推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2008-6-27 09:57 發表
大家覺唔覺今期普陀法王個樣畫到成個金如來咁呀?兩個樣差唔多,只係金如來 d 鬚係捲曲...

日尊者下期應該都係凶多吉少,小虎家下發晒神經咁,話唔定整招霹靂狂龍埋佢單,旁邊仲有普陀法王押陣,佢想走得甩 ...
我100%好肯定日尊者,可以安全走人,最多都係重傷!龍虎門中,生得英俊又功力高,通常冇咁早死
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 a1771550 於 2008-6-28 00:46 發表

究竟老黃有無做過marketing poll,但光睇呢個版中,10個有著8個既巴打都唔係咁like小虎,反而韋陀.小鷹仲受歡迎過佢。老黃,唸唸佢啦,唔好再有仇兄情結寫新龍,係都要寫到小虎威過哂大佬及其他兄弟...
冇辦法了,主角永遠就是主角,即是龍虎門再重畫多十次,王小虎都是不變第一男角!
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +12 我很贊同 2008-6-29 19:14
  • 冰河 威望 +12 我很贊同 2008-6-29 19:14
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

請看p.12, 老邪同華九公講,佢有功,教主會論功行賞時,華九公面色都變哂,看來是華九公暗中幫了龍虎門,被老邪識穿了.

記憶中在舊著,小虎不敵右密使黑鷹,被金詩詩,金牛姐弟所救,二人父親是金淩霄,金淩霄是北鷹門傳人,一手「魔鷹無敵爪」,可與大力鷹爪功分庭抗禮,母親文鳳一身家傳飛鳳腿,文燕則是文鳳舅父,金牛姐弟舅公,當年文鳳全家被白鷲所滅,文鳳老公金淩霄,找上白鷲要為外父一家報仇,結果兩敗俱傷,金淩霄中了摧心掌,知道命不久矣,為怕白鷲追殺,金淩霄帶同妻兒,逃亡到日本,金淩霄捱左幾年,終於去世,留下妻兒三人,至於舅公文燕亦同白鷲有深仇大恨,就是白鷲和黑白雙獅聯手,打跛文燕一隻腳,幸好文燕走得甩,苦練單腳輕功,把飛鳳腿變為飛鳳掌,後來唔知點,文燕救番比白鷲所捉的群英,仲同外甥孫金牛重逢,跟住做下,做下,文燕同金牛合力殺死白鷲.
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 精品文章 2008-6-29 19:25
  • 冰河 威望 +20 精品文章 2008-6-29 19:25

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-7-2 11:16 發表

呢句我唔明....
不過...唔會又比小虎佢就咁升LV掛.......
次次都係佢一個咁好運..唔駛點鍊就算到...人地就辛苦到PK都算唔到...最明顯係黑龍..到E+都仲係8關..(不過都已經好勁..次次出黎都幾威..好似上次震地再 ...
河曲智叟笑而止之曰:「甚矣,汝之不惠!以殘年餘力,曾不能毀山之一毛,其如土石何?」
河曲有一位叫做智叟的老人,禁不住取笑愚公說﹕「你這個人真傻﹗年紀也這麼大了,還移什麼山呢?恐怕到你死的一天,也未能把這兩座山移走一分一毫啊!」

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2008-7-3 17:12 發表
因乜事普陀法王要咁好人,就咁放走日尊者?起碼都要廢佢武功喇。
唔想得罪金如來,息事寧人,可惜只會故息養奸.

我是邪神,我會殺哂青紅元老佢地,青紅元老今天不反,唔擔保他日,佢地會依然認同,我西城勇這孽種,畢竟我不是西城家血脈,如果由我傳比我後代,咁真正的西城家族,就會慢慢在羅剎教消失,青紅元老有沒老教主的胸襟呢?實在懷疑!

引用:
原帖由 冰河 於 2008-7-10 19:21 發表 今期睇到頭都暈埋……

明明上期封面係北腿王文燕;但今期卻又變回跟舊著北腿王文燕!:bird:

原本係北神掌鐵如山、南腿王王嶽淵。今期無啦啦又加多對南神掌洪東、北腿王文燕!
變咗王嶽淵同 ...
因為呢d稱號是南北呼應,南方-掌法代表是洪東,腿法代表是王嶽淵,北方-掌法代表是鐵如山,,腿法代表是文燕,咁說起南方的王嶽淵時,自然會聯想到北方的鐵如山,文燕,又或者說起北方的文燕時,會想起南方的洪東,王嶽淵.

