推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

59 123
發新話題

動物大遷徙

動物大遷徙

電視臺有個節目很有趣,是紀錄片,在南非肯雅每年大量的動物遷徙到水源和糧食的地方

途中當然有部分動物遭弱肉強食,女伴有測隱之心,問KMY:你有槍會救那小動物嗎?

KMY 但笑不語,心道:救了小動物,那老虎獅子鱷魚不免要捱餓了

回想在敦煌看過壁畫"割肉餵鷹",故事說過佛祖為救鴿子,同老鷹協議,以同等重量的肉割下來還他

故事就是故事,現實也許比故事更荒謬

看到有些朋友沉船,被放血 ...

我們如果道破,鴿子飛走了,老鷹不免要捱餓

也許,老鷹擔了肥肉,回家便從良

我們說三道四,可能做了壞事

何況,那些獃子不斷在這囡的手,也難免淪為下任的點心

我們說了反而是對這囡囡不公平,而對事情無幫助

所以,還是哈哈哈 .... 這種獃子,算了 ...

從前有個獃子對我說:我知道佢呃我,我任佢呃 .... 只要佢開心

X 佢老味

諗下,又唔係我既錢

佢下場當然是 no money, no honey

如天龍八部那情痴游坦子 ...

因而,他對囡囡極怒 ...

我卻認為該感恩

當時如果個囡囡叫他賣腎賣視網膜籌錢我覺得他會去做的

於是 .... 我想 ....

凱撒的歸凱撒 ....

獃子歸老虎獅子鱷魚囡囡

明白嗎?獃子
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

等價交換0者

好多年青貌美肯跟個窮鬼生活, 你估容易?

好多男人玩三幾個月就走人, 囡囡又要重新開始, 換轉是一般人, 心態能平衡嗎
我時常覺得每個會割喉的刀手, 背後都曾經傷得很重過,
比人傷, 不如先傷人, 不信 ? 你問問年輕的港女 ?

最大鑊係有d玩幾年, 人地最值錢既就係青春, 什麼90後, 到而家真係93,94
最值錢既比左d人, d人舊金真係等價 ???
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-25 21:23 發表
電視臺有個節目很有趣,是紀錄片,在南非肯雅每年大量的動物遷徙到水源和糧食的地方

途中當然有部分動物遭弱肉強食,女伴有測隱之心,問KMY:你有槍會救那小動物嗎?

KMY 但笑不語,心道 ...
师傅点可以讲沉既就系呆子呢。。吴系个个女女都呃人既。。好多女女都讲心既。。。师傅不见好多女女吴要钱都要跟住一位狼兄吗。。。

引用:
原帖由 kenny01 於 2012-3-26 10:09 發表
等價交換0嗎

好多年青貌美肯跟個窮鬼生活, 你估容易?

好多男人玩三幾個月就走人, 囡囡又要重新開始, 換轉是一般人, 心態能平衡嗎
我時常覺得每個會割喉的刀手, 背後都曾經傷得很重過,
比人傷, 不如先傷人,  ...
只要交易公平、公正 (可以不公開 ... 呵呵),交易按市場價,但舊金總不能是假的,對嗎?

引用:
原帖由 AINY 於 2012-3-26 10:15 發表

师傅点可以讲沉既就系待子呢。。吴系个个女女都呃人既。。好多女女都讲心既。。。师傅不见好多女女吴要钱都要跟住一位狼兄吗。。。 ...
Sure ... 都唔係隻隻小動物被吃啊

總有些雖偶爾被咬兩口,仍長命百歲,如海哥哥 ...

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-26 10:54 發表

只要交易公平、公正 (可以不公開 ... 呵呵),交易按市場價,但舊金總不能是假的,對嗎?  
巿場價? 按鐘收費

引用:
原帖由 kenny01 於 2012-3-26 11:48 發表

巿場價? 按鐘收費

如等價交易,按時計算酬勞也是交易方式的一種,唯以月為普遍,對嗎?

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-26 12:04 發表

如等價交易,按時計算酬勞也是交易方式的一種,唯以月為普遍,對嗎?   
踢開英超果d...通常都是以週薪計的..

回復 8# 的帖子

咁你果位應該係踢巴塞的!!

引用:
原帖由 TenderTrap 於 2012-3-26 12:27 發表
咁你果位應該係踢巴塞的!!
咁你果位應該係踢中超

因為你有個黑哨

引用:
原帖由 kenny01 於 2012-3-26 12:23 發表

踢開英超果d...通常都是以週薪計的..

事實係周薪好,月薪佢三日使晒,又問

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-26 13:12 發表

咁你果位應該係踢中超

因為你有個黑哨   
唔明

回復 1# 的帖子

一世流流長,總會愛上幾個人渣....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 冰河 於 2012-3-27 15:12 發表
没有爱上几个人渣的经历又不会成长的!只要死唔去,重新上路就算钱是赚来花的吧!

好似柴爷话的:"好似七匹狼这样精甩鞭的人很少的!"

谢谢你,师傅。。。。。。。
過去的已不用想,面前有更多要追。多點時間留家中,每月才去鬆一鬆。不用再想誰對錯,只望以後補回過。。。

引用:
原帖由 冰河 於 2012-3-27 15:12 發表

成日都聽到,但通常都係由三狼和我的前度講既

引用:
原帖由 7-siu 於 2012-3-27 15:42 發表

没有爱上几个人渣的经历又不会成长的!只要死唔去,重新上路就算钱是赚来花的吧!

好似柴爷话的:"好似七匹狼这样精甩 ...
某: K ... 快D幫我打 X,XXX 到我條女賬戶

K : 哦, 乜咁緊張?

某: 佢阿爺尋日香左,趕返老家

K: OK ...

Anyway, 無論我地做了多少次笨X,有同情心還是好的
所以,我們大可以是做了笨X後原諒自己,而更為了我們偶爾的清醒而鼓掌

送給各狼友

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-27 18:35 發表

成日都聽到,但通常都係由三狼和我的前度講既   

引用:
原帖由 TenderTrap 於 2012-3-27 19:50 發表

當然也包括了你的現任

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-27 19:59 發表

當然也包括了你的現任   

引用:
原帖由 TenderTrap 於 2012-3-27 21:30 發表

佢發嬲都幾惡

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-27 18:40 發表

某: K ... 快D幫我打 X,XXX 到我條女賬戶

K : 哦, 乜咁緊張?

某: 佢阿爺尋日香左,趕返老家

K: OK ...

中國人口多....每日總有d離開哩個人世.........

電視臺有個節目很有趣,是紀錄片

与风月无关啊,什么意思

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-26 10:57 發表

Sure ... 都唔係隻隻小動物被吃啊

總有些雖偶爾被咬兩口,仍長命百歲,如海哥哥 ...   
师付,小弟也是被咬多口后,幸存下来的。。。

59 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。