推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

好耐唔見

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-6-7 01:19 發表 事業有成,知天命歲數,見過世面,知情識趣再加溫柔體貼,女性朋友一定如蟻附羶,多不勝數。
個男人同我講話,仲掛注舊女友,唉.甘相睇黎做物牙?真係唔明,放底就忘記把啦!

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-6-7 03:21 發表
個男人同我講話,仲掛注舊女友,唉.甘相睇黎做物牙?真係唔明,放底就忘記把啦!
閣下有冇聽過一句;(新歡雖好,舊愛難忘),人性多數都係貪,錢同埋女朋友越多越好(三宮六院,七十二妃嬪)。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-6-7 04:36 發表 閣下有冇聽過一句;(新歡雖好,舊愛難忘),人性多數都係貪,錢同埋女朋友越多越好(三宮六院,七十二妃嬪)。
老婆多(妻多夫賤),睇見個朋友終日勞碌搵錢,比2個老婆使(各自有仔女),40歲就成頭白髮晒,退休時間推遲十年姐,有小小代價之媽。

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-6-7 05:58 發表
老婆多(妻多夫賤),睇見個朋友終日勞碌搵錢,比2個老婆使(各自有仔女),40歲就成頭白髮晒,退休時間推遲十年姐,有小小代價之媽。
妻多夫賤嘅原因主要係---人又老錢又冇,想唔賤都唔得,呢啲叫做攞嚟賤。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-6-7 06:31 發表 妻多夫賤嘅原因主要係---人又老錢又冇,想唔賤都唔得,呢啲叫做攞嚟賤。
有錢既人,幾老老都有女朋友,同時有2-3個老婆都得,女人就唔得bor,所謂既男女平等,存在係意識度咋!

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-6-8 13:27 發表
有錢既人,幾老老都有女朋友,同時有2-3個老婆都得,女人就唔得bor,所謂既男女平等,存在係意識度咋!
情同慾係兩碼事,情要投意要合。慾是一陣子的需要,就好像大熱天之下,户外工作後,非常口渴,有人送來一大杯冰水,一飲而盡,那刻的快感,難以形容,第二杯喝下去,不錯不錯,第三杯喝完後,求求你請千萬不要再來第四杯。情是慢慢一點一點長時間累積起的,永不怕多,最怕是絕,不再出現(絕情)。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-6-8 23:41 發表 情同慾係兩碼事,情要投意要合。慾是一陣子的需要,就好像大熱天之下,户外工作後,非常口渴,有人送來一大杯冰水,一飲而盡,那刻的快感,難以形容,第二杯喝下去,不錯不錯,第三杯喝完後,求求你請千 ...
哈哈...形容得好牙,雖然同我既想法有分別,我覺得愛情短暫,相處先長久。最怕痴情人,太煩,最好有個人空間,話之佢有90個女朋友,唔關我事!

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-6-9 03:52 發表 哈哈...形容得好牙,雖然同我既想法有分別,我覺得愛情短暫,相處先長久。最怕痴情人,太煩,最好有個人空間,話之佢有90個女朋友,唔關我事!
有呢種拍拖觀念,其實係末上心,哈哈...到真係上心,已經老啦!

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-6-9 03:52 發表
哈哈...形容得好牙,雖然同我既想法有分別,我覺得愛情短暫,相處先長久。最怕痴情人,太煩,最好有個人空間,話之佢有90個女朋友,唔關我事!
情同慾係兩樣嘢,各人嘅感受都唔一樣,好似食肉噉,有啲鐘意食雞,有啲食鴨,食鵝、豬、羊、牛。就算臭豆腐,榴槤咁臭都有人喜歡食。各適其適,人各有志,所以知己難求,有人話;(人生得一知己,死而無憾)。
山旮旯

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-6-9 04:21 發表
有呢種拍拖觀念,其實係末上心,哈哈...到真係上心,已經老啦!
記得好多年前,香港有一首歌,開頭果一句係噉嘅; Love me tender yes or no 我人老心不老............。白髮齊眉,同偕共老,最緊要係兩情相悅,一啲都冇問題。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-6-9 06:06 發表 記得好多年前,香港有一首歌,開頭果一句係噉嘅; Love me tender yes or no 我人老心不老............。白髮齊眉,同偕共老,最緊要係兩情相悅,一啲都冇問題。
情既意識分別真係好大,個親戚成78歲仲返大陸結婚,好自私既人,自己仲有幾年命先?佢仲話係真愛Tim,亦係法律所容許既事,個女人就為張身份證出賣自己,簡直做生意甘,服牙!

