推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

龍虎門討論區

估唔到今期竟然差唔多打足成期......

1.黑龍決戰四龍, 8關壓下20層天
四龍說黑龍擁有和蚩尤相同的眼神和不死戰意

2.黑龍以刻骨爪制住23層天的四龍, 四龍被迫用上25層天

3.白骨見鐵心認識黑龍, 欲殺黑龍滅口, 石武夫終忍不住 出言制止

下期標題---狂龍

從鐵心和四龍口中得知, 8關=24屠天 9關>26層天
石武夫功力連8關都無......
鐵心唔想石武夫同黑龍相認, 石武夫同鐵心之間似乎唔係夫妻關係

狂龍...唔係掛..
令我唸起舊著個新王小虎

引用:
原帖由 kincs 於 2006-8-24 08:04 AM 發表
估唔到今期竟然差唔多打足成期......

1.黑龍決戰四龍, 8關壓下20層天
四龍說黑龍擁有和蚩尤相同的眼神和不死戰意

2.黑龍以刻骨爪制住23層天的四龍, 四龍被迫用上25層天

3.白骨見鐵心認識黑龍, 欲殺黑龍滅口, 石武夫終忍不住 出言制止

下期標題---狂龍

石武夫功力連8關都無......
鐵心唔想石武夫同黑龍相認, 石武夫同鐵心之間似乎唔係夫妻關係  
如果照咁樣的比例一關大約等如兩層多d,咁十二關應該勁過頂層的36層天?

引用:
原帖由 緋村飛影 於 2006-8-24 08:37 AM 發表
狂龍...唔係掛..
令我唸起舊著個新王小虎
係新王小龍~

引用:
原帖由 kuwabolo 於 2006-8-24 08:56 AM 發表

如果照咁樣的比例一關大約等如兩層多d,咁十二關應該勁過頂層的36層天?
驚天訣頂層係39層天

我估狂龍應該係指石黑龍掛,無理由無啦啦又加插多個類似王小龍o既人物掛?

舊著時代o既軒轅驚天訣認真誇張,有成 63 層天咁多。
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-8-24 05:10 PM 發表
我估狂龍應該係指石黑龍掛,無理由無啦啦又加插多個類似王小龍o既人物掛?

一開頭老天尊突破到40重天就講到天下無敵,前無古人,後無來者咁
點知後尾出現個劍神,仲勁,成63重天
之後我記得後來好似有個人叫鐵面元帥,功力都係去到40重天..仲要後生個老天尊好多

係呀,初初老天尊練成 40 層天時候,對佢都好有期望。諗住佢就算唔可以打得嬴老祖宗,照計都應該唔會差太遠掛。點知最後佢同凶星聯手都竟然輸得咁慘烈,40 層天彷彿變成小朋友功力一樣。

你講果位鐵面元帥,係咪叫做鐵存孝?定係鐵存義?sorry,太耐唔係好記得添。
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

好似係鐵存義...
存考我記得係個最大個個..都唔多記得啦
好似又咩神魔大戰,又真魔,又天機上人...真係打到好似龍珠咁

引用:
原帖由 緋村飛影 於 2006-8-24 09:14 AM 發表

一開頭老天尊突破到40重天就講到天下無敵,前無古人,後無來者咁
點知後尾出現個劍神,仲勁,成63重天
之後我記得後來好似有個人叫鐵面元帥,功力都係去到40重天..仲要後生個老天尊好多
唔係鐵十三咩?

引用:
原帖由 ruger 於 2006-8-24 06:18 PM 發表

唔係鐵十三咩?
鐵十三係另1個人黎.....
鐵存義係鐵萬山第5個仔....不過父子不和

引用:
原帖由 kincs 於 2006-8-24 08:04 AM 發表
照咁計落去,軒轅驚天訣頂峰39層天咪幾乎=金鐘罩15或16關?

咁搞法易筋經黑級都要行埋一便咯

而家新著甘錫小龍,吾知遲D小龍會吾會出埋終極十一陰來砌低終極十陽或者軒轅驚天訣100層天呢?

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-8-24 05:10 PM 發表

舊著盤古天殛震都突破到99 層天....,孌成盤古無限殛!
The Flying Finn

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-8-24 17:10 發表

我諗〝狂龍〞都有可能係講石黑龍...
音樂無界限

引用:
原帖由 kincs 於 2006-8-24 16:04 發表
那有夫妻會企開咁遠的?上幾期專欄都講鐵心唔係另一個媚娘吧...
我估分分鐘講石武夫同鐵心係義兄妹,鐵心用夫妻名義去俾石武夫一個安全地方養傷兼避仇家心類的老土情節呢...

引用:
原帖由 lcy2k 於 2006-8-24 11:40 AM 發表

照咁計落去,軒轅驚天訣頂峰39層天咪幾乎=金鐘罩15或16關?

咁搞法易筋經黑級都要行埋一便咯
咁又無~
=13關o即

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2006-8-24 11:02 PM 發表

我諗〝狂龍〞都有可能係講石黑龍...
今期老王又借四龍把口講野...

引用:
原帖由 my709394 於 2006-8-24 03:10 PM 發表

那有夫妻會企開咁遠的?上幾期專欄都講鐵心唔係另一個媚娘吧...
我估分分鐘講石武夫同鐵心係義兄妹,鐵心用夫妻名義去俾石武夫一個安全地方養傷兼避仇家心類的老土情節呢...
我就估係鐵心有d奪權ge計劃, 所以搵埋石武夫黎做戲比天尊同佢D細佬睇.
石武夫之所以幫手係因為
1.鐵心救過佢, 佢要報恩.
2.又或者係石武夫知道左通天教一d唔可以比外人知ge事, 為左保命, 唯有同鐵心合作.

引用:
原帖由 Mika 於 2006-8-24 23:14 發表

今期老王又借四龍把口講野...
果D功力精純度之類的理論嘛......鐵心都有講呀...
音樂無界限

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2006-8-24 08:45 AM 發表

今期的確算係近來比較精彩既一期!
不過白骨承相真係好奸同好cheap, 要殺黑龍都唔敢堂堂正正打, 要用老邪神威脅黑龍停手比佢殺, 不過黑龍本身既分析能力好低, 白骨承相一心黎捉老邪神, 你石黑龍只係強行登機順 ...
咁蠢0既情節都林得出......要黑龍死應該搵佢親人黎要脅啦......
居然話搵老邪神黎要脅....要以命換命黑龍理得佢死..................

引用:
原帖由 緋村飛影 於 2006-8-23 06:35 AM 發表

我覺得最難頂係d武功設定
一時勁一時廢..都唔知想點
黑龍,小龍同風雷分別都擁有大量fans~
小虎可以收皮啦~正~~~~~~~~~

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2006-8-25 12:09 AM 發表

黑龍,小龍同風雷分別都擁有大量fans~
小虎可以收皮啦~正~~~~~~~~~
佢除左出黎“以弱勝強”同“撩交打”之外,都冇D乜發揮空間lor!!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。