推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

[上樓骨] 水の戀

引用:
原帖由 楊過之子 於 2011-9-28 13:35 發表

小弟也經常幫親樓上SPA, 但從冇以上情況, 奇怪

有時好似昨天會有小小超鐘, 都有100分鐘

至於小費問題尖沙咀已差不多公價$200包VAS

反而去d細場,有時二Part90分鐘, 只有70-80分鐘情況常有, 所以不足為奇

有d所謂BG, 拿毛巾, 食煙都攪成5-10分鐘回來

反而係蕴莎就真真正正享受正宗按摩時間, 一般90分鐘, 足鐘, 可按完全身

包括, 背, 手, 脚, 頭, 肚腩, 推胸, 有時夠鐘, d熟既技師會送多5-10分鐘  抵贊的

但如要全身慢慢按足的話, 包括埋踏背, 其他, 最少也要3小時,

或者大陸叫足鐘ニ個大鐘, 就ok可以按哂全身鬆哂
另外再加兩百先有飛行?

引用:
原帖由 楊過之子 於 2011-9-28 21:59 發表

Yes, in TST this is the basic air-ticket fee now
去161可以兩百落樓了 (不開大)

引用:
原帖由 楊過之子 於 2011-9-28 22:08 發表

Diff. Point of view

Very hard to measure & value of this

it's just matter of fact when c-hing thinking about the service is worth it or not.

also judgment of BG whether worth to pay tips
...
Thanks for your analysis.

How much for massage fee (90 mins) in 水の戀?

引用:
原帖由 lad168 於 2011-9-28 22:28 發表

Thanks for your analysis.

How much for massage fee (90 mins) in 水の戀?
HK$298 i.e. HK$300

引用:
原帖由 楊過之子 於 2011-9-28 13:35 發表
小弟也經常幫親樓上SPA, 但從冇以上情況, 奇怪
有時好似昨天會有小小超鐘, 都有100分鐘
至於小費問題尖沙咀已差不多公價$200包VAS
反而去d細場,有時二Part90分鐘, 只有70-80分鐘情況常有, 所以不足為奇 ...
ching 你及其他 USB 聞人, 直如飲食界蔡瀾一樣, 試問有人膽敢唔足鐘嗎?

我心願好卑微, 先唔論 "公價" 再算唔算係 tips, 就係連技師洗手食煙行出行入, 唔詃夠90分鐘先至好叫我坐起身沖涼, 可惜, 連呢一樣都做唔到, 都唔怕再次講到明, 水の戀已經好接近, 但都係得80分鐘, 不過已經突破我2011年老尖最長時間紀錄.

至於其他被一眾USB界蔡瀾吹捧場所, 真係連除衫沖涼再沖涼著番衫, 先至僅僅夠 90分鐘, 亦有ching 過往曾回應戲言應該由踏入場所大門一刻至離場計足90分鐘便可

我係羨慕, 而並非唔抵得你享受到足鐘, 請勿誤會

相關搜索目錄: 飲食

引用:
原帖由 skyjet 於 2011-9-28 23:27 發表

ching 你及其他 USB 聞人, 直如飲食界蔡瀾一樣, 試問有人膽敢唔足鐘嗎?

我心願好卑微, 先唔論 "公價" 再算唔算係 tips, 就係連技師洗手食煙行出行入, 唔詃夠90分鐘先至好叫我坐起身沖涼, 可惜, 連呢一樣 ...
我係小人物但係水之戀亦未試過唔足鐘, 請問ching唔足鐘係唔係最近既事如果你介唔介意pm我係邊位技師等我同Ada反映, 據我所知Ada係呢方面管得好嚴做.

相關搜索目錄: 飲食

引用:
原帖由 bb3808 於 2011-9-28 23:51 發表

我係小人物但係水之戀亦未試過唔足鐘, 請問ching唔足鐘係唔係最近既事如果你介唔介意pm我係邊位技師等我同Ada反映, 據我所知Ada係呢方面管得好嚴做.
已經係兩個月前, 邊位技師, 其實當時已經即時忘記, 而當日 Ada 亦在場, 又未到旺鐘時間, 80分鐘, 再加埋我沖涼著衫, 超過90分鐘, 所以唔算過份

引用:
原帖由 楊過之子 於 2011-9-28 23:42 發表
同情師兄的遭遇既, 或者我好彩d
不過, 算吧, 大家都係男人, 不要斤斤計較, 太婆媽了
出黎玩一千幾佰, 尤如垃圾,
90分鐘係細場黎說, 有時真係d時間少左, 好難遇到足的
有時我地自己遲到, 有時老板娘 ...
10分鐘以內, 真係冇乜大不了, 試過另一間, 我以為櫃面醒目知道嚴重不足鐘, 開聲問係唔係做o左一個大鐘, 我答係, 都照收足雙鐘錢

引用:
原帖由 skyjet 於 2011-9-29 00:15 發表

已經係兩個月前, 邊位技師, 其實當時已經即時忘記, 而當日 Ada 亦在場, 又未到旺鐘時間, 80分鐘, 再加埋我沖涼著衫, 超過90分鐘, 所以唔算過份
你再去試試喇, 而家應該好足鐘

回復 692# 的帖子

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

引用:
原帖由 bb3808 於 2011-9-29 08:33 發表
你再去試試喇, 而家應該好足鐘
搵日啦, 等個市再跌殘 D 先再撞上去

人地話係公價咪公價囉,反正我去十次都平過你十送一

我本人都極度鍾意按摩,飛鐘一事 我都極之反對。。

引用:
原帖由 Ada2011 於 2011-9-30 14:28 發表
我本人都極度鍾意按摩,飛鐘一事 我都極之反對。。
我成日話趕時間要早啲走但那技師話妳唔准佢地飛鐘, 吹漲!!

引用:
原帖由 realbbb 於 2011-10-2 12:46 發表
飛鍾超鍾都試過,打過和,唔可以輸打贏要
其他客超鐘關我乜事?

他以個人來講,個人試過超又試過飛,可以打和
不是说一個客的超可以和另一個客飛打和。

昨天第ー次去, OK.   足鐘, 全程有做野。  足鐘要看BG,某些BG足鐘, 工作認真,有些懶惰。  但管理是非常重要的。   我建議Ching提供BG的名字,其他可避免找她。  但Ada昨天有問我服務什樣, 我想她也認真把店搞好。

相比之前去過 xx彎等等好多了。之前那家最離譜ー次, BG又常出去, 入離便港電話, 二小時的SPA, ー個半鐘便完, 那位小姐以為自己靚便亂來。 管理不好。  我不會再去。

相關搜索目錄: SPA

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。