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-6-9 13:59 發表
情既意識分別真係好大,個親戚成78歲仲返大陸結婚,好自私既人,自己仲有幾年命先?佢仲話係真愛Tim,亦係法律所容許既事,個女人就為張身份證出賣自己,簡直做生意甘,服牙!
在下認為兩個人嘅任何嘢,衹要係倆相情願,冇強迫,冇威脅,一個願打一個願捱,雙方都樂意,噉就大x樂同埋大X活。

山旮旯

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-6-9 13:59 發表
當年有一位名人,佢82歲果時同一個28歲嘅結婚,而家都冇乜問題。

山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-6-9 23:54 發表 當年有一位名人,佢82歲果時同一個28歲嘅結婚,而家都冇乜問題。
Hey 人地甘有錢,梗無問題嫁,再老D既,hehe..唔得齋睇都好bor,有錢係可以擁有某D人既青春咾,當然亦有機會好幸福,好鬼開心嫁!

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-6-9 23:54 發表 當年有一位名人,佢82歲果時同一個28歲嘅結婚,而家都冇乜問題。
我係靠自己搵錢既人,當然唔會明白點解要甘樣,28歲嫁個82歲,可以相處20年既話,個女人得48歲,甘~以後既人生咪就使錢佬,開心咩?除非個男人得返幾年命仔,甘就.....

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-6-10 02:52 發表
我係靠自己搵錢既人,當然唔會明白點解要甘樣,28歲嫁個82歲,可以相處20年既話,個女人得48歲,甘~以後既人生咪就使錢佬,開心咩?除非個男人得返幾年命仔,甘就.....
呢件事唔係在下老作,係真事嚟,唔信就問吓人,果位82嘅人係一位得獎嘅人,相信有80%人知道呢件事。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-6-10 04:07 發表 呢件事唔係在下老作,係真事嚟,唔信就問吓人,果位82嘅人係一位得獎嘅人,相信有80%人知道呢件事。
傻豬黎嫁,大把呢D年紀再婚啦,使物老作姐,haha...只係唔認同個女人,發表一下自己既愛情婚姻觀之媽!

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-6-10 02:52 發表
倆個人嘅嘢,其他人係唔明佢地嘅想法。在下始終係支持果句;(你情我願),冇暴力,冇強迫。
山旮旯

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-6-10 13:31 發表
傻豬黎嫁,大把呢D年紀再婚啦,使物老作姐,haha...只係唔認同個女人,發表一下自己既愛情婚姻觀之媽!
呢啲唔知可唔可以叫做;各盡所能,各取所需(一笑),或者係叫做互通有冇。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-6-11 01:53 發表 呢啲唔知可唔可以叫做;各盡所能,各取所需(一笑),或者係叫做互通有冇。
你講得岩既(各取所須),人地開心咪得咾,只係自己有D唔化,Wakaka....

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-6-11 02:30 發表
你講得岩既(各取所須),人地開心咪得咾,只係自己有D唔化,Wakaka....
千祈唔好 "人地開心咪得咾" 應該係大家都樂意,佢攞倒美色,另一邊攞倒金錢,零比零打和,乜事都冇發生過。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-6-11 05:20 發表 千祈唔好 "人地開心咪得咾" 應該係大家都樂意,佢攞倒美色,另一邊攞倒金錢,零比零打和,乜事都冇發生過。
都岩,始終係自由社會,有權決定自己命運,唉~諗起89年64件事,當年情形忘記唔到,仍記得唱<血染的風采,今年係微博我狂up呢件事,比人封鎖左路!

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-6-12 02:21 發表
都岩,始終係自由社會,有權決定自己命運,唉~諗起89年64件事,當年情形忘記唔到,仍記得唱<血染的風采,今年係微博我狂up呢件事,比人封鎖左路!
百多年前一位匈牙利革命者曾經說過;生命諴可貴,愛情價更高,欲為自由故,兩者皆可拋。自由是天賦的,是無價的,就算是動物亦需要自由。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-6-12 04:20 發表 百多年前一位匈牙利革命者曾經說過;生命諴可貴,愛情價更高,欲為自由故,兩者皆可拋。自由是天賦的,是無價的,就算是動物亦需要自由。
曾經睇過本書,記憶頗深,末來世界:人口稀少,勞動力全機械人化,人類進化至(無錢幣、無國界、無等級、無政府),由精神領袖帶領人類。真正自由在末來!

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-6-12 15:22 發表
曾經睇過本書,記憶頗深,末來世界:人口稀少,勞動力全機械人化,人類進化至(無錢幣、無國界、無等級、無政府),由精神領袖帶領人類。真正自由在末來!
在下以為(無錢幣、無國界、無...............無政府)嘅時侯,語言同文学衹有一種。人,亦冇高低、強弱、男女、老幼。自由係無價嘅,但係唔應該利用本身嘅自由,而去侵犯他人嘅自由(以強凌弱)。

相關搜索目錄: 語言
山旮旯

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。