推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

龍虎門討論區

今期透過白就同瘋妖過招,了解左白就 d 武功路數,同埋去到咩野 level。

白就功力大致上同瘋妖不相伯仲,即係話白就係勁過夜梟o既易筋經藍級,而且輕功仲要係同飛妖差唔多,的確幾犀利。

佢最恐怖o既絕招就係無影刀,因為已經有飛仙 6 成修為,好 easy 地就將瘋妖個頭斬左落黎,真係估佢唔到。如果由飛仙使出無影刀,恐怕群英裡面有人會死呀。

P.S. 飛仙係白就個祖父 !

老黃話就快出通天教百年大典,講到好似好精彩咁。希望佢唔好成日都係得把口講啦。

★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-9-28 03:00 PM 發表
老黃話就快出通天教百年大典,講到好似好精彩咁。希望佢唔好成日都係得把口講啦。
以現在的進度,最快可能都要出年至睇到!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-9-28 03:00 PM 發表
今期透過白就同瘋妖過招,了解左白就 d 武功路數,同埋去到咩野 level。

白就功力大致上同瘋妖不相伯仲,即係話白就係勁過夜梟o既易筋經藍級,而且輕功仲要係同飛妖差唔多,的確幾犀利。

佢最恐怖o既絕招就 ...
紿終忍者功力冇咁勁! 不過有腦同出手夠狼! 蚩尤出番,好開心! 希望老王可以安排一個金羅漢級數高手比佢K.O.!!
The Flying Finn

今期:
1)華九公送番俾金羅漢的霹靂金剛,是一具屍體,但明鏡睇出霹靂死前慘受「活剝皮」之刑-把人埋在地下,只露出人頭,在頭頂割開一個數吋長傷口,灌入水銀,受刑者最後皮肉分家!
2)金羅漢白頭人送黑頭人,誓與火雲邪神誓不兩立!
3)邪神原來知道華九公同負虎關係密切,但邪神話只要華九公不作怪,忠心於佢,唔會難為佢,仲答允第日俾華九公親手處決金羅漢
4)火雲邪神同蚩尤會面,達成協議,對付通天教!
5)白鷲奉命處決瘋妖,兩人大戰一輪,各有損傷,論功力兩人差不多,但白鷲出古惑,騙瘋妖停戰,曾他不備,在瘋妖背後使出家傳的無形刀氣,把瘋妖斬首! 完!

白鷲是飛仙個孫,有佢阿爺六成火侯!飛仙仲未出場
下期書名是『星宿二王,狂蜂蕩蠍』

玉郎原來仲記得有百年大典
睇黎羅剎 通天 白蓮 原始會o係大典度打餐勁
邪神好蝕底
羅剎+原始 vs 通天+白蓮邊有得贏 而且隨時加埋龍虎門上去...
羅剎一個個打仲好...

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-28 03:08 PM 發表

好明顯係老黃唔Q記得有通天百年大典o拉,
唔係早輪有兄弟先o係度提過,石沉大海o拉!
不過話時話,老黃話百年大典好快就o黎,
o甘五大世家o尼?

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-28 03:08 PM 發表

唔好咁講老黃啦,話明"百年大典"咯,梗係要等成"百年"至舉行典禮啦...

睇今期隻白就武功都係麻麻喎...

同瘋妖打都係平手

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2006-9-28 12:37 PM 發表
睇今期隻白就武功都係麻麻喎...

同瘋妖打都係平手
白鷲應該勁瘋妖少少
最勁係佢避到小虎都避唔到ge七轉如意

睇今期...白鷺的無影刀都幾犀利,同上期的真弓比...真係勁好多。真弓係刀仙個女,而白鷺係飛仙個孫,兩個都係武林名宿之後,但修為就真係差天共地
音樂無界限

以老天尊的智慧,無理由要捉老邪神,令到通天教樹立多一個敵人,由得白蓮與羅剎兩幫比併,通天教坐收漁人之利,是否最好呢?若果是文殊決定,因他好大喜功,捉老邪神樹立自己威望還合情合理,希望黃生日後要好好度一度故仔,解釋要捉老邪神的原因。

