斷手, 點會練到可以打破金鐘罩十關既求敗棍法???

除非話小棍妖武學天賦比佢老豆更高, 吸收左求敗棍法既精華而創出更高段既棍法...但已有D牽強, 因為你無斷手, 即使你IQ爆燈, 都無可能領會為獨臂而創既武功...

楊過如果無斷手, 依照佢原本古墓派講求招式速度&變化的武功根基, 絕對唔會練成獨孤求敗果招 "重劍無鋒, 大巧不工" 的玄鐡劍招...

小棍妖呢 part 真係越寫越離譜,支棍斷左,跟住又話以易筋經白級功力去凝聚支氣勁棍,然後插穿金鐘罩 10 關。佢 d 白級仲要係九死邪功夾硬谷上去果隻,真係好離譜。

其實金鐘罩 10 關防禦力已經係超強,邊有可能咁容易輸俾易筋經白級?除非係老邪神或者勇哥駛出o既白級,否則都無理由咁輕易打得嬴 10 關金鐘罩。。。
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2009-9-5 14:52 發表
小棍妖呢 part 真係越寫越離譜,支棍斷左,跟住又話以易筋經白級功力去凝聚支氣勁棍,然後插穿金鐘罩 10 關。佢 d 白級仲要係九死邪功夾硬谷上去果隻,真係好離譜。

其實金鐘罩 10 關防禦力已經係超強,邊有可能咁 ...
算啦, 我地正常人理解唔到架啦! Kuso可能話支氣勁棍係九死邪勁黎!
The Flying Finn

專欄話風雷2會交待黑龍一年前所發生的事,咁即係唔出黑龍傳嘞啩!
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

黑龍現在只有9關功力,而小棍妖功力尤在其父親之上,所以是可以傷到黑龍
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-9-6 12:11 發表
黑龍現在只有9關功力,而小棍妖功力尤在其父親之上,所以是可以傷到黑龍
傷佢個頭,傷心就真!
而家咁編排,啲二世祖角色都打得,到時蝎王,霹靂火都變哂絕頂高手,真係高手大平賣!

龍虎門就唔駛買!

當年白蓮教一戰....10關既金羅漢.可打金鵬+小龍都未驚過....而家金鐘罩又跌左Level........
所謂正派人士功力越高...反而越被人打....
而當日功力低d.明明無得同人打.往往又打得死人.....
10關金鐘罩既黑龍 / 9陽既小虎....連2打6都打唔死人....
(常理用原有6-7成功力都可收佢地皮啦.....)
就唔好再話佢地係武學天才啦....

好、好o野,果然係利害,我講o既係新龍同風雷2o既邪派高手,今日九陽神功第九陽王小虎俾人㩒住砌,想當日剩係得虎鶴雙形同家傳內功直至八陽功力都未試過俾人咁抽法,練o黎做乜!王重陽都無眼睇

上期講九陰真經威水史,點解數o黎數去都無小龍最經典一幕【一掌打斷條行車架空大橋】,喂,係一掌渦,咁都唔係最威

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2009-9-15 18:04 發表 上期講九陰真經威水史,點解數o黎數去都無小龍最經典一幕【一掌打斷條行車架空大橋】,喂,係一掌渦,咁都唔係最威
Sammy兄, 可否係咁講吓上上期第一次介紹 "九陰真經" 的大概??? 唔好意思, 因為網上睇唔到...>*

小邪女竟有六重天, 冰火大平賣呀!  故事已經痴X左線!! 如果比小邪女練多3年隨時打爆地球!  

這期沒有唯一賣點了龍虎三傻, 實在太失望!

引用:
原帖由 a1771550 於 2009-9-16 09:27 發表
Sammy兄, 可否係咁講吓上上期第一次介紹 "九陰真經" 的大概??? 唔好意思, 因為網上睇唔到...>*
a1771550兄,內容好密,小弟怕講得唔好,等我過幾日擺上嚟俾你慢慢睇!

我係石黑龍fans:
但由新著第一期至今,其表現都只是二打六,對親較强的高手都係輸.....
黑龍最近隻秋Win果次都只係打底果個銀使(水兵一隻罷了!)....再之前的是金如來右使(第八關).....再之前用六關半果陣嬴咗銅猩 + 鐵貓兩隻垃圾......唉....真失敗。
原本諗住做羅刹教主會有奇遇,就算內力未上到第十一關,都會有全新招式卦?....唉....又係失望,連比蚩尤打幾拳都要療傷日幾。.....豆腐十關罷了!
人地金羅漢比幾大高手圍打都冇事,石黑龍就次次都比人破罩,究竟點解?金羅漢打金如來時用十關都頂得住彿法無邊,但黑龍既九關就比隻垃圾小棍妖用氣插穿....唉......
黑龍D招式又雜又精,亦剛且柔的他理應配合金鐘罩打超近身戰是無敵的,是否黑龍天資太低、不能容滙貫通....所以用身法時身法、食招時就食招.....唉.....無眼睇!
追左新龍咁耐.....都係咁....連王風雷都可以擔正,黑龍竟然毫無表現....十分離譜。
如在十期內第十關的黑龍都係咁的話,我不會再買新書了。横掂都無什麼收藏價值....不如在網上看非法電子版罷....不竟九年來的投資原來都只係篇一D小虎同小龍既故事...講乜龍虎三皇鴉。不如好似舊著咁,整死左黑龍.......咁咪真正既龍處門羅!
回應今期,嘩竟然有個女子練成咗六重天? 好離練過喎!......當年風雷都要食蔘加外力先練成,依家真係成街都係......
以前有金鐘罩第九關功力已經可以近乎不敗...依家......講咩優化工程鴉......越講越衰......
好.....講住咁多先....下期再講。

