推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

四大名捕討論區

今期,元顏決就係第二個太陽,..但上次元顏決被打走到依家有幾耐呀??咁快重整旗鼓??金帝十一翼講到咁勁?? 點解之前元顏決唔帶埋打唐十五??點解金帝既人會為元顏決所用??兩個唔係唔同路架咩?? 元顏決又為咩要救唐十五??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

下期預告封面的金帝十一翼個個都好型,好有黃道十二宮feel,我反而更期待他們的表現。

連諸葛散都俾人打到吐血,中原群雄會否真的出師未捷身先死?
唯有為各路英雄祈禱......

引用:
原帖由 nicknicky 於 2007-5-8 17:54 發表
下期預告封面的金帝十一翼個個都好型,好有黃道十二宮feel,我反而更期待他們的表現。

更吐血啦,諸葛先生一個打十一個喎!!
十一翼中相信只有銅面人係超級高手,所以中原群英應該冇事!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-5-6 02:12 發表

個位做使者既老人家好似叫"唐白首"。
就係佢啦!!!唔該哂!!!

十一翼???我仲未睇201期tim......

不過點都好啦,如果真係咁勁,咁之前九兵衛做咩仲要帶出黎獻醜???

十一翼個個都有多圖level 掛....

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-8 19:36 發表

我唔信小花咁易敗...反而覺得他想睇睇幕後主腦是誰而扮輸成份較多..

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-8 13:47 發表
今期,元顏決就係第二個太陽,..但上次元顏決被打走到依家有幾耐呀??咁快重整旗鼓??金帝十一翼講到咁勁?? 點解之前元顏決唔帶埋打唐十五??點解金帝既人會為元顏決所用??兩個唔係唔同路架咩?? 元顏決又為咩要救唐十五??
所以我有時都覺得四大既時間性係有d問題....例如周白宇養傷養咁耐,但其他人已經去緊金國又打餐飽。
之前元顏決冇帶十一應該係因為佢地唔係元顏決既親信,而係直接隸屬元顏阿骨打,而家估計都係因為利益問題而合作jei。

引用:
原帖由 nicknicky 於 2007-5-8 17:54 發表

我都對呢十一翼好期待下....見到其中一個好似係用忍者果d飛標...唔知係邊個呢?...唔通真係有人去日本學藝?....對十一翼各人既武功同異能都熱切期待中...

既然今次加插左咁多角色去金國.....應該總要有人犧牲下既......

忽然覺得唐瀟雨會係今次幫手ko十一翼......唔係正道呢面始終唔多夠實力咁...

引用:
原帖由 急電 於 2007-5-9 00:20 發表

我都對呢十一翼好期待下....見到其中一個好似係用忍者果d飛標...唔知係邊個呢?...唔通真係有人去日本學藝?....對十一翼各人既武功同異能都熱切期待中...

既然今次加插左咁多角色去金國.....應該總要有人犧 ...
去日本學藝?當時係日本咩年代呢??
一次過要寫好十一個角色相信佢地唔得喇...你睇下佢地連想個名都懶,..記得呀箭同呀箭拳嗎??
之前十三元兇,九兵衛都唔係個個勁!!

仲有之前博父死既時候元顏決又話唔會再咁蠢,...咁點解仲要救唐十五??
故事中仲有幾多支節未埋尾呢??
唐灑雨和唐刃呢??追追下佢地又去左邊呢??
諸葛先生用咩方法拖住周白宇呢??
艷兒和唐十五呢??
蘇夢枕呢??佢唔o係度金風細雨樓都冇被六分半堂吞併??
雷損/狄飛驚呢??
大觀園五個老闆呢?? 佢地又咩計劃呢??
會唔會有D角色兩年後先再會講呢??
西夏又有冇派高手黎呢??唔見左個公主喎!!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-8 19:36 發表

又玩咩义"翼"???? D編劇係咪同"天子"同一組啊??? 一個係"金人"既翼,一個係"蒙古"翼...真係...天下文章一大抄咯...

不過,論對中外歷史既影響力,咁"蒙古"翼勁過"金人"翼多多聲咁囉...

引用:

佢地個個都著住件有翼既戰衣???

終於睇左呢期
十個人,講真,真係唔夠諸葛先生打,唔係銅面人出手,再加上佢中毒,個十個人死梗
當初完顏決都差d死係苦難掌手下,佢十個算咩數
但唯一可以講,真係個個都有多圖level
咁九兵衛真係食蕉....

