推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

[建議] 王風雷傳

第一期都ok喎,但講蔘幫打怪蛇果段...劍妖失驚無神出嚟問金鵬攞《陽世奇經》就有D騎呢
音樂無界限

今期風雷都幾型吓,俾成班人圍仲可以脂油淡定煲煙...如果撇除『武功』哩一項,仲以為睇緊耀武揚威
嚟到依家第三期,風雷都未變大茄,希望可以keep住勁落去啦
音樂無界限

李中興編的故仔都係亂鳩咁編,
一個胡編劇,一個李編劇...〝龍虎門〞完完全全死喺距地手上.
好彩玉記仲有本〝天子6〞都算keep得住
音樂無界限

引用:
原帖由 Mika 於 2008-8-9 13:28 發表
真係出終極十陽啦,我地等睇新新著啦!~
我睇下期預告都呆咗 ...
十陽聖火,又玩十陽?我記得澳門大戰果陣無敵好似仲有〝九陽歸一〞未出喎(有冇記錯呢? )...
《龍虎門》始終都吸收唔到以前舊著後期的失敗原因 ...
音樂無界限

第二重天係"逆轉思維"...
我以為自己喺度睇緊《武神》
咁玩法...王風雷都唔駛旨意返《龍虎門》
音樂無界限

其實突然間諗...金羅漢突然間想做好事...
會唔會係想取代舊著的金鐘聖僧嚟傳黑龍第十關功力
音樂無界限

東方真龍...
以前《新龍》...仲係金將軍果陣,形象都幾討好...
依家《王風雷傳》...變為下任白蓮教主繼任人後,就變咗二世祖咁...
音樂無界限

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-11-22 09:51 發表

今期一打10.係幾正既....如果唔計故事....只睇畫面打鬥....同埋加甘小文同後面幾廿個專欄...
呢14蚊都值得一睇既..........
不過..今期竟然出埋個戰神出黎....係咪諗住當年海虎做左經典...e+ 冇才興佢抄抄下.抄哂 ...
爆破拳
音樂無界限

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-11-29 16:13 發表

我相信王風雷傳既最高潮, 就係老天尊同無敵出手!   
下期睇到 lu...
我睇無敵點都打高一線,淨係九陽五絕中的九陽神劍都夠玩啦,
何況仲有大、小pat pat,
音樂無界限

但...我擔心風雷的功力越升越神怪,到班編劇控制唔到的時候...
會喺完書果陣特登整死風雷

音樂無界限

Sorry 冰河版主
抄橋都係抄《刃牙》...

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 -20 違規內容 不可貼色情圖片!! 2009-2-22 23:48
  • 冰河 威望 -20 違規內容 不可貼色情圖片!! 2009-2-22 23:48
  • 冰河 金錢 -20 違規內容 不可貼色情圖片!! 2009-2-22 23:48
音樂無界限

其實老黃究竟知唔知成本書的敗筆喺邊?
有鄺志德 , 周聖& 胡紹權去畫都唔駛擔心,
最擔心係編劇果位人兄的思維...
故事發展完全頭尾唔呼應...仲咁多錯處俾人捉...
俾人捉到又自圓其說...咁都叫〝編劇〞??
本書出嚟都嘥資金嘥資源嘥時間...
音樂無界限

引用:
原帖由 冰河 於 2009-4-17 19:23 發表

一早講咗第一輯53期完啦,冇聽書!
不過今期又話加多五期,58期完!
《王風雷傳》我一早cut 咗 lu ,唔駛驚 lu
我依家的方向係逢係強姦興有份參與編劇的書我一律 cut Q 哂距
音樂無界限

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-17 22:08 發表

咁你預備cut埋新龍吧!!!
強姦興編劇的話一定會
音樂無界限

引用:
原帖由 休谷客 於 2009-4-18 09:35 發表

老早就已經戒買唔戒睇啦! 
我戒埋睇添...費事睇到眼冤
音樂無界限

算罷啦,本垃圾仲睇嚟做乜
索性cut鬼咗距啦
攞果$14去買菠蘿油食仲開心

本帖最近評分記錄
音樂無界限

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。