推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-6-7 01:03 發表

睇定d先啦,以家陣龍記o既兒童樂園模式,刀仙應該只係劈碎個爛鬼盒,真弓實在乜事都冇,d旁白係要o黎誤導讀者啫
但幅圖把鋼刀已經劈中條頸,除非飛妖或韋陀用輕功救佢,否則死梗!
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 鐵令公 於 2008-6-7 02:54 發表

金如來同戈個密宗老魔邊個勁d呢?如果計派系應該系藏傳佛教對印度佛教。
我覺得金如來勁過老魔,同教宗平手!
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 a1771550 於 2008-6-8 11:19 發表

暴雨天,望各位巴打平安...
廣東省近來暴雨成災,唔知會唔會變水災,到番廣東要人震災

老邪可能Keep住刀仙小孩時期,跟父母的合照,鬼影是她師妹,或者會記得刀仙小孩的樣子!

仲有上忍可能未死,可以做人證

本來刀仙冷靜地死撐,就算人地真係懷疑你,起碼暫時奈你唔何,但依家即使你不是,人地都當你是!

引用:
原帖由 阿左 於 2008-6-9 19:29 發表
刀仙死口唔認都冇人奈得你何,幾十年前都冇DNA啦,分分鐘老邪係冇證據,等個傻仔自己上當
其實刀仙起初都唔怕,不過正如老邪所說,「韋先生,你堅決賭這一局,我怕你輸不起」.一個人做左窺心事,始終心中有鬼,佢唔敢搏,因為搏輸左,就是死路一條!

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-6-9 17:13 發表
個真弓會唔會係假㗎
睇佢對住父親的神情,佢絕對是真的真弓!

甲賀上忍曾說過,甲賀忍術係唔會傳比中國人,咁小鷹都係中國人,點解真弓會教佢既?

引用:
原帖由 阿左 於 2008-6-10 16:15 發表

如果講到刀仙連朋友都可以出賣,呢個人應該都幾陰險下,
斷唔會比老邪大兩野就任人擺佈既人,應該將計就計暗助龍虎門先岩,
當年佢都肯搏,點解到今日又唔可以,為左神化老邪而搞到刀仙成個傻佬咁...
最大分別是,大家鬥玩野,老邪輸得起,刀仙輸唔起.老邪收服唔到刀仙,形勢只不過照舊,老邪冇乜太大蝕底,但刀仙就唔同,搏輸左,不單身敗名裂,仲可能死路一條

刀仙或甲賀有任何動靜,都沒可能瞞得過羅剎教,只要有乜風吹草動,激怒老邪,便大鑊了,所以暗助龍虎門是冇可能

刀仙當年的情況,同現在好唔同,當年佢在暗,韋驚世在明,又由上忍同佢打點安排,對付的只是一個韋驚世,基本上刀仙是控制大局,係失敗在最後,殺唔到韋驚世滅口而已

但今日唔同,發球權係哂老邪到,刀仙想發難都沒辦法

但係我最唔明,點解刀仙唔叫老邪,比少少証據佢睇下!

引用:
原帖由 neeker 於 2008-6-12 15:04 發表
嚇﹖真弓真係死o左﹖出場率仲少過舊著﹖
如果那個不是冒牌貨,咁真弓是真的死了!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2008-6-12 14:48 發表
下期書名叫 "飛鷹折翼",聽落好似唔多老黎,會唔會王飛鷹俾金如來打到重傷,甚至死呢?
要殺王飛鷹,使唔使用到金如來啊?

我反而覺得韋哥都係時候上路!

引用:
原帖由 冰河 於 2008-6-12 19:19 發表

咁白仇E+去咗邊?
去咗大陸,同林峯報林谷的死訊
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +12 thank you very much!!! 2008-6-12 22:26
  • 冰河 威望 +12 thank you very much!!! 2008-6-12 22:26

引用:
原帖由 neeker 於 2008-6-13 10:08 發表
我唸“飛鷹折翼”應該同上次個“童子破身”一樣玩野o者。
我地都以為真弓被斬是玩野,但結果.....

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-6-13 14:45 發表
期實我到而家都係相信真弓係未死嘅,原因如下:1. 刀仙雖然仆街,但睇上次雙仙大戰老仙踩場放毒,刀仙居然叫其他人上真弓退下,可見佢其實幾著緊個女!2.刀仙斬嗰刀只係用刀氣,可能只係想毁滅 ...
我覺得你中六合彩的機會,可能比真弓唔死得仲大!

引用:
原帖由 neeker 於 2008-6-13 16:45 發表
係呀﹐火燒龍虎門果陣嘛。好似係只手俾人扯落黎﹐唔係幾記得。
金如來未出關前,都可能高伏虎一皮,依家吸埋舍利子,更加拋離幾個馬位!

