推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

紫荊

回復 4049# 的帖子

多謝贊識,jenny 因身體不適,會暫休一段時間,安琪明天反12 至3:00 祝大家聖誕快樂

早晨,歡迎各位一齊上來拆禮物 今日反工同事有. Lisa    ivy      mimi      coco雙十妹妹有joanne

回復 4047# 的帖子

好似吹命符噤,走慣江湖的小弟當然識做啦!
擺明老板娘同技師夾埋
冇下次囉!
😨

引用:
原帖由 dreamlady 於 2014-12-25 14:11 發表 多謝贊識,jenny 因身體不適,會暫休一段時間,安琪明天反12 至3:00 祝大家聖誕快樂
:'(
本自同根生

相煎何太急

引用:
原帖由 肥P仔 於 2014-12-26 16:20 發表
擺明老板娘同技師夾埋
冇下次囉!
😨
肥師兄唔好咁唔happy, 我相信你的事!但都不是所有技師都是這樣的。下次再去過,有可能又不是這樣子的!

周未愉快,今日反工同事有lisa.  joanne. mimi.  安琪己full.

仲有ivy. miumiu

引用:
原帖由 joeyting 於 2014-12-27 12:21 發表

肥師兄唔好咁唔happy, 我相信你的事!但都不是所有技師都是這樣的。下次再去過,有可能又不是這樣子的!
飛鐘是一種不良的傳染病,一個技師可以飛鐘,其他技師就有樣學樣喇,不然反而覺得自己吃虧了。要靠老闆娘維持公司形象才行。

引用:
原帖由 肥P仔 於 2014-12-26 16:20 發表
擺明老板娘同技師夾埋
冇下次囉!
😨
身同感受,之前中過了伏,是老板娘主導的,還說我記錯時間! Blacklisted !!!!!

今日反工同事有lisa. ivy.  mimi.    joanne.coco.  ruby.  彤彤. Sophia.angel

今日仲有miumiu.

引用:
原帖由 NuGundam 於 2014-12-27 16:04 發表

身同感受,之前中過了伏,是老板娘主導的,還說我記錯時間! Blacklisted !!!!!
我也覺得飛鐘的情況越來越嚴重,也是我少去的主要原因。

最嚴重的一次係本應90分鐘,連沖涼只得65分鐘。

算把啦! 咁多人投訴, 主持人都冇回應!

多謝咁多位師兄長期以來的支持 ,並非不回應飛鐘問題 ,想請問師兄邊個技師做60 得32 分鐘  仲有邊個做90 得65  需要有技師名先可以同技師講,仲有除非剛好客人買單走時,我琣n听緊電話又或者執緊野  否則一定會送客,會問技師服務態度,同是否R貼士,有時因自己大頭蝦搞錯時間  ,搞錯booking ,令客等時間耐左,都會誠意做反9折  以表歉意 !  如我不在鋪時有女女飛鐘而令到師兄不快樂,請來電告知又或者請pm    我們一定會再你下次光臨時補足時間 !  亦會盡力令師兄們開心而來 滿意而歸!

老闆娘:妳這段非常有力鵀^應⋯⋯掂呀!我鍾意!

引用:
原帖由 dreamlady 於 2014-12-29 19:48 發表
多謝咁多位師兄長期以來的支持 ,並非不回應飛鐘問題 ,想請問師兄邊個技師做60 得32 分鐘  仲有邊個做90 得65  需要有技師名先可以同技師講,仲有除非剛好客人買單走時,我琣n听緊電話又或者執緊野  否則一定會送客 ...
老闆娘只要有空的確會每個客都會問滿唔滿意
呢D場技師總是良莠不齊,冇人知道自己會做幾耐,有D人做幾日就走,長既亦不超過一兩年
要老闆控制質量好難,佢只可以事後管理,所以CHING們應多多反映

我每次上去都是繁忙時間,邊個主導飛鐘大家心照。
口講下次補回,除非一個星期內再上,否則鬼記得你咩。
好老實,我又不是熟客,一個月去唔到兩次。
現在更加唔洗講。
但由8樓支持到現在,算係噤!
生意個個都想做,手法要正確!
只是看看是否我特別樣衰,D小姐鍾意飛我鐘

或許,今日可以將呃鐘的責任推落技師的身上,只希望明天不再為做多個客而催令技師早交出房,做個尊重技師與客人...也是尊重自己品牌的有良心老闆娘。

引用:
原帖由 messenger 於 2014-12-30 10:03 發表
或許,今日可以將呃鐘的責任推落技師的身上,只希望明天不再為做多個客而催令技師早交出房,做個尊重技師與客人...也是尊重自己品牌的有良心老闆娘。
差兄講得啱, 我都試過主持人催鐘而引至飛鐘的問題 (聲明: 我所講既不是這個場)

講真一句, 服務態度這個問題在尖咀很多場都有發生; 同主持人說/投訴是一個進取的回應; 如果沒有改進, 可以不再去.  在市場定律的基本原則之下, 只有服務認真最後才可生存!

雖然我不是當時人; 但各師兄若跟據這個做法, 我們就可以良幣驅除劣幣.

有一個場的主持人很開明及有系統:
她有寫下入場及出場的時間, 有次我早了出來(大約早十分鐘), 她也很T心問一問!

當然; 實施起來並不容易:
1) 主持人要很勤力
2) 齯k仔可能覺得很有壓力 (這個就要考考主持人的管理經驗)

不過; 黎得玩就梗係要開心; 師兄也不要咁怒氣了; 倒不如去開拓新場給我們參考考!

下午好,今日反工同事有ruby.  lisa. mimi. angel.  coco.  Sophia. 詩詩  雙十妹妹有joanne. miumiu.

回復 4064# 的帖子

I used whatsapp asked the keeper why the time is too short. I still kept this charting history and the keeper’s reply. BTW, no need to argue at this forum and every brother will certainly know what a shop’s business running. He will undoubtedly choose one he likes

回復 4073# 的帖子

詩詩出返來; 以為走了!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。