推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

四大名捕討論區

在新著龍虎門中看到的預告﹕

1.諸葛先生遭逢伏擊,竟然無力招架,更被金國使者擄走...   
2.四大名捕與中原群雄,直搗大金國土,與坐擁數十萬雄師的北方霸主一決高下
3.明知山有虎,偏向虎山行!!

令人期待﹗

haha,比我估中啦,個班人係金國人,玩哂神射騎馬,仲唔係?haha
照我睇,個三個人真打未必夠凋不敗唐刃黎,佢地不過佔左先機,而且一直靠快......打中都唔痛個種....

有種唔好比我再估中,諸葛先生比人rape走,都係為深入敵陣,冇傷扮有傷個種。

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2007-4-28 01:24 發表
haha,比我估中啦,個班人係金國人,玩哂神射騎馬,仲唔係?haha
照我睇,個三個人真打未必夠凋不敗唐刃黎,佢地不過佔左先機,而且一直靠快......打中都唔痛個種....

有種唔好比我再估中,諸葛先生比人rape走,都係為深入敵陣,冇傷扮有傷個種。
深入敵陣,咁老土?? D金國人咁底能??不過唔緊要喇..D冇名既手下都咁打得,怕乜呢??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-28 08:20 發表

深入敵陣,咁老土?? D金國人咁底能??不過唔緊要喇..D冇名既手下都咁打得,怕乜呢??
從來都唔覺得元顏一族聰明,係就唔駛比人滅啦.....
仲有,d手下都係得個快字,打唔打得仲未知~
尋日諗起,個陣唐門一戰,唐門有個人輕功都超好,又係識飛咁ga,後尾比藍元山殺左....唔記得叫咩名啦
所以都唔明白佢兩個見到飛天咁驚做咩....好似未讀過唐門八十一絕藝咁....

一直看大家的討論很久...但沒有註冊發言(搬家前也有看)
終於最近忍唔住註冊啦^^
唉...最近有D覺得名捕悶啦...
特別係唐十五好似永遠都唔死咁...
而且最近無啦啦又走左幾個臨記出來--3個+七個名都冇既臨記(仲要講到超級高手咁)...
唐瀟雨+唐刃+唐十五都話勁...真係有點那個......

仲有呀..有樣野我真係火都來....
點解到而家都冇提布條仔架....
真係好嬲呀...太偏心啦...
我好鐘意布條仔架....

好心編劇交代下啦...比一小幅畫面比我知佢無事都好ar....

原來布條仔咁多fans,不過依家超級高手太多啦....布條仔邊有立足之地呢??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 卍白虎卍 於 2007-4-28 14:06 發表
一直看大家的討論很丹閉?
終於最近忍唔住註冊啦^^
唉...最近有D覺得名捕悶啦...
特別係唐十五好似永遠都唔死咁...
而且最近無啦啦又走左幾個臨記出來--3個+七個名都冇既臨記(仲要講到超級高手咁)...
唐瀟雨 ...
我都係布條仔fans

今期,布條仔未死,出番黎!! 黎緊既故事應該有佢份!!
大觀園既三老板竟然識純陽無極功,...性格都好似唐刃...佢地當中有乜關係呢??大觀園既應該都係唐門中人喎!!
新唐門勢力不容睇少!!       
唐十五好似好成功咁試/騙到豔兒,...但會唔會係反被豔兒所騙呢??
書尾好似暗示神祕人係 - 元顏決!! (故人再來,有幾多個??)
會唔會已經連上唐冰冰呢??

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-30 23:27 發表
原來布條仔咁多fans,不過依家超級高手太多啦....布條仔邊有立足之地呢??
無話立足唔到既....因為今期好似加埋有8個人去找四大名捕......其中一個見到係五行幫幫主丁冉冉....有呢d角色墊一墊底....殷乘風都唔會有大問題既....而且佢同藍元山當年都只係打平手jei.....實力唔係冇既....係編劇忽略左佢而已....奇怪既反而係佢明明比唐十五一掌打到胸骨都碎晒咁滯.....點解會好得咁快.....

引用:
原帖由 skywalker1942 於 2007-5-1 03:19 發表

我都係布條仔fans
支持殷乘風.....希望編劇比返多d戲份佢.....

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-1 19:13 發表
大觀園既三老板竟然識純陽無極功,...性格都好似唐刃...佢地當中有乜關係呢??大觀園既應該都係唐門中人喎!!
新唐門勢力不容睇少!!       
唐十五好似好成功咁試/騙到 ...
大觀園五個老闆相信都係五聖王.....睇黎練純陽無極功既人都一定係嗜戰如狂。

第二個太陽都當佢開左估了....應該係元顏決....但佢回氣會唔會快左d呢....

天上的翅膀莫非係指阿骨打?.....

小珍果然未死.....一d意外都冇.....

神祕人9成9係元顏決,大觀園D老板應該係五聖王.
奇就奇在諸葛先生比人圍,殷乘風丁冉冉都唔幫手?
去埋四大名捕都唔需要9個人埋呀?

引用:
原帖由 急電 於 2007-5-1 20:48 發表

支持殷乘風.....希望編劇比返多d戲份佢.....
X 2
好like殷乘風個做型

引用:
原帖由 skywalker1942 於 2007-5-3 09:07 發表
神祕人9成9係元顏決,大觀園D老板應該係五聖王.
奇就奇在諸葛先生比人圍,殷乘風丁冉冉都唔幫手?
去埋四大名捕都唔需要9個人埋呀?
五聖王係咩黎呢??

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-3 21:11 發表

五聖王係咩黎呢??
之前唐門有九個元老(元老王,2,3,4,5,6,7,8元老)
當時元老王同三個元老死左, 其他五個元老跟左唐十五

引用:
原帖由 skywalker1942 於 2007-5-4 04:25 發表

之前唐門有九個元老(元老王,2,3,4,5,6,7,8元老)
當時元老王同三個元老死左, 其他五個元老跟左唐十五
咁唔係好勁炸喎!!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-4 08:51 發表

咁唔係好勁炸喎!!
做得元老,應該都ok勁啦?
當時跟左唐十五都係為利益同自由

引用:
原帖由 skywalker1942 於 2007-5-4 20:20 發表

做得元老,應該都ok勁啦?
當時跟左唐十五都係為利益同自由
但連元老王都唔係話好勁炸喎!! 兩野就死左!!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-5 14:47 發表

但連元老王都唔係話好勁炸喎!! 兩野就死左!!
唔係喎,元老王VS唐十五.
元老王死左但死前都打傷左唐十五.
单對单傷到唐十五,元老王都算勁啦
(雖然自己死左....)

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2007-4-28 13:02 發表

從來都唔覺得元顏一族聰明,係就唔駛比人滅啦.....
仲有,d手下都係得個快字,打唔打得仲未知~
尋日諗起,個陣唐門一戰,唐門有個人輕功都超好,又係識飛咁ga,後尾比藍元山殺左....唔記得叫咩名啦
所以都 ...
個位做使者既老人家好似叫"唐白首"。

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-1 19:13 發表
新唐門勢力不容睇少!!       
唐十五好似好成功咁試/騙到 ...
會唔會係康十五登基後遭罷黜或置閒的前朝重臣???

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-5-6 02:14 發表

會唔會係康十五登基後遭罷黜或置閒的前朝重臣???
聽大家講就係!!

引用:
原帖由 skywalker1942 於 2007-5-5 19:25 發表

唔係喎,元老王VS唐十五.
元老王死左但死前都打傷左唐十五.
单對单傷到唐十五,元老王都算勁啦
(雖然自己死左....)
無情单對单都傷到唐十五!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。