推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

綜合報告

謝謝師兄的詳盡分享。

回復 26# 的帖子

thanks for your sharing!

very good sharing of epxeriences

謝謝師兄的分享.....支持好文

引用:
原帖由 Newnam 於 2015-1-9 17:20 發表
繼續報告(Part 3)

東方棕泉桑拿香港店(灣仔)
輪到呢間,從銅鑼灣搬左後,地方細左、格局無咁豪華,幾年?都無幫襯。
但舊年就一連去左幾次。佢開11am,試過幾次好早去。
有個技師唔錯,但她說bookings多到 ...
C兄, 公價代支幾多??
櫃面又R幾多?! THX!!

tks for sharing~~~nice report

師兄有入有出,高貴品格也😀

回復 12# 的帖子

收到ching, thanks

回復 32# 的帖子

Part 5 新報告:  15 January 2015

昨日,到油麻地旺角,要找間桑拿(少去的)。原本經過龍濤閣,但佢四周圍有很多的卡拉OK夜總會、馬纜,所以無入去。行多兩步去到麗晶桑拿,呢間在酒店的地庫,其實是第一次去,但職員當我是舊客,就直認啦。

很多年前,唔知是否用另一個公司名(現改了招牌),聽聞可以上酒店房做按摩。但昨日打探過,現在係無的。可能十年人事幾番新,錯過了,就係錯過。

當時屬下午,沒有客,只見蒸氣室有個阿伯在焗。休息室一個肥佬在睡。換言之,得我一個新客。沖涼房得六格,無水池,硬件無法同北角溫莎比。

好彩沖涼室幾乾淨,好過灣仔浪濤莎、灣仔新瀛閣的沖涼房。花灑夠力,有自動噴上身、下身的一排排小噴咀,但我無用到。只用花灑。缺點是,洗頭水、肥皂液、護髮素都不是名牌,是用舊瓶裝一些不知名產品。

毛巾不是自己洗的,但算白淨,有的會甩線,但九成都是可用的。短褲分四隻sizes,我用大碼,您喜歡可選特大。會涼爽d,但易走光。HahA

場度飲品不多,只有奶茶、咖啡、汽水,反為沖涼室有雪櫃,有罐裝細寶礦力和益力多,溝黎飲唔知會唔會肚痛,抑或好味過忌廉溝鮮奶。

個主任叫「Apple」,佢呢度有幾種價錢,會給您看個過膠紙牌,悲食Plan係按摩,好似是$550,香薰就$750;(全部四捨五入),佢介紹我高級香薰要$1,100,還有是四手,齋沖涼就$290;我只是做香薰,好過齋dup,佢話悲食Plan會由元老級技師招呼。四手就一老一嫩,我問:有幾嫩?答話都有三張。哈哈。

我個師傅其實手骨係得鵅A但係佢可能稔住我係做香薰,就無咁落時間去dup,如果佢肯全dup,手骨係得鵅C不過,尋日我都旨在去抖抖,睡一覺。但師傅係好好傾, 焨hannel。
香薰的部份,佢坐在床尾中間,雙腳可放在佢大脾上。時間好充份,力度很平均,唔錯。
埋單時,香薰$750,睇到張單已扣起部份給技師做代支。客人唔使再俾任何代支,呢樣確係幾好。後來,加多一舊俾個師傅。

相關搜索目錄: 香薰 咖啡 酒店

THX 係呢道好耐冇睇過咁長盡鼣孎i啦真係要Thank you 哂!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 daytime 於 2015-1-16 15:17 發表
THX 係呢道好耐冇睇過咁長盡鼣孎i啦真係要Thank you 哂!!!!!!!!!!!
而家好多人間天堂report.

阿男呢排頻頻出動, 好野

""" 佢話悲食Plan會由元老級技師招呼。"""

元老級: 即係幾歲左右 ?

香港骨場而家係禁煙了?

