推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

港漫討論區

兩年又兩年.....

之前肥佬黃話邪神傳2的時間設定在泰國篇開始後的兩年,但今期信箱又話邪神傳2的時間在新龍現在的兩年後....

推介---和仔3期完短篇「脫北者」

韋陀呢次回歸好掂,盡顯高手風範同格鬥智慧。

另外,之前勁煲阿龍太郎點深謀遠慮同陰險,但由於喺甘低能的情況下穿煲,有啲唔對板。
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

近期韋陀發揮得唔錯,完全搶曬小虎的風頭。
希望唔會因為功高蓋主而被安排攞飯盒啦。

另外老妖、飛妖對住啲大嘢完全唔夠班,都係留低蝦啲細路好過啦。

唔覺韋陀勁咗喎!打個東方龍都要五個打人哋一個,唔通東方龍仲勁過火雲邪神?

東方龍係有啲勁,不過5個都打佢唔低係組合問題。
之前講過老妖、飛妖已經回塘,石鐵有啲行人止步的感覺。
至於嗰個武當仔,頂籠同老妖差唔多level。
真正有啲料的只有韋陀一個。

如果換轉3皇+ 韋陀+風雷來圍佢,學牛佬嗰句:唔死都甩層皮!

引用:
原帖由 冰河 於 2012-8-7 22:02 發表
非常認同今期龍少專欄回憶祁生贈言:「若果你都做唔住,呢得都冇得做咯!」,但亦感到有尐心噏!

非常期待龍少所講嘅未來出版動向!
龍少已經透露咗新作的動向,希望個市場接受到呢類題材啦。
唔知龍少本新作賣去日本會唔會大賣呢?

引用:
原帖由 冰河 於 2012-9-13 21:53 發表
兩年又兩年.....

之前肥佬黃話邪神傳2的時間設定在泰國篇開始後的兩年,但今期信箱又話邪神傳2的時間在新龍現在的兩年後....
新龍現在的時間,有沒機會是跟泰國篇接軌,是同一年呢
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2012-10-27 08:34 發表
東方龍係有啲勁,不過5個都打佢唔低係組合問題。
之前講過老妖、飛妖已經回塘,石鐵有啲行人止步的感覺。
至於嗰個武當仔,頂籠同老妖差唔多level。
真正有啲料的只有韋陀一個。

如果 ...
今時今日,石鐵&小鷹依舊毫無寸進
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2012-10-28 14:49 發表

今時今日,石鐵&小鷹依舊毫無寸進
小鷹都算係已經升呢做軍師,退居幕後,啲功夫夠自保就OK。

但石鐵就唔同,依然要出來衝鋒陷陣,啲武功再唔突破,只會成為爛頭蟀。

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2012-10-29 13:11 發表

小鷹都算係已經升呢做軍師,退居幕後,啲功夫夠自保就OK。

但石鐵就唔同,依然要出來衝鋒陷陣,啲武功再唔突破,只會成為爛頭蟀。
石鐵遲早成為眾人負累

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2012-10-29 21:55 發表

石鐵遲早成為眾人負累
如果石鐵有自知之明,唔去打大嘢,都可以幫到下手的。
返而老、飛雙妖成日去幫手打大嘢,真係會成為負累。

今期劇情如下:

1) 東方龍棄戰最大的原因是自己傷勢嚴重,再打下去沒必勝把握
2) 為求保命,龍一郎用上拿手武功玄光神氣,門徒不得不信眼前事實,經過一輪激戰,始終比龍一郎從秘道逃脫
3) 為防有詐,而且保護證物為重,所以不追龍一神,美子跟眾人離開
4) 半小時後,龍一郎趁龍虎教D人走哂折回,殺哂所有門人滅口,然後打算向日本各界,黑說成白,話龍虎門誣衊佢
5) 運送證物途中受羅剎教神風六死士截擊,六死士相等於以前六騎士,六死士之一的綠劫要用手榴彈跟韋陀同歸於盡
6) 小龍醒來發現自己係一個牢獄的地方,地下滿佈骷髏骨,小龍見到一個梳馬尾的神秘人,小龍係有預備的情況下,仍被神秘人用內力扯近,神秘人使的是少林洗髓經

