推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

龍虎門討論區

想知銅聖老點向東方獨解釋???

青天都有fans咩?有人唔想佢死既

金鐘罩?乜金如來換左內功咩?

烈火祖師點解唔用返鎖人經脈果招呢?竟落得斷手盲眼既下場

又話聖火神功可剛可柔,呢場戰役烈火祖師何來用過柔勁?

烈火祖師何來有十一關?攻有十關半防頂多十關因為太易被人打碎骨

無計,俾兩個坐底有十關(韋佗、王伏虎)既人輪住玩,加上王伏虎玩心理戰,其實烈火祖師已經打得好好架啦

金如來既手下人數(15人)同暴君龍果d(十二星座+三凶煞星=共16人,雙子座有2人)有得揮wo,唔知下場係咪同暴君龍一樣???

引用:
原帖由 kincs 於 2007-5-27 14:04 發表
今期優化工程地帶度講邪神練成易筋經黑級有十年
咁邪神咪即係二十歲左右就已經練成黑級浮屠!!!
練成既定義可以係老邪神幫邪神練上去呀嘛

棍妖都可以九個月速成易筋經白級初階啦

相關搜索目錄: 工程

個人都幾鍾意武當派既武功

如果九宵真經+盤絲柔掌都幾型下

引用:
原帖由 ruger 於 2007-5-29 03:04 發表
唔係話咩心平靜如鏡呀,天資聰敏到極先練得成11關既咩?
金羅漢呢d人都算得呀?
如果金生都有11關...我諗狂憎應該冇咩機會出場啦
罩門得個半吋,如果仲係係屎忽度...唔知會唔會柯柯下屎比條屎篤中個罩門意外死呢~~
金羅漢有11關秘笈,唔知口訣係咪真?身為老黃愛將之一,我覺得佢有機會練成11關

金羅漢一直天資聰敏架喎,果時九關口訣有d錯最後都練到,不過心平如鏡就唔得啦,佢有心魔

狂僧變練洗髓經囉

記得好似話金如來17歲已將整套離火玄冰功練到滾瓜爛熟

咁金如來真係好猛料喎...

綠焰紫冰...勁!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-29 22:07 發表

綠焰紫冰?? 咩黎??
離火勁係綠色,玄冰勁係紫色,咁咪綠焰紫冰lo
引用:
原帖由 周五一次郎 於 2007-5-30 08:34 發表

呢D要搵Adam鄭來開個File去深入研究先得咯!
仲要搵埋貽興王喎

火爆同神火係咪逃過一劫?

胡琴慘死,酒精會否出手?

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-31 14:16 發表
蚩尤又降於通天教,...銅聖老收伊賀指使....好亂.....
白鷲係咪去左泰國啦?派西方寺d人去啦
蚩尤降於通天教???
引用:
原帖由 kincs 於 2007-5-31 14:58 發表
優化第一章叫大反攻, 之後重有羅剎終戰篇........
即係好快要睇群邪剷平羅剎教...
我唔想咁快見到邪神輸比群邪ar...邪神唔知會唔會死埋tim
金如來o岩o岩先 ...
未必既,話晒金如來練既係佛祖完完整整既內功,應該比烈火祖師撐得長既(估計坐底十期啦),我唔信老黃敢睇少佛祖既實力囉,唔係到時實有大把佛教徒去告佢

羅剎教仲有大把人未出,遲d可能又出返天武家族

依家韓國有咩龍虎門人?

風雷、老妖、飛妖、呀柴???

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-6-3 16:03 發表

按照依家龍記既新走向,即使要飛妖就義,也應該是在同羅殺教有關的戰役才對,為何會跑去韓國送死???
或者係幫風雷化解陽世火勁

今期頭三頁回顧三教既去向,竟然無仇千鶴既!!??

依家羅剎教陣容係火雲邪神、青元老、紅元老、白鷲、飛仙及其麾下、金如來及其麾下、銅聖老、火爆、神火、仲有元老會其餘六個(唔會全部政客掛?)

羅剎終結篇仲會唔會出武當三仙、狂僧、黑鷹呢d人???

