推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-10-26 03:48 PM 發表
東方無敵看來會刲藍浪做「丞相」,到時通天教同白蓮都有「丞相」!
但藍浪夠班做「丞相」嗎?

台灣仔依家轉左去Discuss,看來佢遲早在那邊搞事,最慘係個便好多網友,唔知條友的惡行!
佢宜家仲要轉埋名

無聊pm再現
佢真係無聊過頭...

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-11-5 05:03 PM 發表

又或者老妖執到本九死邪功秘芨,需要假死來練呢?
新一代老祖宗

我又要呀..唔該哂

收到啦...唔該哂

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-11-9 05:38 PM 發表

老妖o既閻羅勁可能已經令佢本身進入左假死狀態,就好似九死邪功咁,先死而後生,話唔定老妖遲 d 醒番之後,功能會突破至 20 層天都未定。

洪東功力應該同佢師弟唐恨差唔多,兩個人遲早都會打鑊甘。我 ...
洪東同唐恨打..
我地起碼要等多20期先有得睇
本來今日好期待老妖點樣比人打死...點知一頁就講完
仲要比我地估中哂 都係冇死到...黃玉郎...唉

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-12-9 01:13 AM 發表
老黃結尾 d 說話, 令人覺得四龍好似會死咁. 佢為通天教打生打死, 而佢 d 兄弟都無打算救佢, 真係無乜人性可言.  

老妖o既閻羅勁其實都係邪門武功, 但之前洪東都無話要廢老妖功力, 所以相信風雷多數會無事, 而 ...
仲上?
咁咪變冰火八重天囉

引用:
原帖由 lcy2k 於 2006-12-14 07:32 PM 發表

嗮鬼氣癧強化啦,遇到金羅漢我估佢依然都挨唔到三招!
咪棧令我地失望多一次硓

轉練金鐘罩仲好啦......
金鐘罩都有好大分別
你睇下黑龍既第8關同金羅漢既第8關就知
睇錯風雷練金鐘罩都只會得金羅漢5成功力

飛仙同刀仙好似出左黎未?...

引用:
原帖由 failong 於 2007-1-22 04:54 PM 發表

仲可以話龍虎門班友打巢左老仙,老仙走去搵飛仙,跟住再出刀仙幫龍虎門班友...
如果得3皇就搞掂星宿派...
好似有點兒誇張

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-4-12 16:54 發表
雖然我知道無乜可能,但我都希望王伏虎 + 金童可以坐陣響龍虎門,力抗烈火祖師等人。兩大前輩高手武功方面同烈火其實都有 d 相似架。

王伏虎九陽神功,烈火就聖火神功。金童有童子金身,烈火就應該有烈火金身? ...
呀柴出場都係比人串蠻牛 冇睇頭
反而白仇既童子功唔知會唔會有進展

引用:
原帖由 yuyu6 於 2007-4-13 16:14 發表

向大家講句唔好意思!!!私人恩怨導致各位不斷收信!!!

但我post 出來的資料是真的.
各位說的"陳俊仁" 是台灣仔的真名.

當然台灣仔若現時還在準備再考碩士.我想你也要加把努力 ...
碩士?
食屎就有佢份 (恕我太粗魯,但台灣仔真係太過份)

引用:
原帖由 車神游擊隊 於 2007-4-13 19:38 發表
可能龍虎門總部唔止五條友。既然洪東已經離開左韓國,咁其他係邪拳道場度果D人都應該有部分返左去日本。最好就係放火門斑人同龍虎門開開下拖,風雷同老妖0岩0岩到埠市Y白LIN風雲篇度點死0架?我唔記得左。。。
比銀聖老用奪命銀"sor"殺死

引用:
原帖由 風中之蓮 於 2007-4-26 02:46 發表

倒要看看所謂的工程師有何能為,拭目以待囉!
係唔係玉郎call馬改革冇你份
所以你d語氣咁唔鋸呀

相關搜索目錄: 工程

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-5-10 22:48 發表

力兄,仲有個最PK既例子:王海蛟同王風雷既冰火七重天,兩人用出黎既Power差天共地!!
佢話2個人體格同資質唔同都勉強可以接受
但係神功同身世有2個版本就...

