推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

58 123
發新話題

酒逢知已

酒逢知已

希望同30歲以上既網友傾下計,分享下人生。

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-8-7 03:01 發表 希望同30歲以上既網友傾下計,分享下人生。
人世間有太多煩惱要忘,一回頭發現早已踏出紅塵萬丈,什麼愛情根本不值一提,唯事業、自由最珍貴,今晚飲多左啦!

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-8-7 03:01 發表
到!好榮幸能够做到第一名報到
山旮旯

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-8-7 03:20 發表
人世間有太多煩惱要忘,一回頭發現早已踏出紅塵萬丈,什麼愛情根本不值一提,唯事業、自由最珍貴,今晚飲多左啦!
借用李白將進酒,(人生得意須盡歡,莫使金樽空對月。天生我材必有用,千金散盡還復來。..............將進酒,杯莫停。........但願長醉不願醒。古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。............呼兒將出換美酒,與爾同消萬古愁。)
山旮旯

自找煩惱何不笑看人生

有人酒醉會語無倫次,有人酒醉會手無足蹈,有人酒醉會昏睡,我酒醉會狂吐。
酒醉兩次,一次傷愁,一次開懷,但宿醉感覺同樣難受,第二天都臥病在床。
飲酒情懷不外幾種,為人生無奈,為壯志難展,為離愁情感,當然也有為歡樂而飲,"酒來笑復歌,興酣樂事多",三五知已把酒暢談,酒香滿溢,微醺境界,愜意滿懷。
也會一人獨飲,找個自在角落,淺酌一番,悠然自得。

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-8-7 06:23 發表 到!好榮幸能{做到第一名報到
Haha...多謝你既笫一。

引用:
原帖由 enjoymoment 於 2012-8-7 11:42 發表 自找煩惱何不笑看人生
理智得太耐,好想勇敢一次,不過今日醒左之後(收皮)啦!

引用:
原帖由 藍蝶 於 2012-8-7 11:44 發表 有人酒醉會語無倫次,有人酒醉會手無足蹈,有人酒醉會昏睡,我酒醉會狂吐。酒醉兩次,一次傷愁,一次開懷,但宿醉感覺同樣難受,第二天都臥病在床。飲酒情懷不外幾種,為人生無奈,為壯志難展,為離愁情感,當然 ...
我酒量淺,飲多左會搖、會傻笑、會擁抱朋友,最初飲酒係想練習下,以前半杯啤酒都要人地送反屋企,而家飲左2年,紅酒半支玩完,啤酒可以2杯啦,識得收手所以末試過宿醉,呢排心情差,覺得無奈,有D失常,將自己收藏回家獨飲,要回復樂觀自我先會約會朋友。

相關搜索目錄: 收藏 紅酒 啤酒

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-8-7 03:01 發表
話不投機半句多。好嘅!對酒當歌人生幾何。
山旮旯

引用:
原帖由 藍蝶 於 2012-8-7 11:44 發表
有人酒醉會語無倫次,有人酒醉會手無足蹈,有人酒醉會昏睡,我酒醉會狂吐。
酒醉兩次,一次傷愁,一次開懷,但宿醉感覺同樣難受,第二天都臥病在床。
飲酒情懷不外幾種,為人生無奈,為壯志難展,為離愁情感,當然 ...
在下深信凡事都有兩面,有喜有愁,有成有敗,有福有禍。酒可以使人高興開心,倍曾歡樂,但係酒入愁腸愁更愁。人生不滿百,常懐千歲憂。對酒當歌人生幾何,有時飲噃啲都幾好。

山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-8-8 00:25 發表 在下深信凡事都有兩面,有喜有愁,有成有敗,有福有禍。酒可以使人高興開心,倍曾歡樂,但係酒入愁腸愁更愁。人生不滿百,常奶d歲憂。對酒當歌人生幾何,有時飲瓥ㄣX好。
同意凡事都有兩面,開心酒就成日飲啦。至於愁酒,最大幫助係可以迫到眼淚,成個人輕鬆晒。工作太耐連自己都唔認得自己,凡事冷靜、分析、再迎合對方,迷失自己,難得呢度可以回復自我,無顧慮!

