推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

去油麻地睇專科咪得囉,政府野吳洗錢幾好.仲有心理輔導.......ya

去油麻地睇專科咪得囉,政府野吳洗錢幾好.仲有心理輔導.......ya

引用:
原帖由 lo806lo 於 2007-9-5 18:45 發表
我只記得所有政府診所共通點是
1.假設你是雞虫 / 玩女人,態度有點鄙視、非常寸
2.按本子辦事,政府冇用既藥唔會提供任何意見
3.本身既藥唔係個個0岩
4.好多人反映會睇漏
5.聽過一個case要做手術切,4月排排到12月,生到上心口喇

大個仔自己唸

kt俊
CD-ROM即是只看,不討論.

小肥t
他要這樣說,沒有辦法.之前(2年前)這裡有個題目就是討論政府,私家的問題,還有專業人士加入討論.
或者他只是無知.又或者他認為免費便好.以前這裡也有人說政府是最專業,最好.人覺有智,不再討論這問題,因開了個頭很難完.

如果不是政府怎會一天有這麼多人看.最重要是免費,很多人認為這是少事,政府又最專業,又免費,便去看.但問題是去看時可能已錯過最佳治療時間.小弟仍是那句"這事情不可以save.mw168兄也明白.

都說我們思想比實際年齡更成熟.

咁一切關於政府診所問我唔再回應了
條路點行,自己決定

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-9-5 11:47 發表
咁一切關於政府診所問我唔再回應了
條路點行,自己決定
說2句,便算,唔聽沒有辦法

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-9-5 19:24 發表
kt俊
CD-ROM即是只看,不討論.
因為我都係岩岩先知道中左
以我又未得閒去睇e生

所以咪唔討論住..

今日睇左、暫時冇事
不過離上次只是兩星期
如果有兩個月冇事就可以開始樂觀一點
本人目前頻率是1個月-10日

回復 #2487 stanleysex 的帖子

stanley sex

女人結婚前, 同結婚後好唔同, 你地有無一齊住先??? 因為女人結o左婚想擁有你多一點(我指時間同金錢)

有時單身真係好好, 有時我讓佢, 我讓得好辛苦, 好累, 都做唔到自己,

所以, 結婚真係想清楚,

愛一個人唔難, 但係找一個愛自己的人好難

相關搜索目錄: 結婚

「愛一個人唔難, 但係找一個愛自己的人好難 」追句最正.還有找一個可以互相體諒,相處才最重要.

回復 #2443 伙記1 的帖子

除非堅決唔要細路, 或極度討厭細路, 咁就唔駛考慮咁多。
教細路各施各法, 難度總會有, 雖然辛苦, 但我覺得總是歡樂佔多的。
至於經濟負擔, 很難說, 我就得嗰雞碎咁多收入, 死慳死抵都捱到現在。
(都好嘅, 無錢去滾..)

或者簡單啲想想 : 當個細佬10歲、20歲時, 自已幾大年紀 ?
年齡跟佢距離太遠, 代溝就愈深,  同意嗎 ?
自己年紀太大, 也沒多大氣力陪佢跑跑跳跳。

(這些都是純粹個人意見。)

回復 #2502 小肥t 的帖子

兄弟們有沒有留意, 去油麻地政府睇性病, 當由醫生房出入時, 大部份病人都拉門柄開門的,
而該處啲醫護、員工等卻拉近門頂的掛釣的, 行動上已有鄙視意識。

引用:
原帖由 lhmlhm 於 2007-9-6 01:24 發表
兄弟們有沒有留意, 去油麻地政府睇性病, 當由醫生房出入時, 大部份病人都拉門柄開門的,
而該處啲醫護、員工等卻拉近門頂的掛釣的, 行動上已有鄙視意識。
所以去過已經唔想再去

當你去過覺得沒有用,就知道應去那裡,政府只是守著2樣野,其他的就慢慢來.的確是免費所以很多人去,但最重要是快.沒有事情比這更要與時間賽跑.病就是這樣.快得到治療就快沒有事.

鄙視意識,很多香港人也在鄙視我們這種人,因很多人說一套,做一套,其實為什麼要鄙視?因為我們去玩,有事.一些衛道之士認為男人應該愛女人(一生只有與一個女人那種)其實男人10個9個去玩,女人那個男人不喜歡,尤其超級美女.

My hsv frequency is about 1 month 1 time.  My outbreak in September has just completed.  I am now waiting for next month result......

I am still recording my pattern of recurrence.  It really hurts.

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-9-5 19:12 發表

我只記得所有政府診所共通點是
1.假設你是雞虫 / 玩女人,態度有點鄙視、非常寸   
2.按本子辦事,政府冇用既藥唔會提供任何意見
3.本身既藥唔係個個0岩
4.好多人反映會睇漏
5.聽過一個case要做手術切,4月排 ...
同意, d 登記員直情當你染左 aids 咁, d醫生又唔專業, 望一下便算, 趕住放工咁; 證明免費都係冇好野, 最後反而仲賴野!
真係想叫man16x 討論區既安全天使收x!!

引用:
原帖由 777day 於 2007-9-6 23:44 發表

同意, d 登記員直情當你染左 aids 咁, d醫生又唔專業, 望一下便算, 趕住放工咁; 證明免費都係冇好野, 最後反而仲賴野!
真係想叫man16x 討論區既安全天使收x!!
咁又唔好
講真,人地打份工,有d野未中過係唔會知
正如我話柳州棺材好,但點好法,邊個知?
可能我d祖先今晚都x我唔識野..

好難叫一個團體請一個過來人......你有過都唔夠膽話人聽喇

做「安全天x」班人好明顯是除左愛滋之外一概都是門外漢
雖然我都知佢都出於好心
但有時唔識野.....真係唔識,就唔好講到咁肯定......
例如有人在一d醫生都話容易搞既位生.....都切左一年冇事.......點樣「冇法根治」呀!!!!!!!!!
@##$%&**

如果有兄弟唔信可以試下,睇下佢係咪"copy and貼上"同一段「無法根治」的回應。
如果當時我唔係無意中搵到呢個網,我唸我仲好煩緊

我都唔想咁講,諗起當天情景真係好激氣!!

回復 #2516 suicide 的帖子

i think if you can relax yourself, two months-->one outbreak is possible.

專業問題:香港政府醫生是最專業的,但其實專科醫生也是政府出來的.旺角黃醫生更在政府做了很多年.你們說政府定私家好?當然私家醫生好.

我剛剛找到你地呢個POST,見到你地個個兄弟都好幫得手,我都分享下。

我上星期睇左個普通科醫生做冷凍清左兩粒,都算幾平。診金收$130,冷凍第一粒收$200,之後每粒$50,覆診只收冷凍費用。如有需要,可PM大家。

4號又係珠海覆診 同上次一樣係個女醫生睇 (皮膚性病科)佢話有一粒約小芝麻既粒粒係溝溝到 50蚊做激光 (因為係覆診) 再開左一支百多邦消炎藥膏 話塗三四日 傷口好返先可以用3m.
相距第一次做激光差唔多一個月 舊患處無覆發但會繼續用3m多一個月 其他地方唔多覺有野 (希望無事啦)
個女醫生雖然樣幾好 都幾專業同檢查得好詳細 成條野都被佢睇晒 唯一係我堅持唔打干擾素 (因為知道無乜大用) 佢亦唔勉強打
p.s. 上去醫唔洗話自己係香港人 唔同大陸人有ic卡 所以要俾現金 醫生都唔會問你係邊到人 只係問乜病
最好搵大醫院 唔好去乜乜街道醫院 乜乜衞生站..雖然都有激光做...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。