推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

102 12345
發新話題

[上樓骨] 留港消費: 再試悅x樂

留港消費: 再試悅x樂

早兩日,天寒地凍放工 , 行過旺角, 經過西洋菜街, 見到悅x樂招牌, 見倦倦地 , 不如上去K過骨至返屋企, 去到按鐘 , 出黎開門係亞琳, 問點解唔打電話上黎先, 等佢安排下, 入到舖, 原來大班人打緊邊爐, 亞琳好客氣加個位比我叫我一齊食 , 佢話喱班都係以前d舊客, 一有時候就上黎吹水/食飯/K骨, 好似一家人, 我自己都係週圍K骨, 但就未試個一個場有家儱P覺, 真得意 , 邊食邊吹水, 個日好彩 ,見多左好多技師, coco/yoyo/jerry/阿敏/阿霞/阿清/阿蘭..., 記唔到禁多, d美容師, d大場技師, dpartime真係好多選擇, 食飽後, 本來想搵亞琳K骨, 原來比熟客book定左 , 亞琳即時安排yoyo比我 , 話係美容師, 以前只做, 會過黎幫手做註場技師,  叫我試完比d意見, 禁我就入房換衫準備下, 之後yoyo入黎報鐘, 好交帶, 幫我開埋電毯 , 所以唔怕凍, yoyo 細細粒, 順眼, 講白話, 海南島人, 以前係美容院只做女賓, 亞琳係好姊妹, 所以應承過黎幫手 , 一開始會問你邊度比較倦, 同力度夠唔夠, 作出適當調整, part用指壓推鬆肌肉同根, 肩膀/背肌/腰部 ,從小範圍小範圍開始, 慢慢做, 好用心, 唔會有趕時間感覺, 按壓到頸時 , 突然問我近排係唔係訓得無禁好 , 我問佢點知, 佢話按到條頸根好脹 , 所以知道, E, 有料到, 之後都同我條頸鬆左5分鐘, 之後手手腳腳都照顧晒 , 然後推油, 落油份量適中, 剛剛好, 之後用力推, 推到發熱, 手勢純熟, 好舒服, 喱種感覺有d似曾相識 , 唸下原來似以前北上大場個d美容師做淋巴項, 估唔到香港都試到, 真係唔洗北上方便好多 , 全身推完重有d時間, yoyo就幫我按埋頭, 真係舒服到想訓覺 , 但睇下個鐘差唔多90分鐘, 唔想左住下一個booking, 那那聲去沖涼換衫埋單, 亞琳見到即刻問得唔得, 我咪話 yoyo比佢溫柔體貼細心d , 激死佢 , 話下次有好野唔話我知 , 最後埋單$220+$20Tips, 底到爛, 又唔洗趕時間, 我會再去.

相關搜索目錄: 美容

引用:
原帖由 xmmx 於 2011-1-18 13:44 發表
C-hing,do not open 3 topic for  one shop!!

http://forum.timway.com/f/thread-431196-1-2.html

http://forum.timway.com/f/thread-428258-1-2.html
多謝師兄提點

引用:
C-hing,do not open 3 topic for  one shop!!

http://forum.timway.com/f/thread-431196-1-2.html

http://forum.timway.com/f/thread-428258-1-2.html
I am not @man,

Don't count me in

OK?

引用:
原帖由 中出正男 於 2011-1-20 12:52 發表
信者失救
你有上去對過咩?師兄

引用:
原帖由 中出正男 於 2011-1-24 11:30 發表
係o既、係o既 有雞會的話,就試黻捸A好未
師兄試完返黎比d意見

引用:

年尾出左雙糧,所以要交兩份 X 稿 .....

引用:
原帖由 mch17 於 2011-1-24 17:18 發表

年尾出左雙糧,所以要交兩份 X 稿 .....
師兄, 我文彩唔好, 只係張自巳經歷同大家分享, 如師兄試過有唔同製遇, 請指正

Support !!! xxxxxxx

引用:
原帖由 @man 於 2011-1-24 17:53 發表
師兄, 我文彩唔好, 只係張自巳經歷同大家分享, 如師兄試過有唔同製遇, 請指正
正如我在 2081 兄的 thread 講過:

"經過 2081 兄及 @man 兄 (另一條 thread) 熱心推介, 講真, 初時睇落真係鱔味濃郁, 反而令到我有介心, 上去一試意欲急降"

加上你的本條第一篇貼文又大字體又唔同顏色, 令到條鱔更加入味

不過, 我又講過: "唔去唔會走寶, 去完唔會跌錢", 其實係呢幾條 thread 過份熱情推介, 兩位真寫手又好, 老相好又好, 如果店家真係有欺騙成份, 呢度應該會俾人嘈到拆天, 冇人嘈, 一係就唔會貨不對辦, 一係就冇乜 "水魚" 上過去

我估將三條 thread 合而為一就冇咁礙眼

引用:
原帖由 vibabe 於 2011-1-25 16:30 發表

正如我在 2081 兄的 thread 講過:

"經過 2081 兄及 @man 兄 (另一條 thread) 熱心推介, 講真, 初時睇落真係鱔味濃郁, 反而令到我有介心, 上去一試意欲急降"

加上你的本條第一篇貼文又大字體又唔同顏色, 令 ...
師兄,多謝你的指教,
我同
@man
兄是兩個人,
@man兄是看了我的貼才去試的,
如何合在一齊發表呢?

這堿O否同一個場只能發一個帖,
而且只能在同一帖上發表呢?
因我見有其他的場也是有多過一個帖發表的!

