推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

四大名捕討論區

引用:
原帖由 nicknicky 於 2007-7-5 08:34 發表
今期第17頁唐刃和唐衝的對白好似撈亂o左。
想唔到十陽歸一都唔夠陰陽合壁揪,仲死得咁慘。
五聖王咁驚唐瀟雨,相信當年實力同唐瀟雨都有D距離,..何況今日??
反觀唐刃同唐瀟雨打都只係稍稍下風,..
所以唐刃打贏唐衝只係意料中事!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

今期唐如來選擇左一個最好既時機去殺兄弟而獨吞寶藏,因為平日動手要一個打四個。但依家剩下既唐瀟雨唐刃同蘇夢枕都唔易應付,佢有咩把握呢?? 講咩故事呢??
會唔會呢一戰唐門所有高手都死哂,令蘇夢枕可以獨吞寶藏呢??
另外,第三出賣主子都好明顯係假既,無情應該早有準備!! 不過我都想睇下無情一個對第三,飛天同阿箭。
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

唐如來既千歲禪算唔算係唐門八十一絕藝呢??

無情對飛天,...佢既倚雲座唔知有冇「地對空」」呢??

引用:
原帖由 黑死邪罡 於 2007-7-11 22:58 發表
今期的無情和第三在28-29頁對話再次出錯了...難道是轉了監製的原因?
但封面仍然是寫上杜比監製的....顯然是杜比偷懶...嘿嘿

------------------------------------------------------------------------------
最近名捕的故事發展好像沒特別新意...
大多的劇情,大家都心中有數....
個人覺得有點拖延劇情的感覺...

另外,唐十五已經好久沒出場...
艷兒殺無情一話也沒交待...

最重要的是...唐冰冰到現在還沒有透露選擇了她的路後去了那?...
照我睇,28-29頁對話應該唔係出錯,係第三重複一次無情既說話,表示自己既策略同無情相同,但技高一籌!!(至於上期就真係好似出錯!!)

最近的故事係慢左D,..但算係高潮與高潮之間既間場吧!! 唐冰冰...相信有一段時間都唔會出,..可能要到元顏決再落難先出手相救!!

唐十五...早幾期講過話好快會再出喎!!

今期都好平淡,唐瀟雨既發展又放埋左一邊。
講番四大,一切既然已經按無情既安排發展,相信佢都早有準備。山下一個對三個都未必輸。山下o個幾十一翼個更加冇機會贏!!
反而有趣既係,金帝身邊既係唔係唐冰冰呢?? 佢又想行一條點樣既路呢??

唐瀟雨下跪,同桃花有關….睇唐如來個樣,佢會唔會係桃花個老豆呢??

引用:
原帖由 chunchunchun 於 2007-7-23 11:11 發表

好明顯, 金帝身邊個個一定係唐冰冰 !!
點解唐冰冰唔番元顏決身邊呢??去金帝身邊佢又想得到D乜呢??

引用:
原帖由 小小力 於 2007-7-12 09:06 發表

照我睇,28-29頁對話應該唔係出錯,係第三重複一次無情既說話,表示自己既策略同無情相同,但技高一籌!!(至於上期就真係好似出錯!!)

最近的故事係慢左D,..但算係高潮與高潮之間既間場吧!! 唐冰冰...相信有一段 ...
Sorry!! 睇完今期,前期,28-29頁對話的確係錯既!!

今期,忠魂林上開戰,首先出場係追命同冷血,對手分別係活骷同地藏!!
地藏鴾M法勁,但冷血好似未盡全力...至少冇用「 自然道」..
最後,冷血仲棄「暗魂」而用手,相信可以輕勝!!
至於活骷,輕功更勝追命,而且出腳重,...但都係似追命留力所至,..
最後,...追命使出追日...勝負難料!!
另一方面,唐瀟雨跪麉Y桃花幮F位,...係真係假天曉得???
不過唐瀟雨今次主要又唔係黎殺唐如來,相信大家暫時會合作!!
殺唐十五!!

引用:
原帖由 chunchunchun 於 2007-7-27 16:45 發表
"四大" d劇情唔係咁易估倒, 不過可以估計下期, 鐵手同拳頭, 一定都係打到一半,
但鐵手既"一以"唔會咁快用得出, 另外就算唐冰冰去左金帝度, 都可以幫元顏決手,
但係十一翼其實同一開始個七大 ...
但唐冰冰麊穛{唔似幫緊元顏決喎....
十一翼其實同十三元兇比可能仲差D...

