推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

澳門生活篇

娶個老婆又如何?

話咁快又星期三

加肥 & 各位早呀~~~~~

各位早上好~~

星期四啦~~~~

引用:
原帖由 Bravo 於 2006-9-21 09:19 發表
各位早上好~~

星期四啦~~~~
又麻煩到大巴開舖天

引用:
原帖由 Garfield 於 2006-9-21 12:03 PM 發表

又麻煩到大巴開舖天
咁你要識做啦~~

引用:
原帖由 Bravo 於 2006-9-21 14:26 發表

咁你要識做啦~~
兩打大青豆好唔好呀??!

有冇試過三盞燈d食鋪?
咩耶汁雞面?
我記得早幾年有個司警係果度俾人隊冧!

八月初一既星期五

加肥 & 各位早晨~~~

引用:
原帖由 johncage 於 2006-9-20 00:31 發表
娶個老婆又如何?
我十五年前已經娶左個澳門老婆, 不過今年先決定拿澳門身份証

引用:
原帖由 hokatung 於 2006-9-22 11:24 發表

攞左身份證記得 call 嘉菲食餐勁o既慶祝下喎

引用:
原帖由 hokatung 於 2006-9-22 11:24 AM 發表

多張身分証有咩所謂,好多人都有兩張!

引用:
原帖由 johncage 於 2006-9-22 17:03 發表

多張身分証有咩所謂,好多人都有兩張!
或者代表佢都喜歡呢個地方囉!! 即樹嘉菲可能可以多個朋友架??!

方便好多,
起碼過海關唔駛排隊!

引用:
原帖由 johncage 於 2006-9-22 23:02 發表
方便好多,
起碼過海關唔駛排隊!
亦都係方便o既一項啦!!

明天更好

鍾意鍾意澳門

7蚊兩隻表就有!

引用:
原帖由 brasco 於 2006-9-24 16:47 發表
嘉菲, 依家d舊區仲有冇7蚊一個兩餸飯盒賣呀???....

我以前食唔少!!....
而家已經加左價喇........................要八蚊!!

hello!我在macau出世讀書,但在香港己工作十幾年,放假週不時返去,見你Garfield在macau做得咁開心真想返過去做野,好多舊同學朋友都支持,但要大遷徙,老婆搵工個仔讀書(有免費),仲要賣樓.....好煩.

引用:
原帖由 danielkam 於 2006-9-27 01:05 發表
hello!我在macau出世讀書,但在香港己工作十幾年,放假週不時返去,見你Garfield在macau做得咁開心真想返過去做野,好多舊同學朋友都支持,但要大遷徙,老婆搵工個仔讀書(有免費),仲要賣樓.....好煩.
的確好大考慮喎,而且仲有小朋友讀書問題..........!! 都係諗清楚啲先好喇~~~

有時間都想了解下澳門讀書方面o既資料

引用:
原帖由 Garfield 於 2006-8-28 01:35 發表
黎到澳門一段時間,比呢度o既文化改變左唔少..........................................

澳門o既閒逸同香港o既節奏可以話兩個極端,初初黎到的確比本地人o既工作態度嚇怕,不但假日必定休息,夠鐘仲一定準時收 ...
四阿哥都有同感,離開京城到澳門都年幾了,由最初唔習慣都現在朋友多了,香港朋友過到來就當你係盲公竹,都唔知原來四阿哥咁叻既   就算而家有時間都唔係咁想回宮

各位馬交朋友下午好~~~~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。