相關搜索目錄: 投資 工程 收藏
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 精品文章 2009-9-19 15:05
  • 冰河 威望 +20 精品文章 2009-9-19 15:05
  • 冰河 金錢 +20 精品文章 2009-9-19 15:05

小邪女有六重天功力 ,老黃係咪癲咗定失憶呀,當年王風雷來香港踩場時佢自己都係得果四、五重天,就算佢係我地唔知甚至老黃都唔知o既情況下暗溝咗絛女,私人醒咗俾佢,但以當年邪拳小魔王o既性格都無可能會俾到佢六重天心法掛,而且六重天渦王海蛟、王風雷都險死還生先到達啦,唔通又係王海蛟o既私生女定老祖宗顯靈定還是空我又搞鬼抑或佢又係呀崔總統個私生女還是夠薑索性話佢係"王苦海"個女吖笨 !(如果我無記錯,王苦海其實得8、9歲)

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2009-9-18 23:50 發表
小邪女有六重天功力 ,老黃係咪癲咗定失憶呀,當年王風雷來香港踩場時佢自己都係得果四、五重天,就算佢係我地唔知甚至老黃都唔知o既情況下暗溝咗絛女,私人醒咗俾佢,但以當年邪拳小魔王o既 ...
可能佢係骨場做, 所以速成! 熄燈, 一淡暖水, 一淡冰水!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2009-9-18 23:31 發表 a1771550兄,內容好密,小弟怕講得唔好,等我過幾日擺上嚟俾你慢慢睇!
million tks!! 

引用:
原帖由 samuel_bsn 於 2009-9-18 23:45 發表 我係石黑龍fans:但由新著第一期至今,其表現都只是二打六,對親較强的高手都係輸.....黑龍最近隻秋Win果次都只係打底果個銀使(水兵一隻罷了!)....再之前的是金如來右使(第八關).....再之前用六關半果陣嬴 ...
Samuel 兄你說黑龍從第一期至今的表現都是二打六, 怨我不能茍同, 在香港時, 最早收黑幫皮的就是石黑龍, 那時黑龍還沒練金鐘罩(後來王降龍更說果陣既黑龍沒練過任何內功), 一條友兩碌棍就單挑成幫北角七羅漢, 最後仲以 "九子連環", 純以招式撼低身負鐡布衫既北角七羅漢之首, 主角王小虎都無呢種單挑整個幫派既場面呀!!

[br]
在日本, 新銀謢法無影居士, 一個人就可力敵雙妖, 最後更在自身無損下傷了飛妖, 黑龍趕到, 憑學自柳兵衛的 "以慢打快" 撼低無影居士, 一龍更勝雙妖!! (同時期既王小龍卻只能險勝低無影居士兩班既銀豹)

[br]
手刃星宿老仙&金如來呢D超級大佬, 最後一擊重創邪神令其無法再戰, 都係石黑龍, 如果咁都算二打六, 那其餘雙皇只算係路人甲了...

[br]
另外, 舊龍死的是王小龍, 黑龍係同小虎玩到最後一期...

今期最好笑係篇讀者來信, 條友幫累龍諗新招, 全部都不知所謂..........
更好笑係老黃回覆話佢諗D新招太過異能神化 !   
咁你又會俾強姦興咁樣搞本風雷 ?

引用:
原帖由 Mika 於 2009-9-19 12:42 發表

可能佢係骨場做, 所以速成! 熄燈, 一淡暖水, 一淡冰水!
咁樣速成 ....... 行得通喎!
~~ 風調雨順。和氣生財 ~~

新龍大災難!
如果覺得正派龍虎門太利害,最多將佢地分技,而家攪到啲二打六都變哂大佬級,真係無眼睇!

回復 8742# 的帖子

c兄...
我諗上面講既係黑龍呢排冇勁野.....
你睇下呢十幾期..
佢有咩威過????
小虎上次都o係d貨櫃1個打9個
小龍就次次比人打(都預左..風雷o個邊佢都比人打到7個一皮,,,-,-")
但係黑龍本來對佢有期望(你都講左佢唔小勁野)..點知...=.="
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

漸漸變成台灣仔討論區..

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-9-23 21:35 發表 c兄...我諗上面講既係黑龍呢排冇勁野.....你睇下呢十幾期..佢有咩威過????小虎上次都o係d貨櫃1個打9個小龍就次次比人打(都預左..風雷o個邊佢都比人打到7個一皮,,,-,-")但係黑龍本來對佢有期望(你都講左佢 ...
以近期劇情預測, 黑龍絕對會在 "道經傳人" 擔重戲, 因為蚩尤個妹銀鈴要出場了, 唔 show 吓quali, 又點抱得美人歸??? 估期黑龍會同未來大舅為銀鈴大打一場, 又或者因銀鈴化干戈為玉帛...

不提猶自可, 一提把X火, 小龍已在 "道經傳人" 缺席, 又在風濕傳演出人肉沙包, 真係睇到吐血兼眼火爆!!!!!

龍虎三傻而家係我買呢本書o既原動力!
加油呀

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。