推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

56 123
發新話題

[建議] 王風雷傳

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-5-4 00:18 發表
今次應該無邪神無小苦

希望唔會再係火雲邪神III

睇預告似係打東方無敵同金羅漢

我想知......如果暗黑冰火都唔掂

下次係唔係出"極暗黑冰火八重天"OR"終極暗黑冰火八重天"?

此外 ...
希望唔會再係火雲邪神III !!  

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-5-4 02:15 發表
廣告的公仔畫得不錯,不知誰是主筆?
坦白講,王小龍傳真係畫得好差.... 

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-5-23 01:27 發表

最新廣告說蔘幫新主爭霸戰誠邀各路強者參賽:火雲邪神、文殊天尊、蚩尤、老邪神、鐵令公、王小虎、王小龍、石黑龍、老祖宗、東方無敵.(排名不分先後)
金羅漢想和這些猛人爭奪第一男主角,我看是沒這個可 ...
睇黎劇情都係圍繞蔘幫同白蓮教....

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-5-23 17:49 發表

王風雷傳由王小龍傳原班人馬操刀...
原班人馬既意思係工作人員..

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-5-23 23:29 發表

出咁多人????
又出邪神????
唔會變做邪神III下話....
係既話我一定cut書...
邪神應該唔會再出啦, 就算係篇幅都唔會多

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-5-24 01:07 發表

咁買唔買好呢???????????
睇,但不買....

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-6-22 23:41 發表
今期真係好有江湖書feel........
你圍我?????????
以為睇緊古惑仔!!   

引用:
原帖由 阿左 於 2008-7-20 18:33 發表
寫得太誇,差唔多個個人都識係海到飛,
都比天下無敵更強了,可憐既新興交通工具刀仔飛行廢左喇
已經誇張到超乎現實,有點天馬行空了!

引用:
原帖由 冰河 於 2008-7-25 21:53 發表
小喇叭~今期金羅漢周圍走去幫人;又出個人造衛星「龍珠偵察儀」!
e+星期五咁多書出,以後風雷都係BT睇算!
我都係買左頭兩期,之後就係網上睇啦! 

引用:
原帖由 tangoho 於 2008-7-27 10:23 發表
睇呢套王風雷.發覺d武功定位又誇張左同亂左
細節都廢時講啦..要講既..打篇論文出泥仲長過大學個篇..
ha
我覺得達摩個期真係有d誇張.乜冰火係達摩創既咩!有無bro可以搵番龍虎門前期點講冰火既由來?!
真係睇到一頭霧水,暗黑冰火點會係達摩創架? 

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-7-27 23:03 發表

老邪廢哂功都一d都唔驚.仲周圍兇人

見到金鵬淆哂底個樣真係古怪

不過最古怪都係金羅柚,個感覺好似神鵰入面既西毒咁........
會唔會人地唔知佢已經廢左功呀? 

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-9-1 17:22 發表

之前普通冰火七重天唔夠十關金鐘勁,比人打到夾著尾巴走,已經係奇!
依家暗黑冰火二重天打唔夠十關先叫有d優勢,不過隻手又話有問題,一時心有事,一時手有問題
咩春冰火七重天?走去問小苦同伏虎拎九陽神功練下好過 ...
我都睇到頭暈暈, 究竟暗黑冰火二重天係咪勁過冰火七重天呢??   

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2008-9-24 09:22 發表

成架戰機在外面都可以唔知,D玻璃的隔音效果真厲害!
東方無敵企係架戰機上面出現, 真係有啲出神入化...

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-9-24 01:46 發表
唔知幾時打外星人......
好似睇緊龍珠咁樣!  

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2008-9-28 21:41 發表
毒娃果瓶野叫千毒絶心經?.
仲有,今期講張三豐既内功係太極心法,同東衛既太極玄功係咪同一武功?
東衛之前死得好慘,希望之後出既武當三仙與東衛有關連,加入白蓮教増強實力
白蓮教而家既實力又真係幾弱雞,應該會有新人物加入! 

引用:
原帖由 tangoho 於 2008-11-24 22:06 發表
魯魯..我同意你
我都覺係
老天尊無可能唔出手

我期待緊老金個十一關係幾誇張
大家估下會唔會老金有招係發放金鐘氣將個人包住或者某者將對手既身體"金化"
我相信王風雷傳既最高潮, 就係老天尊同無敵出手!   

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-12-5 18:07 發表
連奧巴馬都出埋.胡主席,家寶爺爺,馬英九,都可能有得出場
唔係掛,王風雷傳有奧巴馬??  

引用:
原帖由 tangoho 於 2009-1-4 02:41 發表
借問聲邊位"勇哥"
個幕都幾鬼核突..岩岩小便完就搞野.同埋寫"小便"讀得好唔順口.
天下無敵老祖宗哥仔..個兩位老人家好似係超神入化到超化還虛既皆段..
勇哥咪係火雲邪神囉! 

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-1-16 21:24 發表
今期講d野9唔搭8...........
金鵬佢做乜又有返功力???唔係比人封左咩???
胡琴未死???咁劍妖佢姦o個條屍係邊個???如果真係未死....我一定cut書...
胡琴未死,唔係掛,玩到咁高?? 

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-1-16 22:14 發表
4) 仲有17期,跟住 ...
仲有17期,王風雷傳變左長篇漫畫 or 新龍2 ??  

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2009-1-17 09:54 發表

第一輯有52期,所以還剩18期(新春雙刊號算一期)才完結,加上之後的第二輯(老黃謎之聲:不排除有第三輯 ),看來至少是中長篇 ...
乜話?淨係王風雷傳都最少有兩輯,每輯52期?? 

引用:
原帖由 阿左 於 2009-1-18 20:56 發表
而家d功力設定愈睇愈有問題...
愈來愈多不同種類既功力, 款款都好似天下無敵!  

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2009-1-23 18:28 發表
好精彩o既一期,感覺上好睇過龍虎門,起碼打得夠激烈,同埋劍妖呢隻怪物o既出現的確會令人擔心一眾強者的安危。
無敵似乎係想利用風雷o既無雙覺醒破佢 9 陽功力,然後直上第十陽 !  
今期真係打得幾燦爛,一氣呵成,唯一不滿是風雷既回憶錄過長....

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-1-23 21:28 發表
1) 白無涯下期可能歸天了
2) 估計海蛟死時,苦海同天下無敵(少年樣子那個),都係現場
白無涯比劍妖刺左一劍,仲要苦苦支撐,唔死都一身潺啦....

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2009-1-25 16:34 發表

最慘的是老白拼了命還沒份吃參皇 ...
睇白無涯個款,都係玩完居多,食乜野參都矛用啦! 

56 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。