推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

綜合報告

香港 Message 既消費比大陸既一級場貴一倍,我指既係正骨

引用:
原帖由 Newnam 於 2015-1-18 23:17 發表

Yes, Foot Spa
直頭係維景酒店地庫, 算豪裝的非桑拿型 dup 骨場 .
係正骨場, 同一般既樓上骨絕對不同.

相關搜索目錄: SPA 酒店

Good wo, new place, should try !!!!

引用:
原帖由 KMY89 於 2015-1-18 11:28 PM 發表
香港 Message 既消費比大陸既一級場貴一倍,我指既係正骨
香港貴在店租,至於大陸場,最初我都認為平宜,但細心退一步想,除非是旅行、公幹而身在大陸,否則,點都要花至少三小時來回車程(深圳黎講,較遠的東莞更唔止三小時)。

引用:
原帖由 Oldman 於 2015-1-19 08:23 PM 發表

直頭係維景酒店地庫, 算豪裝的非桑拿型 dup 骨場 .
係正骨場, 同一般既樓上骨絕對不同.
好想知,唔比代支 dup 1.25小時(繁忙時段)佢收$36x,咁算平定貴?
勉強叫做有企缸沖花灑涼。

相關搜索目錄: 酒店

回復 55# 的帖子

算係市價, 但$400 個半鐘, 我 prefer 去桑拿蒸一蒸, hea 一 hea ,

引用:
原帖由 Newnam 於 2015-1-19 22:15 發表

至於大陸場,最初我都認為平宜,但細心退一步想,除非是旅行、公幹而身在大陸,否則,點都要花至少三小時來回車程(深圳黎講,較遠的東莞更唔止三小時)。
阿男, 大陸唔係好適合偷跳人仕, 因為來回時間真係好耐

引用:
原帖由 Oldman 於 2015-1-20 19:25 發表
算係市價, 但$400 個半鐘, 我 prefer 去桑一拿蒸一蒸, hea 一 hea ,
100% agree  焗下,蒸下,浸下,有野食,有得坐下, 几時走都得,费用差不多, 所以很少去ubs 了

引用:
原帖由 Newnam 於 2015-1-19 22:15 發表

香港貴在店租,至於大陸場,最初我都認為平宜,但細心退一步想,除非是旅行、公幹而身在大陸,否則,點都要花至少三小時來回車程(深圳黎講,較遠的東莞更唔止三小時)。

唔使三個鐘吧?上水幾分鐘到落馬州,出黎就有大大小小的骨場了.

多謝 C Hing 的分享,有時也想按下正骨,但現時好的正骨場已很少。

引用:
原帖由 KMY89 於 2015-1-20 19:57 發表

唔使三個鐘吧?上水幾分鐘到落馬州,出黎就有大大小小的骨場了.
住北區就唔使! 早排坐客人部車由尖沙咀出發去長安打波, 全程唔使落車 (連過關都唔使落車) 來回都要5個幾鐘.

其實溫沙裝修後個硬件係香港區算好靚, 感覺又乾淨, 認同師兄大大所講.

相關搜索目錄: 裝修

謝謝 精彩包膠,, 好久沒去 SN 了

小道消息: 東方X泉集團將會係尖沙咀開多一間大場

回復 66# 的帖子

是嗎?即是城規N批了?不是接人地舊場吧?
God's mill grinds slow but sure.

有冇人知凱撒重開後, 服務有冇提升?好少人講呢間場。

引用:
原帖由 legoxo 於 2015-1-29 08:11 發表
有冇人知凱撒重開後, 服務有冇提升?好少人講呢間場。
價錢稍貴了但服務內容大致一樣
God's mill grinds slow but sure.