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2007-5-10 17:57 發表
終於睇左呢期
十個人,講真,真係唔夠諸葛先生打,唔係銅面人出手,再加上佢中毒,個十個人死梗
個D金狗"翼"唔係都超級高手咩??? 只係一個"箭"一個"拳"就打到看守南寨D九大羅漢(個個話有硬氣功架喎)&其他高手全部瞓直喎!! 而家十對一,即使諸葛Sir有幾勁,雙拳難敵四手呀,而且個個都係硬手,仲要有一個超哂班既銅面人先至搞掂呀諸葛Sir,有D唔係幾通囉!!

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-5-10 22:32 發表

個D金狗"翼"唔係都超級高手咩??? 只係一個"箭"一個"拳"就打到看守南寨D九大羅漢(個個話有硬氣功架喎)&其他高手全部?直喎!! 而家十對一,即使諸葛Sir有幾勁,雙拳難敵四手呀,而且個個都係硬手,仲要有一個超哂班既銅面人先至搞掂呀諸葛Sir,有D唔係幾通囉!!  
唔通架!! 十一個對一個洗乜係超級高手呀!!

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2007-5-10 17:57 發表
終於睇左呢期
可以確定既係.....九兵衛真係食蕉,...
遲D再有新人出場,...就輪到十一翼食蕉,...
越先出,越食蕉!!
好低能!!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-9 15:46 發表

去日本學藝?當時係日本咩年代呢??
一次過要寫好十一個角色相信佢地唔得喇...你睇下佢地連想個名都懶,..記得呀箭同呀箭拳嗎??
之前十三元兇,九兵衛都唔係個個勁!!

仲有之前博父死既時候元顏 ...
當時中國應該處於北宋末期(金人來犯嘛),所以日本應該仲係"平安"時代。

平安時代以本國文化為特色。9世紀時受唐朝影響,密教和漢學方面的弘仁、貞觀文化還十分繁榮。但是10世紀后與大陸的直接交流斷絕后,便產生了日本獨特的貴族文化。其代表有第一部敕撰和歌集《古今和歌集》(10世紀初)、世界上最古老的長篇小說《源氏物語》(11世紀初)、隨筆《枕草子》(公元1000年前后)等等一批文藝作品。

(摘錄至"日本發展史")

相關搜索目錄: 小說

今期,金帝十一翼,最好打o個個叫「第三」,但連元顏決都打唔過!! 其實十一翼應該大部份都武功平平,但就各有所長,如飛天,游水,鑽地,射箭,用毒等等。要對付呢班人應該唔難。
我估中原群雄中計係扮既。另外,除左四大之外,海幫主,三絕劍等都唔似唔差!!
反而好想睇下金帝元顏阿骨打,原來佢識武功,而且仲好打過元顏決!!

會唔會唐十五大戰阿骨打

引用:
原帖由 SEEDSEED 於 2007-5-15 22:41 發表
會唔會唐十五大戰阿骨打
元顏決借唐十五打阿骨打,..都有可能,但唐十五又會唔會被元顏決利用??

比錢唐十五咪得

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-15 23:31 發表

元顏決借唐十五打阿骨打,..都有可能,但唐十五又會唔會被元顏決利用??

引用:
原帖由 SEEDSEED 於 2007-5-15 23:42 發表
比錢唐十五咪得
錢,唐十五大把!!

救唐十五原因:可能系因為要一齊打阿骨打

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-15 23:46 發表

錢,唐十五大把!!

引用:
原帖由 SEEDSEED 於 2007-5-15 23:53 發表
救唐十五原因:可能系因為要一齊打阿骨打
唐十五點解要打阿骨打??

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-16 08:46 發表

唐十五點解要打阿骨打??
唐十五殺0左阿骨打老豆,阿骨打遲早會搵唐十五報仇。
同元顏決一齊先下手也不是沒理由的!
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2007-5-16 10:32 發表

唐十五殺0左阿骨打老豆,阿骨打遲早會搵唐十五報仇。
同元顏決一齊先下手也不是沒理由的!
唐十五都殺0左元顏決老豆,元顏決都冇搵唐十五報仇。阿骨打都未必會!!要報仇一早報左!! ....唐十五要殺阿骨打...唔似喎!!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-15 16:11 發表
今期,金帝十一翼,最好打o個個叫「第三」,但連元顏決都打唔過!! 其實十一翼應該大部份都武功平平,但就各有所長,如飛天,游水,鑽地,射箭,用毒等等。要對付呢班人應該唔難。
我估中原群雄中計係扮既。另外,除左四大之外,海幫主,三絕劍等都唔似唔差!!
反而好想睇下金帝元顏阿骨打,原來佢識武功,而且仲好打過元顏決!!
所以我想小花都係扮俾人捉吧...他那招「鹹豬手」都未出就敗?他見兩劍走得咁易就知班友都係想「活捉」他呢...

中計係扮就確實似了...但我想中原群雄中應該有內鬼(有幾個「巧合」呢.),阿嬸和戲班小子應該唔係...我想係三絕劍之一...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。