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-7-11 09:38 發表

老邪會唔會比勇哥殺佢兩個哥哥呀,
青紅元老都好似無反過勇哥喎??
老邪專登唔出席,就係唔想自己,見到自己兒子殺青紅元老,老邪怕自己感情用事!

邪神始終不是西城家的人,青紅元老,什至老邪今日可能,覺得冇問題,但他日佢地見到,羅剎教慢慢落入外姓人手上,而西城家族逐漸旁落,到時佢地想法便會改變,坦白講其實老邪都應該殺!

引用:
原帖由 Batman_HongKong 於 2008-7-12 05:52 發表
南腿王之後又有北腿王, 又有腿王王小虎...

看來"腿王"丙唔蟹指一個人

而蟹指一班人......

今期專欄稱王小虎做腿王之王!

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-7-16 07:50 發表 [
如果殺哂西城家族既人,
羅殺教係不攻自破了....
我突然想起抗日時期,主張「先安內,後攘外」的蔣中正.

引用:
原帖由 ploi 於 2008-7-18 17:05 發表

冇錯...之前睇個網站有個顛佬列晒d人物同招式.....
曾經花費幾頁紙去介紹有兩至三套武功所有招式既蜀國四傻(記唔記得邊個呢~~)
最後結果係四人中有三人o係咁多期只出一招至兩招...就拿便當了....

咁又見得 ...
蜀國四傻是孔明,關羽,張飛,劉備.

小苦都就嚟會練「九陽天殘腿」了!

黑白雙獅可能是,跟當年韋驚世般,派去白蓮教做無間道,受東方無敵重用,所以懂九陽神功!

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-7-20 20:16 發表

乜白蓮教成日比人無間道既,
唔知羅剎教又會唔會有白蓮既卧底呢??
可能係老邪神

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-7-20 20:15 發表

何以見得?/  
「神掌龍劍飛」有呢套武功,所以估王小虎遲早會練!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-7-21 16:58 發表
丐幫精神,捐輸助人  
丐幫唔係應該要人地捐輸先0岩嗎?

真係比我估中,邪神嘔粒內丹比老邪神!

引用:
原帖由 冰河 於 2008-7-24 17:02 發表
今期又自打咀巴!

話大獅吼儲氣耐,虛耗極巨!但白獅卻馬上短時間內連出兩嘢!
真係講唔通,如果話白獅功力特別高,可以連出兩次,咁佢就唔會被洪東打退啦!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2008-7-25 14:53 發表
金羅漢而家變左 "瘋羅漢" !

從前話打就打,話殺就殺,霸氣十足。但而家竟然會講咩 "你唔好再打我啦,你再打我,我就還手架喇。"

古古怪怪咁,真係有 d 睇唔慣。
好有家英哥飾演的「唐三藏」feel!

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-7-26 00:16 發表

你愛唔愛姐?你愛你出聲嘛...........
你愛我比你,你唔愛我當然唔會比啦!無理由你話愛,我唔比你,你唔愛我比你架嘛!大家講道理丫嘛!拿,我數三聲,你話愛唔愛喇喎。

老邪到最後,會否拒絕兒子的好意呢?

羅剎女話雙獅色迷迷望佢,但好似得黑獅色迷迷,白獅有咩?

南宮靈芝即將再出場,剛剛失戀的小龍,睇嚟好快有新戀情了!

石鐵好番有幾耐啊?咁快恢復五成?

引用:
原帖由 Mika 於 2008-7-29 16:09 發表

佢老味! 王小虎八陽都仲玩偷襲...........老王,真係低你一出小虎就冇人買! 風雷嘅成功,就更加顯得你個小虎係幾失敗! 你出小虎傳啦, 睇下有冇人買ㄚ!
其實又唔可以算偷襲,小苦係遠處已經吊哂鬼,而且都算係黑獅正面攻來!

引用:
原帖由 ruger 於 2008-7-30 21:51 發表

新龍個小虎基本上淨係識偷襲,圍抽,恰d2打6先會自己上
同埋亂up24,呢d就係佢係新龍既新風格
小虎三扒兩撥就搞掂件二打六(黑獅),睇嚟黑龍真係要儘快升grade,再係咁就會比小虎拋離!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。