推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

好耐唔見

好耐唔見

想見識更多的朋友

好悶呀!想找人吹水~有人在嗎

上面兩個標題嘅版主joyceLyr小姐,唔見咗佢好耐,唔知係唔係佢識咗好多朋友,或者而家冇咁悶?或另有原因,所以冇上嚟呢道,好掛住佢,希望佢一切如常,平安大吉。

山旮旯

真係好耐唔見joyceLyr 上黎喇!可能佢已經識到好朋友,唔需要再係呢到吹水,或者學業好忙,冇時間上網!

引用:
原帖由 james3504 於 2011-3-8 23:25 發表
真係好耐唔見joyceLyr 上黎喇!可能佢已經識到好朋友,唔需要再係呢到吹水,或者學業好忙,冇時間上網!
無論點都好,須然祇係網上交談過三兩次,都算係網友,係呢道謹祝佢健康愉快,得閒再上過嚟。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 9-3-2011 01:39 AM 發表

無論點都好,須然祇係網上交談過三兩次,都算係網友,係呢道謹祝佢健康愉快,得閒再上過嚟。
哇,原來都有人咁關心我~好感動啊~!哈哈哈……
其實一段時間我都是讀緊書,每個月都有一次考試,真是頭都大!
但是今日就剛剛好是三月月考的最後一日,我一考完試就整個人都松曬,哈哈哈哈...
我以後會常D返來,等你地不洗在整日掛住我……呵呵呵呵

引用:
原帖由 JoyceLyr 於 2011-3-31 21:38 發表

但是今日就剛剛好是三月月考的最後一日,我一考完試就整個人都松曬,哈哈哈哈...
我以後會常D返 ...
都甯J,學業為重

引用:
原帖由 JoyceLyr 於 2011-3-31 21:38 發表

我以後會常D返 ...
非常高興妳再出現在這裡。今天的社會,自我增值是很重要,讀書進修或者是投入社會吸取經驗,讀書是絕對有益,無須爭論,中國有一本書〔三字經〕裡面有幾句;蔡文姫,能辨琴;謝道韞,能詠吟。(東漢才女蔡文姫博學兼識音律;東晉女詩人謝道韞能脫口吟出隹句)。萬般皆下品,惟有讀書高。請多用功讀好書。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 1-4-2011 07:15 AM 發表

非常高興妳再出現在這裡。今天的社會,自我增值是很重要,讀書進修或者是投入社會吸取經驗,讀書是絕對有益,無須爭論,中國有一本書〔三字經〕裡面有幾句;蔡文姫,能辨琴;謝道韞,能詠吟。(東漢才女 ...
啊哈哈哈……是既是既……我會的。

引用:
原帖由 JoyceLyr 於 2011-4-1 17:19 發表

啊哈哈哈……是既是既……我會的。
Joycelyr小姐,多謝妳!我覺得妳生活的地方------馬來西亞民風非常好,樸實無華,真誠待人。我到過檳城、太平、恰保、吉隆坡各地,當地華人很熱情好客,給我留下深刻而美好的印像。
山旮旯

哈~
好高興認識你~

引用:
原帖由 香港小生 於 2011-4-2 07:19 發表
哈~
好高興認識你~
呢道連閣下一共有四位上過嚟,閣下話;哈~  好高慶認識你~ 請恕在下愚昧無知,唔知閣下高慶認識果位你,係邊個嚟呢?
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2011-4-3 05:23 發表

呢道連閣下一共有四位上過薄A閣下話;哈~  好高慶認識你~ 請恕在下愚昧無知,唔知閣下高慶認識果位你,係邊個薨O?
梗係想認識仲惠啦,仲惠學識潚溥,又懂人情世故,同仲惠傾計獲益良多

引用:
原帖由 james3504 於 2011-4-3 20:58 發表

梗係想認識仲惠啦,仲惠學識潚溥,又懂人情世故,同仲惠傾計獲益良多
嘩!使唔使咁大頂高帽笠過嚟?在下淨係年紀大D,不過祇是馬齒徒增而巳一無可取,蒙閣下過譽實在愧不敢當。

