推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

打倒邪惡的美國

引用:
原帖由 szetokm 於 2007-8-9 03:10 PM 發表
http://news.yam.com/rti/politics/200708/20070809582275.html

我覺得大家應一同支持中國, 打倒邪惡的美國!!! 然後解放軍便可以出兵收回台灣了.
你呢隻井底之蛙, 咁耐都唔明mug野係
權力平衡 (balance of power),
世上係有絕對正義,
世上的對與錯冇明顯分界線.

你呢種言論就係非常邪惡, 叫別人去送死, 自已置身事外, 作出無恥宣傳. 打倒了你心中邪惡的美國, 你猜呢個世界最後誰最邪惡. 你應有自知之明.
I'll be back!

中國仲 hold 好多美國債券, 隊左佢邊個找埋條數.

引用:
原帖由 熊魔鬼 於 2007-8-11 05:12 AM 發表

打倒美國? 出兵收台灣?
咁咪等如發動戰爭?

唔好傻啦,
只要中國繼續發展經濟,
喺世界政壇越來越強大的話,
台灣根本冇地方落腳,
始終有一日要歸順,
你睇下20年前既台灣,
有冇可能會同中共和解? ...
未體驗過一顆小小的手榴彈威力o既人, 唔會明白戰爭的可怕. 成日以為躲在家裡就冇事. 美國出兵原因唔係 mug野恐怖份子郁佢. 恐怖份子只係最佳藉口出兵搶油. 世界上廿幾間油公司, 有一半以上係美國公司控制, 阿拉伯唔比最優惠油佢, 佢地咪要去搶.

呢個世界o既大國明白, 出兵為錢同安全唔會為氣. 十幾年前伊拉克一樣, 唔想還錢, 債仔就殺左 Kuwait 皇呢個大債主. 美軍冇打瓜saddam原因係 阿拉伯叫停, 比佢地十幾年平油.  中國而家一步步有好轉, 我地雖然一邊罵共產黨mug共產黨物. 每當聽到中國在管理上有改善都會幾安慰的. 台灣問題係要用經濟和外交解決, 佢地係孤島, 始終會歸順的, 但我個人覺得, 共產黨一黨專政o既時候未必會發生, 而且以現在各國的權力分布美國佬亦唔想短期內發生, 對佢完全冇利益可言--違反美國憲法.

引用:
原帖由 港奸剋星 於 2007-8-10 08:00 PM 發表

依家難道唔係台人治台咩?
馬英九做左總統
到時就真係外省仔治台喇
馬英九如果用屬土法計係港人

佢o向香港出世的.

馬英九做左總統
到時就係港人治台喇:

引用:
原帖由 FXO 於 2007-8-14 01:52 AM 發表

挑, 美帝國少爺兵有什麼可怕, 解放軍人人一不怕死, 二不怕苦, 訓練有素, 隨時都可以出兵收回台灣啦.
你係中毒定係想毒人其他人呀 ! 呢個世界係冇唔怕死o既兵. 教官講過: 武器唔係比士兵完成任務, 是保存他們生命, 有命才可以完成任務.

當你去到未出征的軍營, 絕對睇唔到開開心心o既士兵, 個個都心情沉重. 除非解放軍人人都 hi angel dust, k 仔, 大麻, 否則係唔會有人唔怕死的, 每一個人都想安全回家. 美帝國少爺兵唔可怕, 可怕是他們美軍的現代作戰經驗同武器. 佢地學了中國的兵法, 明白低估敵人係致仗命傷, 點解果d好戰o既傻瓜連咁基本o既野都唔明.

引用:
原帖由 忽然一Q 於 2007-8-18 04:26 AM 發表
最好的一國兩制就是全神洲大地行民主政制,
只留秦城監獄行共慘主義,將而家班共慘黨同老左全部放入去。

求仁得仁
好主意.

如果大陸可以發展到好似美國咁, 當然裡面d人都要有至少杭州人咁 (上次去果度令我印象深刻, 中國可能仲有好多高質人民). 果d所謂超英趕美言論都是屁話, 因為根本冇人夠佢揮, 連火星都可以要埋.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。