推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 pigboy 於 2008-1-1 10:29 發表

200% agree; it is time to upgrade 韋陀 kung fu to more powerful one like Tai Chi fist.   
九霄真經應該係沒太極拳招式,有的話有練九霄真經嘅人,老早便使出了!

太極在早前,已經係東衛呢位武當弟子顯露過
東衛不懂九霄真經,因為武當派這套創派內功老早已落在韋陀師父銀挺的先祖手上,世代相傳,但玉郎冇講是什麼原因,令九霄真經會落在銀挺的家族

相關搜索目錄: 太極拳
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 金拿督 於 2008-1-1 21:43 發表
今期真係離譜﹐跟住飛仙搵食班鬼忍唔知係未玩SM玩傻左﹐老細落痾打話就地正法班友居然用把刀仔係咁o係膊頭吉少少算數。
鬼忍個度,可能飛仙預先已佢地講明,他會嚇下龍虎門班人,石黑龍只可傷,不能殺!
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-1-2 13:12 發表

呢個假設都幾合理,比星宿老仙吸韋陀既功力,令佢降回八章,唔使搶哂三皇既鏡.....
除非經脈損毀,否則即是被吸哂功力,只要花點時間,早晚也會上番九章!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-1-2 14:51 發表

6折都要有找,當年張三豐去少林寺踩場鬥易筋黑級(嗰時未有分高中初階)三招就已經天崩地裂,韋佗如果有張三豐7成我諗已經送咗飛仙去咗揾張三豐囉
現在我比條橋玉郎,佢可以話韋哥的九霄,沒有武當派的招式配合,只有真正九章的五,六成威力,跟住仲可以寫韋哥上武當山求藝,到時又可以帶出「武當三仙」.

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-1-2 16:22 發表
睇見韋陀嘅九章功力嚇到我而家"打麻雀'都唔夠膽叫九章,驚好似韋陀咁"九章=被人襟住砌"!
唔叫九章,叫"十二章,包自摸!" ,就唔怕被人襟住砌啦!

引用:
原帖由 金拿督 於 2008-1-2 20:41 發表

武當六絕﹐蛇鶴十八打。。。。最好就學埋個第七絕﹐應該就可以收邪神皮個喇。
係咪蛇鶴十三式?

玩大d,叫韋陀練埋天蠶神功!

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-1-3 15:18 發表

邪神雙掌一合,刀仙昂頭避過,邪神手中卻有血迸出,之後就話刀仙已經受傷,唔明??  
係咪表示邪神的隔空勁好強,強到就算刀仙避過都要傷, 打中的話,就直頭連頭都劈甩.

舊著真假真弓,新著就真假黑龍,唔知邊個龍虎群英死係呢個假黑龍手上.

引用:
原帖由 桃花居士 於 2008-1-4 13:55 發表
越來越唔明白,點解d乜乜劍痴棍痴刀痴
又咩棍王又之前咩四大天王
再加上咩青城派咩少林聖僧咩丐幫幫主等等等
個個都在日本隱居
連秦始皇都搬埋個陵墓去日本唔知咩深山
(在人造衛星下,原來在日本仲有一些冇人知的地方可以收埋一個魔宮)

舊著時代因為在當時大陸動盪因素
仲可以講佢地逃難去日本
洪門同五大世家仲可以講係一早移左民
但在用會展新冀做背景的年代
其他d高手佢地為咩去晒搵日本yen?  
棍痴,刀痴住在韓國!

青城三長老,是老邪在大陸發掘,後來帶佢地過日本跟佢搵食

少林聖僧係咪指金羅漢師父至德?

引用:
原帖由 金拿督 於 2008-1-6 17:22 發表

雙方實力其實唔係一面倒。我覺得韋哥加刀仙聯手打邪神有得打o窩﹐
刀仙呢類宗師級高手是好自負,唔會同人聯手!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2008-1-7 10:06 發表

家下勇哥功力已經達到黑級中階,成本書裡面只有老祖宗,無敵,同埋老天尊先有資格同佢過兩招,其餘人等都只係一隻手指俾佢捽死o既貨色 !
我諗勇哥如果出全力,唔使三十分鐘,己可以一個人搞掂佢地.