1)真弓果然死了,比人感覺很突然和有d不明不白.但人生就是如此,好多人這一分鐘,還好
地地,轉頭已經死左.
2)黑龍義憤填胸,欲替真弓報仇,幸好小鷹冷靜制止他,當時自己一方處於極不利位置,實在
不宜衝動,後來雙仙鬼打鬼,群英更樂得做觀眾,但佢地點解唔趁亂,諗計走人呢?
3)老邪有頭到尾都冇預刀仙,是己方一員,他只是設計要令刀仙,當眾做出作賊心虛的行為,事實上老邪一方仍有足夠力量先殺刀仙,後滅龍虎群英,但我唔明點解老邪不阻止雙仙決鬥?成班人一起殺刀仙,不是最好嗎?
4)為何雙仙會死戰呢? 先講刀仙, 兩方都唔會放過佢,就算佢好運走得用甩,甲賀派亦容不到他,佢已經走投無路,竟然知道必死,到不如跟老對手飛仙作個了斷.睇落飛仙其實好笨,飛仙死後,白鷲亦認為自己爺爺好無謂,至於飛仙點解會答允刀仙的要求呢?我嘗試猜度飛仙的心態,第一,飛仙認為他只要跟隨邪神方法,就必能夠破刀仙的絕招,覺得自己贏硬.第二,雙仙鬥左大半生,四戰四和,刀仙想分個高下,飛仙亦是,因為如果不能決勝負,對佢地是一個很大遺憾.
5)雙仙決戰過程,同舊著基本沒有大分別,編劇如此懶惰,實在令人失望,不過有己巴打覺得點解老邪覺得凍,白鷲,伊賀森同小鷹就冇.咁可能佢地唔講啫,唔代表佢地唔覺得凍
6)白鷲的情緒智商,真的驚人.飛仙死後,伊賀森和伊賀愛十分激動,但白鷲亦很冷靜叫伊賀愛回家.不過,大佬你雖然家有白事,但你依家是開緊工,做做下野早退,我唔計洪東,剩番的高手都未必一定殺到黑龍佢地啦,白鷲點可能會,就咁走左去,呢d工作態度真係不要得!      
7) 究竟點解洪東會乜事都沒? 希望編劇可以在下期說個明白,否則難以用服眾.洪東能一招擊退兩大密宗高手,洪東武功高絕,固然重要,但洪東搶佔先機,使出十成功力,反觀老魔佢地準備不足,倉卒迎擊,也是被震退的原因

引用:
原帖由 KING546 於 2008-6-13 21:12 發表

之後因為四川地震,佢要去幫手救災,
所以有排都番唔到龍虎門......
希望佢唔好似d偽人咁,走去做show!
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 -8 我不贊同 2008-6-15 18:01
  • 冰河 威望 -8 我不贊同 2008-6-15 18:01

再下期-「四小將智擒金如來」!!

四魔僧還有邊個未死? 日尊者都可能跟埋金如來踩場,佢都有9關level,新左密使羅剎女,唔知會否去督師.如果胡編有沒遺忘銅聖老,其實可以加埋佢落去,呢個陣容真係夠血洗龍虎門!

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2008-6-16 15:49 發表

可能黑龙或阿柴用金钟疗伤篇帮洪东医好只手呢?
话唔定洪东仲练埋金钟罩,仲悟出金钟降龙掌添!
手傷應該屬於跌打骨科,金鐘罩療傷篇治理內傷就知佢勁,但醫跌打損傷,得唔得0架? 得既話,真係拍得住天蠶氣!

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-6-16 17:19 發表

明明跛左手都可以好得番,洪幫主已成為龍虎門第一神人
舊著的洪東,表現一般,但來到新著,完全唔同哂.

洪東乜事都沒,會否是華九公,暗中做左功夫呢!

我地都唔可以怪老虎,留得青山在,唔通明知唔夠打,都唔走咩?
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +8 我很贊同 2008-6-19 21:06
  • 冰河 威望 +8 我很贊同 2008-6-19 21:06

引用:
原帖由 KING546 於 2008-6-20 00:06 發表

其實第頁谷次郎話四小將比老鷹更慘,
我仲以為四小將已經被碎屍添呀......
原來只是碎了六成骨頭.......
會唔會四小將變成終生殘廢,生不如死,所以谷次郎話佢地比飛鷹更慘啊?

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-6-21 00:27 發表
韋佗到底係唔係得罪左老黃,個個有表現,有出場機會,係韋佗佢咩都無

望新著韋佗有D似舊著風雷,大茄一名,成日旁實D老細行出行入
韋陀依家的武功,穩入BIG FOUR,對比起舊著,都算對佢不薄了,起碼D老細唔夠打,佢要護駕,責任重大.

四小將終身殘廢,真係比死咁慘!

有沒朋友熟中文,應該是終身殘廢,定係終生殘廢?抑或兩個都對!

雖然看故唔好駁故,但老邪怕金如來佢地,招惹東照宮,點解唔打手機呢? 呢d咁普及的日用品,難道金如來佢地沒?

相關搜索目錄: 手機

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。