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-7-29 18:13 發表

十三元兇當中有強有弱,"土行孫"無"地藏"有件護身甲,功夫又無人地咁好;"真。銅面客"未必打得過第一招就讓無情掛彩既"箭";十三元兇好似無人會使毒,但十一翼有;即使最好打既"司馬荒墳"也未必是"第三"既對手。  
所以,我說「可能」囉!!
十一翼有識使毒,但D毒好容易就解左!!佢仲死埋,有幾廢真係唔洗講!!
銅面客同箭, 臨時未知!! 你知喇,個個一出都吹到好勁!!
"土行孫"無"地藏"功夫咁好,呢點同意!!
"司馬荒墳"未必及"第三".....總覺得司馬荒墳一個打兩個,但第三就次次幾個甚至十幾個打一個...
感覺
十三元兇勁D...因為十三元兇鴾G線好似血鳳凰都好勁,但十一翼鴾G線功夫麻麻,只係有D特技咁囉..

引用:
原帖由 chunchunchun 於 2007-7-30 00:51 發表
不過司馬荒墳應該勁過拳頭 ~
咁講,司馬荒墳同第三比,最強對最強好似公平D!!
Right?

今期,忠魂林之戰繼續,但形勢逆轉。突然間優勢盡在十一翼,一切都變得好突然…
魚姬本來處於劣勢,突然之間,打打下,去左有水鵀a方,咁,相信形勢逆轉,海一笑同銅鐵二劍立即感覺到死亡威脅。
鐵手同拳頭之戰,鐵手有優勢,自己相信有八成把握取勝,拳頭被打到嘔血。突然之間,拳頭隻拳頭觸到自己嘔鵀憛A力量倍增,話有十成把握殺鐵手。
瘋迷被殷乘風,天機子等用遠距離攻擊圍嘔,完全劣勢。突然之間,瘋迷黻g心術控制敵人距離倍增,除殷乘風外三人都被迷心,天機子自殺。
今期應該叫「 非常突然」。
唉…..

活骷就無師自通,招式自創,唔用內力用死力,總算無咁突然!!

引用:
原帖由 急電 於 2007-7-31 23:30 發表
下期一忠一奸既角色會出返黎.....奸既應該係唐十五.....忠既我估係周白宇.....

今期......估唔到對付一個瘋迷會搞成咁.....唉......
奸既應該係唐十五!!
忠既唔係艷兒咩???
周白宇好似同近期故事冇乜關係咁喎

引用:
原帖由 無垠業火化紅蓮 於 2007-8-1 14:28 發表
金帝十一翼最後兩人不知是何方神聖?
未講,但期望不大...

引用:
原帖由 chunchunchun 於 2007-8-2 12:31 發表

估唔倒佢係照住朗拿甸奴畫, 今次真係冇創意
又幾似喎!!

引用:
原帖由 chunchunchun 於 2007-8-2 12:29 發表

同意, 但周白宇應該仲有機會出場
應該仲有機會既,但覺得下次出場佢可能要死囉!!

引用:
原帖由 chunchunchun 於 2007-8-2 12:28 發表

如果最強對最強, 左武王我覺得一定勁過金帝,
金帝都未出過手,何以見得呢??

引用:
原帖由 黑死邪罡 於 2007-8-2 15:08 發表

和你一樣的想法

天機子更慘,徙弟死了,未復仇身先死

不過周白宇出場,其實我比較更關注諸葛先生有何妙法醫回欣如的失心瘋
天機子死麰曮Y師弟咩??

引用:
原帖由 黑死邪罡 於 2007-8-2 15:25 發表

自知打錯了,已更新內容,請刷新一下看看

引用:
原帖由 chunchunchun 於 2007-8-3 10:01 發表

因為金帝話自己出全力最多可以同元氣大傷既諸葛先生一齊死,

但係當年左武王真係勁過諸葛先生喎 ~
有道理,但當年武成王勁過諸葛先生時後者仲年輕!!
當諸葛先生練成苦難掌後應該冇同狀態十足既武成王比過...
那時武成王連追命都打唔贏,
所以武成王定金帝強,我覺得好難講!!

引用:
原帖由 酒徒 於 2007-8-3 01:07 發表

我同意,D角色成日都死唔斷氣!好無癮!
我都同意!!

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2007-8-2 21:27 發表
今期內容.....拖書.....頂佢.....
情況已經算唔係好嚴重囉!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。