在2015年 簬e 海怡三個鐘 都高收伍佰玖拾幾 连埋蝘 要付陸佰貳拾元。
近期 這裡都有技師鯆 。

多謝師兄報告。

自己偏好大場。以前鍾意起機、開大。但後來鍾意齋K(雖然間中有D 擦邊野送下都好爽)。見師兄出post,都想懷緬一下。

大陸場(廣州、上海)都遇過不愉快事,所以就算經常上落出差,都好多年無去過。

至於香港,十多年前幫襯開美麗華地庫浴龍,同經理熟左後經常有好野介紹。

關門後轉左去港島東方,地方靚,一般來講師傅亦K得。最難得係每次K完後經理都問師傅OK否,而且會記得,好的話下次幫客翻MARK。一直以為是純齋場,但後來有個K得幾好的中熟女居然幫我出過一次,仲吩咐我代支照平時畀,唔好畀多。我好奇怪,但照佢吩咐做。過一個星期再去,經理話佢已經無再做。至今仍回味此韻事。

另一個靚妹仔話自己住沙田,所以揀左個經沙田的過海巴士路線做自己number。佢K就一般般,但人靚聲甜,好傾但又知情識趣,見我Й|自動停口靜靜專心按。話晒年輕貌美,有幾次小小弟有反應,佢都會輕拍佢一下,同我講「唔好咁曳!」。後來聽說她儲夠錢自己開美容小店,真心希望係事實。(有幸試過做白老鼠,讓她做了一個半小時的「女士臉部按摩」,一邊做一邊認真地問我意見。當天臨走前,靦X地摟了我、還在我臉頰上輕親了一下。當年我仍單身,曾心動想私下相約,但最終未能說服自己。)

另一趣事是有大學生拿著大疊筆記去K,記得當年曾在本論壇撰文數落一番,在此不贅。

租約期滿後西移,地方細左、休息區上房又要上多層,麻煩左。可能最初冷氣抽風位對住附近辣蟹店的抽油煙機,最初幾個月全間都有蒜茸味(後來改善了)。

不過繼續幫襯最主要係修腳崔師傅好到家,完全根治了煩我好多年的腳甲倒生問題。如有興趣採耳修甲,我個人比較喜歡黑妹,做野我覺比其他後生靚妹認真。

經理依然抵讚,就算少去左,仍然好好記性,亦盡量留電視房給我(有D聲無咁悶同埋好釚)。

技師方面就好似轉得比以前快,最有印象係一個(%,算上左年紀但係手骨真係夾,間中身體狀況唔同要加力減力亦會配合得到。不過由舊店到新店佢好似走左又返又走又返……好幾次。所以唔肯定現在呢個NUMBER 仲係咪佢。

另外,極同意幾位師兄講,就算齋K,都希望褪低或除掉短褲,唔係要咩著數,係真係舒服好多!

我偏肥,此場的褲大碼仍覺很窄,好多時連技師都頂唔順咁緊,會主動褪低少少或除掉。但加大就可能連鄭則仕都痤菕A一邊行一邊要抽住褲頭,唔知想點。

近年身邊人睇得好實,少左機會去,不敢貿然推薦技師了。

相關搜索目錄: 美容

香港桑拿最火的日子已逝.
想當年E House溫莎, 連代支要1K or 1.2K. D女全部用人名.

引用:
原帖由 Jason323 於 2015-1-30 08:40 發表
香港桑拿最火的日子已逝.
想當年E House溫莎, 連代支要1K or 1.2K. D女全部用人名.

當年 E House 鉦鴾妨e是珧毀礡A後轉鉦鵅A再轉東方棕泉。
那襤惆拿鶿A花不少骨友的私家車,我感覺溫莎年代最好!

hk的鰝鬫~代, 可先可保健湖整只靚机, 再去楼上潮x 楼食碗潮州翅, 加只凍蟹, 跟手去今日世界整番峇鉶o  拖女过杏花琉乎下, 若吾出街 可一站式足不出, 由四簹惆鴠b夜, 真系人間何世……渡过不少星期5 晚上

北角嘉記, 希慎道F湖, E house 保健湖為當年三大主埸, 六四事件在中环遊行完, 行到聲嘶力竭, 都去保健湖zone 一zone
可惜, those were the day

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。