推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

妳已存在我心

引用:
原帖由 messenger 於 2007-3-6 00:50 發表
我會考中國語文只取得 D
所以被你發覺寫得不好了!

我不會寫花言巧語、超乎現實的詞句
只想抒發內心切實的話!
不過, 你既中文真係好白話, 無咩廣東話入文...

in love with the nature...

引用:
原帖由 allure 於 2007-3-6 11:24 發表

不過, 你既中文真係好白話, 無咩廣東話入文...
請 LuLu多多指導指導 !

引用:
原帖由 messenger 於 2007-3-6 11:46 發表

請 LuLu多多指導指導 !
指導??? 我中文都係得個D...
仲要係因為有tips中晒咁多題先合格咋...

昨午妳傳來只六個字的短訊 : 「今天股市大跌」

問回妳是否也有買? 妳只答 : 「嗯」

之後整天也感受到妳心情欠佳.....

希望今早和妳通電話20分鐘後,可令妳心情轉好些啦!

別忘我是妳的聆聽者,也是妳的咕臣
可讓妳搓擰揉打揼拍抓掟,但之後要攬番錫番架!

引用:
原帖由 allure 於 2007-3-6 11:53 發表

指導??? 我中文都係得個D...
仲要係因為有tips中晒咁多題先合格咋...
但妳後天活學活用,補充足夠嘛 !

其實,我現職也一半與文字工作有關

引用:
原帖由 messenger 於 2007-3-6 00:50 發表

我會考中國語文只取得 D
所以被你發覺寫得不好了!
我不會寫花言巧語、超乎現實的詞句
只想抒發內心切實的話!

....其實,我現職也一半與文字工作有關...
嘩!阿標佩服之至!

**  日 日 坐 收 五 斗     懶 與 培 塿 競 折 腰  **

** We the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. **

引用:
原帖由 messenger 於 2007-3-6 12:09 發表

但妳後天活學活用,補充足夠嘛 !

其實,我現職也一半與文字工作有關
你係copywriter + creative?

引用:
原帖由 billchan 於 2007-3-6 12:20 發表

嘩!阿標佩服之至!
標兄不要誤會我是寫鱔稿過活呀!  

引用:
原帖由 allure 於 2007-3-6 12:23 發表

你係copywriter + creative?
原則上不是....

引用:
原帖由 messenger 於 2007-3-6 12:41 發表

標兄不要誤會我是寫鱔稿過活呀!  
  哈哈!當然不是啦! 係讚你中文好呀!

**  日 日 坐 收 五 斗     懶 與 培 塿 競 折 腰  **

** We the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. **

回復 #60 billchan 的帖子

在標兄面前
有如: 於孔夫子面前賣文章

請標大哥多多包涵!

引用:
原帖由 messenger 於 2007-3-6 13:36 發表

在標兄面前
有如: 於孔夫子面前賣文章

請標大哥多多包涵!
阿標真係唔敢認中文好, 阿標會考考了十科都及格,但中國語文科的成績排行第九!有八科的 grades 比中文科的高  

引用:
原帖由 billchan 於 2007-3-6 14:16 發表

阿標真係唔敢認中文好, 阿標會考考了十科都及格,但中國語文科的成績排行第九!有八科的 grades 比中文科的高  
唔通標兄是九優生,而中文科你取得B ?

雖則會考成績的確唔代表什麼

鬼差兄,

其實我問你中文攞乜grade唔係想暗示你中文屎. 反而係佩服你寫咁多非廣東話中文. 我幾乎唔記得點寫書面語喇.......

回覆 #64 SAS 的帖子

messenger 兄而家唔係「鬼差」,係跟 鬼差相反的「神仙」啦!

天天快樂似神仙,阿標既羨鴛鴦也羨仙!

冷冷的早晨
給與您暖暖的問候
真摰的情意
願您心情轉好!

今午很高興抽時間
再擔當妳的柴可夫
送妳去荃灣看醫生
然後過銅鑼灣索平
還有幸見到妳表妹
其實想見妳多些些

引用:
原帖由 messenger 於 2007-3-7 17:14 發表
今午很高興抽時間
再擔當妳的柴可夫
送妳去荃灣看醫生
然後過銅鑼灣索平
還有幸見到妳表妹
其實想見妳多些些

道別時,妳在我左面輕拍拍
因妳表妹在場,代表著GOODBYE KISS
一樣這麼甜蜜!

祝美女婷子
婦女節快樂

引用:
原帖由 messenger 於 2007-3-8 10:30 發表
祝美女婷子
婦女節快樂
女孩子... 唔鍾意人地話佢係婦女架....
婦女... 感覺好似老左d...
你都係祝佢... 美女節快樂喇....

....阿標一次過祝哂 lulu 及 婷子 兩位三八美女節快樂,信差兄美男也快樂,大家都快樂,

全世界人人日日都快樂!

引用:
原帖由 billchan 於 2007-3-8 14:54 發表

....阿標一次過祝哂 lulu 及 婷子 兩位三八美女節快樂,信差兄美男也快樂,大家都快樂,

全世界人人日日都快樂!
阿lu祝標才子都一樣快樂!

引用:
原帖由 allure 於 2007-3-8 13:58 發表

女孩子... 唔鍾意人地話佢係婦女架....
婦女... 感覺好似老左d...
你都係祝佢... 美女節快樂喇....
謝謝露露提點!

妳中午的一句: 紙上談兵
竟把我的喜悅心情轉悶

妳知道嗎 ?
我一直都是戰戰兢兢....

妳的午夜短訊
又將我的內心
昨天轉了黑白
調回色彩繽紛

妳說我......
想得太多了
並非我想的
我真的好好
有好多優點
有我這知己
妳真的很開心
也希望我會開心

我會的,感謝您!!!

其實,我的缺點就是想得太多了!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。