山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2011-4-4 01:59 發表

嘩!使唔使咁大頂高帽笠過薄H在下淨係年紀大D,不過祇是馬齒徒增而巳一無可取,蒙閣下過譽實在愧不敢當。
講年紀我可能大過妳添,但我只是一個不學無術既市井之徒、井底之蛙,同仲惠比差好遠呢

引用:
原帖由 james3504 於 2011-4-4 20:49 發表

講年紀我可能大過妳添,但我只是一個不學無術既市井之徒、井底之蛙,同仲惠比差好遠呢
謙受益,滿招損,在下亦略知一二,閣下無須太謙,以閣下之聊天文字技巧,能言善辯,難能可貴。
山旮旯

回復 10# 的帖子

當然系身為樓主嘅你!

引用:
原帖由 香港小生 於 2011-4-5 16:15 發表
當然系身為樓主嘅你!
多謝閣下到來無賃歡迎 日後有間請常來聊天。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2011-4-5 04:45 發表

謙受益,滿招損,在下亦略知一二,閣下無須太謙,以閣下之聊天文字技巧,能言善辯,難能可貴。
講到聊天文字技巧,那能和仲惠相比!小弟才疏學淺,仲惠博學多才、滿腹經綸,難得還有份謙虛之心,看仲惠之回覆是一件賞心樂事呢!

引用:
原帖由 james3504 於 2011-4-6 08:57 發表

講到聊天文字技巧,那能和仲惠相比!小弟才疏學淺,仲惠博學多才、滿腹經綸,難得還有份謙虛之心,看仲惠之回覆是一件賞心樂事呢!
由而家開始,大家唔使再謙讓,如果係噉繼續落去,會比人貽笑大方,閣下意謂如何?
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2011-4-7 00:53 發表

由而家開始,大家唔使再謙讓,如果係噉繼續落去,會比人貽笑大方,閣下意謂如何?
都鵅A再咁講落去會悶親其他人!
仲惠妳移左民重有冇香港身份証?香港政府派6000元妳垠籫咧魽H

引用:
原帖由 james3504 於 2011-4-7 17:46 發表

都鵅A再咁講落去會悶親其他人!
仲惠妳移左民重有冇香港身份証?香港政府派6000元妳垠籫咧魽H
在下兩年前返嚟換咗身份証,多謝閣下關懷。不過而家政府好似仲未定出派嘅方法。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2011-4-8 07:20 發表

在下兩年前返蟈魖郊鰽,多謝閣下關懷。不過而家政府好似仲未定出派鴾隤k。
真羨慕仲惠有雙重國藉身份!點派錢政府未有定案,流傳講移左民個d人要番黎香港親自哄A閣下可能要稍移玉步喇!

引用:
原帖由 james3504 於 2011-4-8 15:36 發表

真羨慕仲惠有雙重國藉身份!點派錢政府未有定案,流傳講移左民個d人要番黎香港親自哄A閣下可能要稍移玉步喇!
在下仲有香港銀行户口,又有住址應該冇問題,不過最後決定點樣分派都未知,或者係香港住唔够半年嘅冇份都唔定。

相關搜索目錄: 銀行
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2011-4-9 01:28 發表

在下仲有香港銀行口,又有住址應該冇問題,不過最後決定點樣分派都未知,或者係香港住唔{半年懭N份都唔定。
而家香港政府做乜都驚、做乜都怕比人嘈,應該唔會再定d乜規則,妳又有地址又有銀行戶口,應該等收錢都得啦!

引用:
原帖由 james3504 於 2011-4-10 22:51 發表

而家香港政府做乜都驚、做乜都怕比人嘈,應該唔會再定d乜規則,妳又有地址又有銀行戶口,應該等收錢都得啦!
對香港在下除咗交稅之外,好似都冇乜貢獻。有得攞,就算係幫補返港嘅旅費啦。

山旮旯

引用:
原帖由 james3504 於 2011-4-10 22:51 發表

在下呢邊都係,有正式嘅反對黨,執政黨要撥經費比佢地辦公。就算派錢都有好多聲音;1,派、2,唔派、3,派得早、4,派得遲、5,派得多、6,派得少,六宗罪。乜都有得噏,係好係壞,見仁見智。

山旮旯

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。