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-8-8 00:25 發表 在下深信凡事都有兩面,有喜有愁,有成有敗,有福有禍。酒可以使人高興開心,倍曾歡樂,但係酒入愁腸愁更愁。人生不滿百,常奶d歲憂。對酒當歌人生幾何,有時飲瓥ㄣX好。
好想講出黎:有位競爭對手,同我鬥過你死我活,後來見勢色唔對,主動認底威,佢接受左再幫我以最底價入貨,第一次感受到男人比女人更有胸襟、大量,非常崇拜佢。

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-8-8 02:22 發表
同意凡事都有兩面,開心酒就成日飲啦。至於愁酒,最大幫助係可以迫到眼淚,成個人輕鬆晒。工作太耐連自己都唔認得自己,凡事冷靜、分析、再迎合對方,迷失自己,難得呢度可以回復自我,無顧慮!
咁夜仲未訓,夜訓對健康同埋容顏都冇益,冇事就早啲訓。之生不滿百,常懷千歲憂。噉又何必呢。
山旮旯

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-8-8 02:40 發表
好想講出黎:有位競爭對手,同我鬥過你死我活,後來見勢色唔對,主動認底威,佢接受左再幫我以最底價入貨,第一次感受到男人比女人更有胸襟、大量,非常崇拜佢。
好!佢知進退,見勢色唔對即退,忍一時之氣免百日之憂,退一步海闊天空。兵法有講知彼知己百戰不殆。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-8-8 03:07 發表 好!佢知進退,見勢色唔對即退,忍一時之氣免百日之憂,退一步海闊天空。兵法有講知彼知己百戰不殆。
今日係公司飲到放工,食完晚飯就訓,發左個好夢咋醒,返黎現實啦,再飲過,聽曰開始又有幾曰飯局、應酬lo

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-8-8 03:07 發表 好!佢知進退,見勢色唔對即退,忍一時之氣免百日之憂,退一步海闊天空。兵法有講知彼知己百戰不殆。
係我知退就真,佢放我一馬再幫我,而家無連絡啦,之不過崇拜佢胸襟廣闊,已經有小小中意佢,所以唔搵佢啦!

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-8-8 04:07 發表
係我知退就真,佢放我一馬再幫我,而家無連絡啦,之不過崇拜佢胸襟廣闊,已經有小小中意佢,所以唔搵佢啦!
有飯局都唔好狂飲,醉咗會比人有機可乘,就算返到屋企冇人服侍都幾麻煩。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-8-9 03:36 發表 有飯局都唔好狂飲,醉鷛|比人有機可乘,就算返到屋企冇人服侍都幾麻煩。
哈哈...我平時飲得好慢,又有節制,又無人迫我飲,我班男性朋友個個有風度,管接管送。係同女性朋友飲先要自己返屋企咋。

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-8-7 18:39 發表 理智得太耐,好想勇敢一次,不過今日醒左之後(收皮)啦!
今日做左個好冷靜決定了斷自己既愛慕,點知佢甘大反應,原來2個都扮野、有意思,好~再比一個星期睇發展,續.......

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-8-10 04:34 發表
今日做左個好冷靜決定了斷自己既愛慕,點知佢甘大反應,原來2個都扮野、有意思,好~再比一個星期睇發展,續.......
人心叵測,一切都要小心。俗語都有講;路遙知馬力,日久知人心,小心觀察對方言行同品德。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-8-10 07:04 發表 人心叵測,一切都要小心。俗語都有講;路遙知馬力,日久知人心,小心觀察對方言行同品德。
岩既~曰久見人心。不過我最愛係自己同錢,所謂緣來緣去,過幾曰物都忘記啦!只要曾經擁有,不希望永久,haha...

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-8-10 17:15 發表
岩既~曰久見人心。不過我最愛係自己同錢,所謂緣來緣去,過幾曰物都忘記啦!只要曾經擁有,不希望永久,haha...
啱嘅!世事係冇永久嘅。天長地久有時盡,此恨綿綿無絕期。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-8-11 00:01 發表 鵅I世事係冇永久鵅C天長地久有時盡,此恨綿綿無絕期。
應該係平時一投入工作,即刻進入忘我境界,邊個都唔記得,就算分手都唔記得,仲打比佢問今晚食物,諗起都覺得對唔注人,不如就拍下散拖算把啦!好似D男人話:唔好拖累人甘lo hehe...

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-8-11 03:59 發表
應該係平時一投入工作,即刻進入忘我境界,邊個都唔記得,就算分手都唔記得,仲打比佢問今晚食物,諗起都覺得對唔注人,不如就拍下散拖算把啦!好似D男人話:唔好拖累人甘lo hehe...
無論拍長拖或散拖都唔算係累人,因為拍拖嘅嘢係倆相情願,亦即話係(妳情我願),冇話邊個累邊個。
山旮旯

58 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。