下期 : 天武神功的秘密

小龍練埋洗水經,仲有人打同佢夠打

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2012-11-1 12:27 發表
今期劇情如下:

1) 東方龍棄戰最大的原因是自己傷勢嚴重,再打下去沒必勝把握
2) 為求保命,龍一郎用上拿手武功玄光神氣,門徒不得不信眼前事實,經過一輪激戰,始終比龍一郎從秘道逃脫
3) 為防有詐,而且保護證物為 ...
小龍又再升呢!
但會唔會搞到啲功夫又多有雜,幾頭唔到岸?

睇完近期的龍虎門,群英門先輪東方龍大米、再輪龍一郎大米,不知幾爽。

希望遲啲到群英俾人輪大米時唔好話對方卑鄙、無恥等等。

出了廣告,又嚟風雷傳.....

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 冰河 於 2012-11-9 21:21 發表
出了廣告,又嚟風雷傳.....
又出風雷傳?呢次係咪去打怪獸?

其實出韋陀傳講下佢點樣復功、喺美國發生咗咩事仲好啦!

相關搜索目錄: 廣告

其實重有無人睇龍虎門

其實重有無人睇龍虎門? 我重有睇, 不過都係俞睇俞火, 尤其因為好多外傳, D時空同人物好混亂, 例如東方無敵係而家既龍虎門死左未架?
而且唔知佢地D編劇係咪成人轉, D故事都唔接既, 例如今期講金鐘罩12關從來只有達摩練成, 咁"空我"呢?
另外D咩神武家族咁好武功以前里係邊, 以前唔出黎而家先出黎
最火係王小虎D九陽, 本身都已經唔夠人打, 重要加D"摩訶釋達"傷比佢, 連D咩護法東方龍都打唔贏, 不如接埋龍虎門啦!

今期龍虎門一味講岳峰同洗髓經的過去,睇少期都冇所謂!

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2012-11-15 11:33 發表
今期龍虎門一味講岳峰同洗髓經的過去,睇少期都冇所謂!
我覺得岳峰係代替舊著的柳森嚴,教小龍降龍新掌。

引用:
原帖由 冰河 於 2012-11-15 22:41 發表

我覺得岳峰係代替舊著的柳森嚴,教小龍降龍新掌。
冰河兄記唔記得舊著有個類似劇情,小龍又俾火雲邪神捉咗,喺牢房度遇到個冇腳高手。
不過這個高手練係洗髓經,唔係易筋經,仲要係黑級的。
呢個高手冇教小龍功夫,但就隔體傳功俾小龍,令到小龍武功即使高幾班,“首次”打敗火雲邪神並逃出生天。

唔知呢次會唔會又出現類似的劇情呢?

我都報到先
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 -20 惡意灌水 2012-11-18 02:38
  • 冰河 威望 -20 惡意灌水 2012-11-18 02:38
  • 冰河 金錢 -20 惡意灌水 2012-11-18 02:38

今期龍虎門用5頁紙介紹的立花千葉居然只係一期貨仔,有啲搵苯。
另外今期最搞嘢係居然喺釣魚臺島開戰,但背後會否有陰毛,不論輸贏小虎都要俾日本政府扣留、然後遞解處境。到時龍虎門就少一個主力。

相關搜索目錄: 釣魚

覺得今期好噁心!真心想下期柳生十兵衛大勝!

玉記咁憎日本仔,不如唔好再代理日漫啦!

引用:
原帖由 冰河 於 2012-11-30 00:11 發表
覺得今期好噁心!真心想下期柳生十兵衛大勝!

玉記咁憎日本仔,不如唔好再代理日漫啦!
冰河兄為何會覺得玉記憎日本仔?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。