其實
吸煙客 依然在 。

回復 34# 的帖子

十分詳盡, 我而家好少去大場了, 有機會都想重溫一下

少有詳盡報告, 師兄有心有力

引用:
原帖由 Oldman 於 2015-1-16 06:56 PM 發表
""" 佢話悲食Plan會由元老級技師招呼。"""

元老級: 即係幾歲左右 ?
無講,估計是三張過外。

引用:
原帖由 machi 於 2015-1-17 01:37 AM 發表
十分詳盡, 我而家好少去大場了, 有機會都想重溫一下
咁師兄您去邊度多?介紹下啦。

Part 6: 地下骨

應該是七八年前吧,香港新興一種叫樓上骨。而家要講的叫地下骨。(待續

引用:
原帖由 Newnam 於 2015-1-17 09:26 PM 發表
Part 6: 地下骨

應該是七八年前吧,香港新興一種叫樓上骨。而家要講的叫地下骨。(待續)
不知是否香港店租貴,大的桑拿場真係所餘無幾,加上早十幾年前d人已經上深圳 dup,昨晚,對,星期四剛去過麗晶,昨晚路過灣仔頭,因為要等朋友兩三小時,見到一間地舖是按腳按身,(不是桑拿)但地舖只得個櫃檯做 reception,有條小樓梯通往地庫,所以叫地下骨。

reception問過,沒有玻璃門貼住的廣告話有七折,因為過了非繁忙時段,(中午12點至下午五點鐘),好啦,人都入到黎啦,做齋dup和香薰(呢間店的定義即是推油)同價,三百幾做75分鐘。算中等價(因我做過住家樓上骨是$300 75分鐘,而家在旺區十字路口地舖。)

落樓梯後,已到地庫,也不是很入地下,因為樓梯很短。按腳區的燈光調校到非常黑,幾乎以為是黑廳。時間是晚上七點幾,所以無乜客在按腳,只見三兩個人影,黑得滯,也不知是男是女。但落地庫前,見到一男一女顧客出黎埋單,由技師「湊」出黎,收信用卡,看來是正經場。

只見幾個男制服人員,也不知是職員還是技師,還有兩三個女技師在按腳。
其一男制服人員問我是否按身,我答Yes,又問我是否男女技師都得,我話女的會較好。
很快入了房(都有五六七間房),兩張床,中間可用布簾分隔,但我不用「拍房」。有廁所和沖身玻璃密封格,但我就咁換衫算啦。提供紙短褲(不是三角,而是紙質的孖煙通,幾特別)

技師是女的,叫名不叫號數。手骨算合格,在75分鐘內都按完及推油,(雖然有叫我加鐘,但我驚時間太趕,我是在灣仔等朋友,)因為要推油,按了一陣就要除埋底衫,底褲一早除左(換上紙質孖煙通)。Haha

因為剛才已說過,人客有男有女,而且係地舖。所以不同那些特別性質的樓上骨。

太過驚喜就無啦,
但按按下都拉落條紙質孖煙通,拉得都算落,露出男性的事業線,(後面的,不是前面的,Haha)。左右Pat Pat 成個都落油卒勻,無偷懶,都幾過癮。大脾罅就無啦,但以我觀察,熟客可能會有大脾盡頭,甚至去到脾罅,再去到‥‥。有待證實。

中間過程一路係咁撩我傾計,看來個技師都悶到九彩要抽人宣洩下。相頭普通,三十出頭。做完俾左碗湯我飲,無乜味,差過我自己煲的幾皮。送到我上番地舖櫃檯,我問職員代支有無內定幾多,話無。因為個師傅跟到上黎,索性來招拋磚引玉,俾夠兩舊。下次再訪。

相關搜索目錄: 香薰 廣告

Thanks for sharing!  LM for upcoming reports.

回復 47# 的帖子

各位 C-hing 睇完最好俾 d 反應。謝謝。

師兄, 是杏近维港酒店?
anyway  tks yr report

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 fitman 於 2015-1-18 12:07 PM 發表
師兄, 是杏近维港酒店?
anyway  tks yr report
Yes, Foot Spa

相關搜索目錄: SPA 酒店

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。