推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 冰河 於 2009-1-23 19:31 發表
唉~看來韋陀領便當之期不遠矣..........
老黃愈催谷韋陀,就愈覺得韋陀危險,看來命不久已....

引用:
原帖由 tangoho 於 2009-1-26 00:11 發表
今年本野拎上手都覺超薄     
會唔會係紙質唔同左??  

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2009-1-29 16:02 發表
今年鮋孖寶版1個字講晒,悶,平均一版得3、4格,韋佗打爛樹前後用鰦差唔多用鰦5版,邪神同玉兒齋唞又4、5版•••金融海嘯我地都咁撐你,你俾D良心好渦!
畫大格啲,唔使畫得咁辛苦麻! 

睇完今期後,我有個感覺,韋陀好可能玩完!   

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-2-5 21:33 發表
專欄話咁多人,同韋陀求情,其實韋陀的生死,大家心中已有答案.
我買唔使死,胡編話:「下下比你班友估中,我仲係胡編?我偏要你地估我唔到!」
我都唔想韋陀咁快玩完,但係想深一層,
以佢而家既功力,就算三皇聯手,亦未必打得贏佢,
在功高蓋主之下,韋陀還有發展空間嗎?
或者死罪可免,但活罪難饒了! 

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2009-2-6 14:35 發表

我倒覺得邪神這次會打輸,然後去風雷傳升級,大戰聖上的十陽 ...
咁風雷傳咪變左長篇漫畫??  

今期劇情相當簡單,全部都係預計之內,無甚驚喜....

引用:
原帖由 阿左 於 2009-2-13 00:46 發表
韋陀好似爆左隻手,佢都係拎緊飯盒喇
爆唔爆手都無乜關係,佢家功力咁高,
出場機會肯定大減,又或者無得出添....

引用:
原帖由 tangoho 於 2009-2-15 21:44 發表
今期睇到邪神被cool頸升level.同當日韋陀上九章一樣
頂..同之前網友講既一樣..一個二個使鬼練功..你cool我我cool你咪得law..
成日都話生死關頭就可以谷上去~~~
其實大家有睇開公仔書或小說都知架啦..每一層內功.. ...
呢條橋而家已經成為老黃既 "方苗拿"  了! 

相關搜索目錄: 小說

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2009-2-14 05:33 發表
我想張真人的元氣拳沒那麼遜,可能已在火雲邪神體內造成傷害,下期引爆開來 ...
我都希望韋陀尚有反擊能力,不過相信會事與願違....

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2009-2-19 15:18 發表

聽說小邪1間大成,旁白說他已成黑道第一人,韋陀全身經脈盡毀,屍體被送回龍虎門示威,後來離奇復活,原來9公之前注入的天蠶氣將經脈自動修補,雖功力盡失,反符合九霄破丹田要求,被送往美國深造  ...
正如我先前所講:<死罪可免,活罪難饒>....

引用:
原帖由 冰河 於 2009-2-19 23:11 發表
徇眾要求, 韋陀可免一死 !
如果吾想邊個角色死, 大家快 d 來信求情啦, 還有 18 期, 好多角色等住你地救命架!

終戰篇下部共 18 回 , 也是羅剎教故事的一個結局
睇到呢度都幾好笑,
如果大家一齊去信要求老黃攪掂小虎,
唔知會唔會成功呢??  

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2009-2-27 07:46 發表
下期"夢幻組合"=三皇+玉兒+洪東 ?
龍虎門五六個圍邪神一個,咪夢幻組合囉!    

邪神好有可能敗於好色,但應該不會死去! 

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-3-6 21:23 發表
老黃如果夠「吉屎」整死邪神,我反而對佢另眼相看!!
縱使羅剎教滅亡,邪神有排都唔會死,
分分鐘可以玩多十年八載,老黃肯定無吉屎! 

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2009-3-5 17:21 發表
真係唔明,勇哥已经知道玉儿係佢堂妹,仲去咸濕佢? 会唔会有D过份?
如果真係搞得落手,之前就唔会忍得0甘辛苦啦!
勇哥真係好鬼咸濕,連堂妹都唔放過! 

引用:
原帖由 kinniku 於 2009-3-12 23:48 發表
呢本真係極品!
小弟真係材梳學淺.
真係從未睇過一部慢畫,
講男女打架可以打到咁下流!!
堂堂大俠打女人打到獱住個波成件舉起都得!!!!!!!
呢種另類暴力洗唔洗入膠袋呢?
講真,勇哥咁做真係幾賤格,
一掌打死玉兒咪算囉,做乜揸住佢隻奶,
舉到天咁高,然後整死人,
真係好下流......

引用:
原帖由 阿左 於 2009-3-12 23:27 發表
真係慘...玉兒以後變大細波喇
我以為睇緊色情漫畫.....

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-3-13 20:22 發表
已向影視及娛樂事務管理處投訴,今期新龍意識不良!
真既,你咁夠薑??  

相關搜索目錄: 娛樂

引用:
原帖由 阿左 於 2009-3-16 20:40 發表

洪東講過,如果亂用白骨爪會好易走火入魔練上唔到九陰,
加上走火入魔之後相貌亦會轉變,厲貞同仇千鶴就係一個好例子...
面對勇哥呢類超級高手, 根本無得保留,
用白骨爪都係無辦法之中既辦法..........

回復 8120# 的帖子

勇哥強到無倫,大殺三方,
龍虎群英咁既實力,如何在下次反敗為勝??  

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-3-19 21:50 發表
其實今期最精彩都係洪東同邪神對打,降龍掌運用得精彩絕倫...但可惜係最後一次.
真係唔捨得洪東就咁 bye bye ...
睇到今期小龍咁廢...其實真係好唔明小龍,自從厲貞過咗九陰真經功力俾距之後,九陰七章 + 降 ...
洪東既戲份差不多盡啦,又係去賣咸鴨蛋既時候啦....

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2009-3-20 02:01 發表
今期的確係超級好睇,劇情緊湊而且好有舊著果個大結局 feel,構圖亦值得一讚。

洪東o既遭遇實在太慘,希望佢會無事啦,唔想見到佢咁快就走呀。
今期既打鬥都幾精彩,不過對手係勇哥,非戰之罪...

但係易筋黑級高階真係有啲跨張,亂槍掃射都無事...

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-3-20 10:12 發表
但好多讀友覺得邪神唔需要硬擋,直頭硬接,更不應該走,殺哂班警察
勇哥既目的係摧毀龍虎門,佢唔會嘥時間去殺哂班警察....

回復 8130# 的帖子

如果以此推論,即使出埋火箭炮同坦克車,
勇哥都可能無事喎!  

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。