推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

[原創] 大陸囡囡,咩野態度。。。

呢D咪系无今天无明天的大六年轻一代咯。。
拒地都吾知自己在做麦。。。

回復 19# 的帖子

应该是在多多吧。。揾记无落雪。。

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-1-12 16:35 發表
尼兩曰係多多落,但上个月至今,溫記落既雪真係40年一遇呀!!!
知道圣诞前后很大雪。。老虎回去是都要朋友接。。要四驱才行。。

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-1-12 17:16 發表
So I did try my best to do my HOME work while I was in Toronto.
you tried best..but did you manage to finsih it..

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-1-12 17:46 發表
Of course I finished, and finished well !!!
..

引用:
原帖由 hongkonger 於 2009-1-13 12:09 發表
give me her phone no.
let me teach her la
教主。。。

引用:
原帖由 serow 於 2009-1-13 10:31 發表
呢個帖導出左現金中國大陸年青一代ge生活態度! 懶!  我早排沉船個條桑拿妹 .都係日日油手好閒. 之後無錢.朋友介紹去廣東做坐台. 坐台發覺又唔夠 就做桑拿! 仲想話2-3萬蚊開間時裝店.個腦唔知生0係邊.  日日返工 都停 ...
系甘我地先有甘多野食者。。如果个个都系屋企努力读书。。入晒北大青华啦。。边有人陪我地玩播。。

引用:
原帖由 denny2000 於 2009-1-13 18:01 發表
agree, same theory to any company and society.. if everyone is so hardworking and so smart, then there is so much competition at work and no one will do those low-income job.  The only worry i ...
唉。。其实呢个系一个社会问题。。即系话系一个好复杂同埋系解决吾到的问题。。

引用:
原帖由 Logman 於 2009-1-14 01:20 發表
唉, 各位大老, 此所为一蟹不如一蟹, 所以我们祖国大地(女女)人才出钟嘛,否则, 我们报国无门啦! 此也是因果关系也. 老毛要人多好办事, 小平 ...
甘我地咪要努力救国咯。。

回復 54# 的帖子

你应该有比既。。比钱容易啦。。存入户口就得啦。。吾使见到人既。。我有经验。。。

引用:
原帖由 DrTea 於 2009-1-14 16:10 發表
I'm afarid that I haven't any more time la !!
年尾流流吾好乱讲野啦。。

吃"Blue" or "yellow" 都唔得!

吾明。。。。

吃"Blue" or "yellow" 都唔得

哦。。甘咪吃"Blue" AND "yellow" 咯。。一齐食实得。。。

引用:
原帖由 denny2000 於 2009-1-15 08:52 發表
someone says eating the blue could help keep the blood vessel clean (avoid blockage) as well.  A good side effect..
A blue a day, the doctors away..

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。