推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-1-5 08:22 PM 發表

點解唔做冷凍?
搽藥我覺得麻麻地.
細粒可以,但大粒就...
同一位置己做咗四次冷凍,
但效果唔好,唔似係疣,
所以試吓轉搽藥.

引用:
原帖由 伙記1 於 2007-1-5 07:16 PM 發表
hello minghin

放心啦, 一定會好
我都有信心會好番既.
E家只有一位置未好番,
我會積極面對的.多謝你.

伙記1
有.所以2007決定暫時退出.
minghin
唔似係疣,搽藥可能會好一點.

係呀minghin, 你問咁多兄弟都知, 有疣後會引發好多發炎等, 每個兄弟都好似有, 所以可能唔係疣.

minghin兄,
自冷凍完疣後,我都試過係冷凍過賫位置出果一粒粒野Dr話果𪊲唔係疣而係腺體.

引用:
原帖由 minghin 於 2007-1-5 09:23 PM 發表

同一位置己做咗四次冷凍,
但效果唔好,唔似係疣,
所以試吓轉搽藥.
因為之前生左一粒大的,我以為搽藥OK,點知愈搽愈大粒,都要做冷凍.
因為我大部分有疣的地方都是在發炎位置,只有唔復發我的其他問題才可以解決

引用:
原帖由 伙記1 於 2007-1-5 11:01 AM 發表
HOWTODOA

你情況點呀?? 你而家對老婆好唔好??

我對老婆都幾好, 真係經一事, 長一智
當然好過以前喇, 經過這件事, 以後都要好好做人, 今次可能只是個小教訓, 再有下次真係唔知會點.  所以你要好好對你老婆呀!  祝你兩個白頭偕老!!

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-1-5 09:48 PM 發表

因為之前生左一粒大的,我以為搽藥OK,點知愈搽愈大粒,都要做冷凍.
因為我大部分有疣的地方都是在發炎位置,只有唔復發我的其他問題才可以解決
kurtlau兄, 隻腳好返未, 我之前用3m都有發炎, 不過醫生話好小事, 過一段時間就好, 仔叫我不要每天都用肥皂洗它, 特別係"滴露簡", 太清潔反而仲難好.

相關搜索目錄: 清潔

引用:
原帖由 howtodoa 於 2007-1-6 01:14 PM 發表

kurtlau兄, 隻腳好返未, 我之前用3m都有發炎, 不過醫生話好小事, 過一段時間就好, 仔叫我不要每天都用肥皂洗它, 特別係"滴露簡", 太清潔反而仲難好.
我用doctor比的消毒藥水,腳好返好多但重要去洗傷口,放左成三個禮拜,今日開始返工,

mochilo stanleysex Tony1 kurtlau2005

引用:
原帖由 mochilo 於 2007-1-5 11:32 PM 發表
minghin兄,
自冷凍完疣後,我都試過係冷凍過賫位置出果一粒粒野Dr話果𪊲唔係疣而係腺體.
果個位置Dr 話係 (簡),我就唔知係咩,
不過紅紅地,一粒粒,有D痕
搽藥第二日,少咗痕 ,感覺好咗D.
搽多幾日睇吓有無效咯

引用:
原帖由 mochilo 於 2007-1-5 11:32 PM 發表
minghin兄,
咁你點樣治療呀

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-1-5 09:59 PM 發表
伙記1
有.所以2007決定暫時退出.
minghin
唔似係疣,搽藥可能會好一點.
Tony1兄
今次就無新位置,E家只有一舊位置未好番,
希望搽藥有效啦

minghin
加油,2007年應是好的開始

引用:
原帖由 minghin 於 2007-1-6 11:47 PM 發表

咁你點樣治療呀
Dr話𪊲腺體係正常冇事但有時都會增大.如果大粒�W而我又覺得唔自在賫話都可以用冷凍除去.有兩粒大粒�W咁咪用冷凍除去.

引用:
原帖由 mochilo 於 2007-1-7 04:48 PM 發表

Dr話𪊲腺體係正常冇事但有時都會增大.如果大粒�W而我又覺得唔自在賫話都可以用冷凍除去.有兩粒大粒�W咁咪用冷凍除去.
mochilo兄,
腺體的型狀係咪好似水泡圓圓地? 我上2個星期做冷凍的粒粒不像以往的扁平尖疣。
傷口都未好哂,旁邊又起左,由5月起已是第7,8次...................

mochilo
我也有線體.我還以為再有.Dr.說的與你說的一樣.他說問題不大.

引用:
原帖由 bkandwh 於 2007-1-7 06:15 PM 發表

mochilo兄,
腺體的型狀係咪好似水泡圓圓地? 我上2個星期做冷凍的粒粒不像以往的扁平尖疣。
傷口都未好哂,旁邊又起左,由5月起已是第7,8次...................
bkandwh兄,
果𪊲腺體開頭出時都好似疣咁,一粒肉色賫細小粒仔(唔似水泡),圓圓地但又有少少橢圓形.當初我都以為係疣但dr話疣冇腺體咁大粒.疣摸落去係諧諧地/吉吉地而腺體摸落去係滑賫.

Tony1 and Mochilo,

和你說的是一樣, 圓圓地但又有少少橢圓形, 但係Dr無話係線體, 我懷疑新起的也是腺體。
咁你地睇開的Dr話腺體點醫?
點解會有呢?

bkandwh,
咁你有冇輕輕摸𠗐𪊲粒粒,感覺𠗐係唔係滑賫.如果係諧/吉手賫就多數係疣.唔好估俾醫生睇𠗐問𠗐佢哩𪊲粒粒係唔係疣.
Dr話出腺體係正常可以唔使理,冇問題.亦可以用冷凍除去.
我都唔知點解會有.

mochilo,
今次唔敢肯定, 比較似疣, 但係上次肯定係腺體,d粒粒橢圓形,佢越來越大,始終都要殺它死。
我諗又要睇Dr了.................

引用:
原帖由 bkandwh 於 2007-1-8 12:56 AM 發表
mochilo,
今次唔敢肯定, 比較似疣, 但係上次肯定係腺體,d粒粒橢圓形,佢越來越大,始終都要殺它死。
我諗又要睇Dr了.................
係咪附近再出?我都係

mochilo and kurtlau2005,
今次應該係疣,在上次冷凍位置旁邊,今日殺它死

Tony1 and Mochilo,
腺體係正常,沒有問題的,但若果太大粒就可以用冷凍去殺它死, 亦可用其他方法。

kurtlau2005,
人地洛奇都係6集, 我7個月拍左8集

bkandwh,
我7個月都拍�W10集,比你仲多兩集啦.

mochilo,
可能Dr見我奏哂眉, 都落力鼓勵我......positive thinking, 俾d耐性, 一定會好,......
因我多次係上次冷凍位置旁邊起,佢suggest盡量減少交叉感染(A位置感染B位置)的機會.
水泡爆, must早晚清潔傷口.
盡量保持傷口干爽.
希望大家真係可以息影

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。