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-1-10 19:56 發表
點解刀仙個師妹一聽到洪東個名當堂一臉期待+眼泛桃花咁嘅,唔通洪東唔低得個徒弟有着落所以自已臨尾都執番件!  
有一臉期待+眼泛桃花咩?
我真係唔係好覺喎!

引用:
原帖由 pigboy 於 2008-1-11 10:34 發表

It is hard to say; I bet my $$ on 洪東!  
邪神是上盤,洪東是下盤,邪神讓半一.

刀仙有冇可能就係西城武?

引用:
原帖由 阿左 於 2008-1-11 17:03 發表

有冇走地
一日未吹雞,都有得玩! 

引用:
原帖由 chinl 於 2008-1-12 02:25 發表
西城秀樹係唔係勇哥D兄弟?
以年齡計,西城秀樹應該係老邪兄弟 

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-1-13 11:00 發表
今期真係睇到有D怪怪地
飛妖話距輕功最好,所以由距同班忍者小隊去揾小龍,
但輕功最好都俾個セ鬼嘢天妖拮中
個セ鬼嘢天妖同飛妖的距離最少都有3、4米啦,
咁的距離 ...
雖然天妖都應該,係輕功了得之輩,但正如狂人兄所言,兩人都有一定距離,冇乜理由咁易插中.

引用:
原帖由 KING546 於 2008-1-14 16:58 發表

以玉記漫畫既習慣黎計,
有一半以上機會只係拮中殘影
如果唔係殘影,就係飛妖運起玄冰勁,把傷口冰封,令天怪不能插得好深! 

引用:
原帖由 金拿督 於 2008-1-14 03:13 發表
今年孖寶號o既重點應該就會落o係雙仙對決道。我估飛仙會贏面,因為我唸邪神會將佢件刀槍不入o既內衣借畀刀仙著。跟住﹐當飛仙用個心口硬接刀仙招毒龍鑽時陣﹐佢就可以用無形刀切刀仙對手落黎。另外一方面咧﹐亦都希望小虎會將黑龍被擒o既事話畀石武夫知。咁當刀仙唔掂而造成群英畀圍o既時候﹐四龍帶住班手足及時殺到個就精彩咯。
就算石武夫知道,我估佢只能夠單拖嚟日本,因為老天尊同文殊,冇乜可能願意援手,何況老天尊最怕天下無敵,現在如果招惹邪神,有乜依郁,隨時激嬲天下無敵,到時真係十條命都唔夠死!

「百年大典」都係結束左好短時間,冇左手的四龍,唔會咁快好番!  

我先排發夢,夢見羅剎教發行「窩輪」,都幾搞笑.

相關搜索目錄: 窩輪

引用:
原帖由 桃花居士 於 2008-1-15 09:20 發表

仲有陰姬、白蓮公主、金牛姐姐(忘了咩名)、卓柔、虎青蘭……(仲有冇?)
金牛姐姐叫「金詩詩」!

鐵冰勉強算唔算?

論劍術,你地認為劍痴,劍魔,劍妖邊個最強?

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-1-15 22:42 發表

劍魔無左把干將劍,威力已經大減....
佢手上仲有玄墨劍,呢把野應該唔會,差過干將好多,反而劍妖現在沒寶劍在手!

希望d編劇可以叻番一次,困在伊賀囚牢的,不是石黑龍!

今期:
1) 勇哥只能想到,憑黑級中階硬破刀仙刀招!
2) 原來每次雙仙決戰,刀仙都係坐和望贏,飛仙只係靠輕功,先至同刀仙打和.
3) 邪神封羅剎女做右密使,吩咐佢回教,與老教主一起處理元老會叛教一事.
4) 邪神放過苦禪,把他留在身邊辦事
5) 刀仙,邪神會面,刀仙用至尊魔王秘捉藏寶圖,來換取邪神不跟飛仙聯手,原來在剛剛戰後,當時在任的羅剎教主尋寶,一去不返,邪神亦想查出真相,於是答應,但邪神說他仍然可以教飛仙破招,刀仙亦難逃一敗,刀仙不信,立即使出「冰淵雪x」攻向邪神,要邪神破給他看,邪神話必定如他所願.
6) 天怪拮中飛妖,但唔係好入,唔算好傷,兩人打左幾招,都係飛妖佔上風,不過飛妖怕再有高手殺出,都係走人.
7) 羅剎女受邪神吩咐,帶老妖見黑龍 !

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。