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-6-12 19:56 發表
俾你提醒鰦,唔該晒,但係我覺得可能因為藍浪做左白蓮丞相仇千鶴先至大劑,之前藍浪暗殺仇千鶴失手兼無得做少門主,家下仇千鶴落難仲要粛佢手上,呢次真係有排嘆!
我覺得係表面上藍浪仍看重義父子呢段關係,唔會整死老仇,老仇可能仍內疚殺死藍浪老豆所以無咩戒心,其實係想老仇幫佢賣命

至於哼哈二僕,死唔去既,等日為鋪小劍仙出場既伏線

我記得舊著諸葛神武個徒弟黑暗用天晶吸去老邪神天武雄霸既功力

引用:
原帖由 王風雷 於 2007-6-22 01:19 發表
應該係銅獅??我唔記得左佢叫銅乜,即係同小龍一齊去左洪東到果條友
銅猩,老黃又話佢歸隱,去返黎想領便當!?

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-6-22 13:18 發表

我地呢個地盤鰟位兄弟"火雲邪神西城勇"會唔會係堅№呢
上網多數唔用真名架喎,可能“我”係例外

呢度有老祖宗tim la,係搞到我老豆頭上留下疤痕果位

講笑

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-6-25 01:52 發表

都慣左個啦﹐玉朗都曾經話過冰火七重天攻擊力有十一﹐二關咁上下o架.我頂唔順o既地方係哩三個天尊點解唔用D泰國人名黎為自己套武功命名咧﹐好似"盧差驚天訣﹐茶農天極震﹐塔信問天錄"咪幾好﹐搞到依 ...
佢地都係中國人黎架喎,係通天教打清兵失敗先走去泰國咋嘛...

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2007-6-28 16:08 發表
今期雖然又係一招都無打過, 不過鋪排火雲邪神出場算幾精彩, 亦令人期待下期, 老天尊會唔會大戰火雲邪神呢? 定係文殊show下quali呢? 唔打都好大機會! 不過要睇好似要買"火雲邪神".

我覺得在場中藍浪好 ...
今期我新裝出場wo,呢14蚊俾得過呀

其實韋驚世既火雲掌分為藍、紫、綠三色,同白蓮教用火雲掌既人完全唔同,有唔知係咪同易筋經既關係

講返今期,如我所料,碎骨門主成為藍浪既一隻棋子

羅剎教幹部原名公開

(火雲邪神卡片,共12張)
37代目教主 火雲邪神 -西城勇 (總裁)
36代目教主 老邪神 -西城望 (最高顧問)
外務總管 老妖 -毛利修宏
內務總管 棍妖 -入江幸則
劍妖 -掛野吾郎
飛妖 -山下哲男
金護法 金羅漢 -木村武夫
銀護法 銀鷹 -加藤英
銅護法 銅獅王 -岡本猛
左密使 白鷲 -伊賀洋介
右密使 夜梟 -福島邦雄

(新著龍虎門)
副教主 烈陽神 -韋驚世
元老會 青元老 -西城智

唔知老黃仲記唔記得青元老有白級功力?

戰狂vs未練內功既獸魔,唔知邊個勁d?兩個都皮刃肉厚

引用:
原帖由 yuyu6 於 2007-7-13 19:12 發表

之前又話死都唔出"老祖宗".宜家又出!!!
果然係技窮!!!

不過老祖宗真的很多支持者.....
如果下期新著向再生園果個係老祖宗,驚喜仲大

引用:
原帖由 小小力 於 2007-7-20 10:43 發表

想問血魔係唔係盲而靠聽覺架??
想問點解咁多魔唔去要搵個盲既去監視金羅漢呢??
東方無敵派金聖老去拍賣衰左又冇辦法,派藍浪去泰國又冇高手同行結果藍浪好容易就死左,知金如來係咩料先請佢,但就派個低班D既金 ...
血魔要帶罪立功呀嘛,希望佢今次無事

可能白蓮已經同魔鬼黨合作,所以東方無敵派藍浪去,丞相位高權重,算叫俾面通天,又可以順便整死藍浪

有無留意圍邪神班人當中,無石武夫同鐵三郎?

有無留意羅剎教既金護法多數係出家人?

曾講過陳傲雲會向攻打羅剎教前再出場,會唔會係導致羅剎教覆亡其中一個原因?

下期希望金羅漢出完最後殺著,重創金如來後虛脫,血魔一邊亦兵兇戰危,生死存亡之際,金聖老來到,金如來不敵,權衡細重下加入白蓮,因金如來舍利子已得手,白鷲見勢不對,逃之夭夭

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。