如果青天真係下期就死..
咁烈火應該都離死不遠

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-5-18 12:45 發表
今期31頁龍一隻手已經比老烈火打斷左,第33頁龍一隻手又再次比老烈火打斷.....

又話優化工程既???????????
31頁只係講龍一隻手比佢打折左..應該係骨折咁解
33頁就真係扯斷左..

相關搜索目錄: 工程

引用:
原帖由 pigboy 於 2007-5-21 10:51 發表

1) 為什麼一定要死好人????  

2) 壞人太少????? 看看龍虎門故事內有一大群黑社會(白蓮教, 羅剎教, 通天教, 魔鬼黨, 元始�d, 翻江蛟, 醉魔etc).  全部壞人頭頭/領袖都是超,超,超,超,超,超,超,超,強大 ...
1)唔想死正派人士既唔該睇叮噹,龍虎門係本地打鬥漫畫,一套打鬥漫畫少不免會有正派死亡,只要適得其所,絕對可以帶出高潮
2)翻江蛟超超超超超強大?唔見得掛..睇下小虎個d無敵戰意就知道全部頭頭都係2打6啦(醉魔已經死左)
3)買極實力都唔會升到邊..唔同搵個實力強過火雲邪神既返黎咩
4)正派高手多的是,有風雷,飛妖,洪東,小龍,韋陀,月聖使,金童,老妖,仲有好多好多,真正數唔哂既係正派高手

引用:
原帖由 風中之蓮 於 2007-5-21 18:13 發表

其實龍虎門縮編也不一定真要死人,鐵青天只要有廢功、重傷之類的下場,讓他就此隱退或送到甲賀派深造雪藏起來,同樣可以達到裁員的效果。
但我情願睇到經典角色死亡個一幕..
轟轟烈烈地死,總好過重傷雪藏

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-5-22 10:09 發表
真係死又抗議...唔死又鬧親飽喎

讀者萬歲!!!
同意..
之前冇正派死又罵肉郎唔肯死人
宜家肯死人啦..又係度嘈話唔應該死邊個邊個

大家覺唔覺今期第26頁..
小鷹個樣勁似介仔

同埋下期個書名好型..
不過我唔明點解要用風雷做封面..同埋關胡琴咩事?

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-5-24 20:41 發表

下期會唔會有風雷,胡琴出場啊?
不過胡琴都變左奸啦..(最尾出場個期個樣勁似奸鬼)
可能胡琴做左d對唔住風雷既事,搞到風雷暴怒

其實老老實實..
最近幾期龍虎門質素的確有所提高..小部份唔合理既地方老王都有解釋清楚
我地讀者唔可以希望龍虎門一星期就有極大進步,等老王慢慢搞啦
今期仲話羅剎教即將同龍虎門展開終極決戰,希望今次搞得好好睇睇,唔好又好似白蓮大戰羅剎咁

ps:其實胡琴死左都好既..起碼可以比讀者睇下劍妖既實力,而且風雷仲可能因為同劍妖大戰完通埋d經脈,功力大增

引用:
原帖由 kincs 於 2007-5-31 14:58 發表
唉............
今期對我黎講有個壞消息.........

優化第一章叫大反攻, 之後重有羅剎終戰篇........
即係好快要睇群邪剷平羅剎教...
我唔想咁快見到邪神輸比群邪ar...邪神唔知會唔會死埋tim
金如來o岩o岩先 ...
唔好話我幫老王
我真係覺得某d會員係為反對而反對..
之前唔打又話龍虎門冇野睇,唔死人
宜家死左青天,又話唔應該死佢要死第2個
大佬,人地畫漫畫鐘意死邊個咪死邊個囉...唔係太唔合理都ok..
宜家同羅剎教仇怨就有啦...仲可以睇下龍虎三皇大戰火雲邪神
講真我真係幾期待....

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。