可能師兄太忙,没有睇我对師兄的回覆,所以轉貼如下:

經過 2081 兄及 @man 兄 (另一條 thread) 熱心推介, 講真, 初時睇落真係鱔味濃郁, 反而令到我有介心, 上去一試意欲急降

哈哈,師兄你咁抬舉小弟,寫得咁差都可以做到鱔帖寫手,如果小弟無得撈時,都可以搵到餐食!

經過旺角, 的起心肝行上去試, 我認為兩位師兄是熱心, 並無放鱔, 我之前所擔心係多舊魚

係呀,搵到個揼得旣,我味分享下羅,

我個用後評係: 唔去唔會走寶, 去完唔會跌錢, 眼見一共三位技師, 其餘兩位冇問名字, 替我除勞的是洋名麗麗, 三人都是中女師奶 feel, 我完全受得落, 冇異議冇失望, 不過其他師兄如果要年青貌美, 就要自己問清問楚有冇

Lily我無揼過,我分享旣技師叫琳琳,下次你試完佢再評一下,好彩我一路都無講年青貌美,我只是強調穴位準好力而己

行過而又覺得疲勞, 我有機會再去, 但係就唔會專誠打電話卜, 或唔順路都要去. 整體是正面評價

哈哈,你試完亞琳至講喇!

我都好多謝你信我篇報告上去試下,都証明到Xocat都有d江湖地位!

引用:
原帖由 2081 於 2011-1-25 21:05 發表
師兄,多謝你的指教,
我同@man兄是兩個人,
@man兄是看了我的貼才去試的,
如何合在一齊發表呢?

這堿O否同一個場只能發一個帖,
而且只能在同一帖上發表呢?
因我見有其他的場也是有多過一個帖發表的!
我唔會懷疑係一人分演兩角, 只不過有人覺得 "咁都分開三條" , 所以建議三合一, 至於要唔要咁做, 梗係由版主決定啦

短時間內, @man 兄就開兩條線大力推介, 難免引來懷疑. 總之我就上去試過, 冇跌錢冇損失

..............

引用:
原帖由 @man 於 2011-1-18 13:24 發表
早兩日,天寒地凍放工 , 行過旺角, 經過西洋菜街, 見到悅x樂招牌, 見倦倦地 , 不如上去K過骨至返屋企, 去到按鐘 , 出黎開門係亞琳, 問點解唔打電話上黎先, 等佢安排下, 入到舖, 原來大班人打緊邊 ...
我都想去試下

引用:
原帖由 vibabe 於 2011-1-25 22:58 發表

我唔會懷疑係一人分演兩角, 只不過有人覺得 "咁都分開三條" , 所以建議三合一, 至於要唔要咁做, 梗係由版主決定啦

短時間內, @man 兄就開兩條線大力推介, 難免引來懷疑. 總之我就上去試過, 冇跌錢冇損失

多謝師兄諒解,

我相信每個人發帖都有不同的風格,
我也喜歡大字和顏色,
因為我有老花同用note book睇文章,
對我來說,比較易看!

亦多謝你中肯的評語,
以証明我無吹水,
哈哈

引用:
原帖由 中出正男 於 2011-1-27 11:30 發表

Ching的過份熱心推介,好容易俾人錯覺架,正所謂此地無銀300兩

anyway,都要3Q你的心意啦
多謝帥兄提點

其實2081和@man2位ching所寫碓有一點鱔味. 但小弟也有上過去,覺得所言非虛,祇是每個人的感受和要求不同,再加上技師每天日夜工作,精神和狀態也会有所不同, 所以不可以一概而論.

其實2081和@man2位ching所寫碓有一點鱔味. 但小弟也有上過去,覺得所言非虛,祇是每個人的感受和要求不同,再加上技師每天日夜工作,精神和狀態也会有所不同, 所以不可以一概而論.

引用:
原帖由 tiger0302 於 2011-1-27 14:55 發表
其實2081和@man2位ching所寫碓有一點鱔味. 但小弟也有上過去,覺得所言非虛,祇是每個人的感受和要求不同,再加上技師每天日夜工作,精神和狀態也N有所不同, 所以不可以一概而論.
多謝師兄回帖支持, 說得無錯, 近期多左綱友上試骨, d 技師都由朝忙到晚, 我有次上去, 晚上9點幾先食到飯,
所以有時表現都有所不同, 希望了解見諒

新場, 服務水準又不俗.  200幾蚊, K兩個鐘,
以今時今日的通脹來說, 呢個消費尚算平宜.     

引用:
原帖由 boot_boot 於 2011-1-28 14:19 發表
新場, 服務水準又不俗.  200幾蚊, K兩個鐘,
係亞, 行雲油尖旺, 喱個價錢, 禁鴾熁, 好難得, 師兄試左未

引用:
原帖由 boot_boot 於 2011-1-28 14:19 發表
新場, 服務水準又不俗.  200幾蚊, 蹨兩個鐘,
呠呠老師祖吾去細場架,
佢去開"大場",有錢佬黎架!

引用:
原帖由 tiger0302 於 2011-1-27 14:55 發表
係呀,每個技師手骨、手势都不同,要試下先知,
我見有一位技師,眼大大,面貌有d混血兒的味道,
King吓計,原來識打泰拳的中泰混血,
技師性格開郎,同佢King左陳計都好開心,
可惜佢今日回鄉道歲,要初四、五先返,
吾係試下同佢過兩招(手骨)!

相關搜索目錄: 泰拳

102 12345
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。