引用:
原帖由 owen517 於 2006-9-28 10:33 PM 發表
以老天尊的智慧,無理由要捉老邪神,令到通天教樹立多一個敵人,由得白蓮與羅剎兩幫比併,通天教坐收漁人之利,是否最好呢?若果是文殊決定,因他好大喜功,捉老邪神樹立自己威望還合情合理,希望黃生日後要好好度一度故仔 ...
可能又係想屈羅剎教錢
白蓮都屈左參幫 20 億美金
羅剎教咁有錢
可能 40 億美金都比得起

引用:
應該會幾精彩既,白蓮教,羅剎教,元始門,通天教,拜火教,星宿老仙,金如來,加埋龍虎門...

引用:

呢次大戰,可能又拖書半年....

引用:
原帖由 kincs 於 2006-9-28 09:07 PM 發表

白鷲應該勁瘋妖少少
最勁係佢避到小虎都避唔到ge七轉如意
白鷲既"無形刀氣"竟可悄無聲色地發出,把同級對手瘋妖猝然殺死.....

引用:
原帖由 owen517 於 2006-9-28 22:33 發表
以老天尊的智慧,無理由要捉老邪神,令到通天教樹立多一個敵人,由得白蓮與羅剎兩幫比併,通天教坐收漁人之利,是否最好呢?若果是文殊決定,因他好大喜功,捉老邪神樹立自己威望還合情合理,希望黃生日後要好好度一度故仔 ...
首先捉老邪神不是老天尊的主意,白骨丞相只是「冷手執個熱煎堆」,順手捉老邪神回泰國
有一期有講過老天尊一心要救番老邪神,第一在私人感情上二人鬥了半生,可說是「惺惺相惜」,老天尊唔捨得老朋友就咁走0左去!第二,如果老邪神活過來,就可以勒索火雲邪神,邪神如果就範,對通天教自然好,相反的話,老天尊就可証明給老邪神「你個仔咪同我d仔一樣唔孝順,想你死!我冇呢個褔氣,你老邪神都唔會有」(這個可能是老天尊最想見到的結果) 

引用:
原帖由 休谷客 於 2006-9-28 23:45 發表

白鷲既"無形刀氣"竟可悄無聲色地發出,把同級對手瘋妖猝然殺死.....
其實"無形刀氣"只是「掩眼法」,使用者手上不過有一條肉眼難看的”烏金鋼絲”,根本就不是什麼絕世武功!

今期睇到蚩尤同兩個侍女果場戲,搞到蚩尤好似好小家咁……

引用:
原帖由 休谷客 於 2006-9-28 03:40 PM 發表

應該會幾精彩既,白蓮教,羅剎教,元始門,通天教,拜火教,星宿老仙,金如來,加埋龍虎門...
呢場戲落o係癲佬萬有手上就應該會好精彩,但以家陣龍記o既水平,結果只會係一個亂字

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2006-9-29 01:29 AM 發表

呢場戲落o係癲佬萬有手上就應該會好精彩,但以家陣龍記o既水平,結果只會係一個亂字
如果比而家收晒火既萬有寫,可能仲雞過而家......

而且好肯定佢會提早出屈機王老祖宗,唔想再好似舊著中後期咁忠奸角形勢一面倒,讀者既追書意欲會低好多!

引用:

佢最恐怖o既絕招就 ...
咁講法,同係"仙"字輩傳人,白鷲比真弓強多了,甲伊賀兩派未決戰,嫡系傳人既比較,伊賀已先勝了甲賀一回合。

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2006-9-28 10:09 PM 發表
睇今期...白鷺的無影刀都幾犀利,同上期的真弓比...真係勁好多。真弓係刀仙個女,而白鷺係飛仙個孫,兩個都係武林名宿之後,但修為就真係差天共地
我同狂兄想法一樣。

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-9-28 11:53 PM 發表

其實"無形刀氣"只是「掩眼法」,使用者手上不過有一條肉眼難看的”烏金鋼絲”,根本就不是什麼絕世武功!
真的嗎,為什麼我看不到??  

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2006-9-29 01:29 AM 發表

乜萬有寫呢類情節好叻架? 

Sorry,我淨係睇過老黃既龍虎門!  

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。