推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

龍虎門討論區

金如來會唔會,連同邪神,老邪神碰頭的機會也沒有,因為好像未說過他們已見面!
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 yapyuanfeng 於 2008-10-4 02:48 發表
接续。。。

“  我觉得黄生在故事上开了一条新线后,就应该围绕着这个主线来发展故事。淡然我的意思不是不可 ...
一篇很有見地和「心」的信!!!
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-10-6 16:35 發表

本來一年會完結既羅剎終戰篇,怕且而家要兩年,甚至三年! h:" />
應該唔使咁耐既,上下部預佢每部有三十期,總共六十期,年半可以完成.

引用:
原帖由 天魔 於 2008-10-8 00:46 發表
閣下認真的?我就唔信啦.......
「大反攻」是24期完,「一邪二仙」是27期完,「極惡如來篇」是17期寫完,三個系列,佢都是30期之內搞掂,咁佢依家「終戰篇」已經分左上,兩部,每部我就當佢都係30期上下,即是合共60期左右,講真,照我計算,呢個系列,已經比先前的,拖多一倍時間有多,如果編劇落點心機,其實足夠比佢交待哂所有野,寫得好好睇睇.

引用:
原帖由 天魔 於 2008-10-8 19:44 發表
死數就係咁計,但閣下計漏左,分分鐘佢會整個"上部第一至四篇!!下部第一至五篇!"分分鐘再之後又話因為讀者要求,終戰篇再加多幾個翻外篇!無他!因為信用值已經係等如零!!!
呀仲有!絕起上來又可以 ...
要公道一點,龍虎門劇情方面是有很多反駁,但佢由「大反攻」所有系列,包括前傳,外傳,都沒拖長寫啊? 佢亦都沒玩D什麼翻外篇?佢都係正常咁寫啫,點解你會咬定佢拖長呢?而他也講左暫時唔再出外傳, 我計埋五大世家盟主戰在內,其實60期我已預多左,我敢用JJ擔保,佢整個羅剎教終戰篇,百分之一百60期上下度,一定可以完成!!最重要是搞掂羅剎教之MA,邪神,老邪神又唔使一定死既,未乜必要一定要拖長.

月尊者唔夠老魔打,應該都係8,9關左右.

頭都斬埋,咁咪沒舍利子問題囉!!

會有人練成「萬佛朝宗」,你地估邊個,我想大熱門不離邪神和小龍!

火雲邪神真係巴之閉,日月尊者都叫做一級高手,竟然棄用佢地,勇哥又唔睇下自己仲有幾多人

「虎躍龍門」話邪神捉唔走玉兒

引用:
原帖由 魯魯修 於 2008-10-9 15:29 發表

會否俾咗戒仔練呢?
上期信箱好以話過會考慮俾白仇練!
佢地都有可能,不過賠率應會冷過邪神,小龍.

引用:
原帖由 魯魯修 於 2008-10-9 19:04 發表
自衛殺人,無罪釋放!
好似三皇才是「先撩者」喎?

有證據金如來殺人,可以報警拉人,現在擺明是三皇上門殺人,佢地應該被捕才對!

引用:
原帖由 魯魯修 於 2008-10-9 22:33 發表 話時話月尊者同活佛佢哋竟然怕左架爛鬼四個轆,咁叫人點認同以前小龍打斷橋、飛機大炮都打唔入的王風雷傳情節呀?

之前黑、白雙獅也不怕成架貨車撞埋嚟啦!
師兄,個架是日產180SX「跑車」,時速閒閒地過200km,車身約重2000KG.就當佢只揸緊,只是100KM/hr. 咁100km/hr = 27.78m/sec  
衝力=質量 X 時速, 2000kg X 27.78m/sec = 55,556kg.m/sec ,成5萬千克的衝力,點可能唔避啊!

撞黑獅架貨車,咁短距離,頂多20km,架貨車應有5000kg, 20km/hr = 5.56m/sec,  
衝力=5000kg x 5.56m/sec = 27,800kg.m/sec, 衝力少一半,所以黑獅頂到,如果比長d距離,架貨車可以踩更「行」d,情況會完全唔同

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +12 精品文章 2008-10-10 18:37
  • 冰河 威望 +12 精品文章 2008-10-10 18:37

引用:
原帖由 kakaci 於 2008-10-10 00:13 發表
小龍比劍痴成個穿過左都唔死得~~黑龍比人插手指仔撩幾野都死!!!!有無搞錯!!!!!!h:" /> h:" />
劍痴手下留左情,小龍先唔死得,大家可以留心下,小龍中劍的位置,不是要害,所以佢先冇事,但黑龍個肚被人開個洞,比人伸手入身體係咁巢野,唔死先奇!

引用:
原帖由 a1771550 於 2008-10-10 18:14 發表

球兄,練成"萬佛朝宗"即表示該人已達教主級數功力,如果俾小龍練成,咪聽好似韋陀咁俾老黃雪藏?到個陣同舊龍既"小龍陣亡"無咩分別喎,真係雖生猶死...http://forum.timway.com/f/images/smilies/default/mad.gi ...
呢樣問題不大,例如呢個練了"萬佛朝宗",咁另一個可以練另一樣啫,唔難解決!

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-10-10 10:34 發表

到而家都未交待黑龍個兩粒車利子去左邊樹? 
遲D睇下黑龍好番,會不會有交代!

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-10-11 15:27 發表

其實以邪神父子既威力,
已經可以橫掃成個龍虎門,
仲使乜Q其他高手姐....
如果要下下自己動手,做老闆嚟做乜!

引用:
原帖由 isxman 於 2008-10-16 15:09 發表

但我覺得似係呀"韋生"要去領飯盒多d
唔似,三皇和風雷都威完,輪都輪到韋陀了,跟住再下一個,我估是石鐵或白仇.

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-10-16 20:00 發表
不過原來洪東功力已到黑級初階的 level,王伏虎都唔係距果皮
直頭爭半條街!!

引用:
原帖由 yapyuanfeng 於 2008-10-18 07:24 發表
突然想到,既然洪东这么强,我就真的不明白为何王獄渊、文燕等凭什么跟他齐名?
他們齊名時,大家都是青中年人,功力不是太大差距,正如洪東所說,同一年紀,他不如現在的小龍,如果王獄渊不是那麼早死,文燕沒有跛,或許他們可能一樣是黑級初階!

引用:
原帖由 阿左 於 2008-10-18 22:48 發表
其實有d自打嘴巴,邪神同洪東都有戰紋,點解聖上又冇既,唔通九陽神功唔入流?
遲D聖上,風雷,老天尊,都可能有戰紋,老祖宗隨時是一間哦!

玉郎講到明尾聲時,先知道誰人使出「萬佛朝宗」,戒仔是否真命天子言之尚早!

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-10-23 23:56 發表

仲以為韋陀有咩驚天變嘛!以為可以入big4添

話時話,韋哥去左邊?人地5大世家黎探訪,韋陀縮左去邊?

人地上門搵三皇,唉,人1地真係可能唔知韋陀武功係高過哂佢地.....
韋陀唔通在東照宮!

陳奪一睇就知是偽君子相,九成九是老邪派來的內奸!

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-10-26 10:35 發表
是否陳家全部都係奸細呢?? 
陳傲雲呢個二世祖,現在唔係奸細,遲下就應該是!

引用:
原帖由 shopkid 於 2008-10-30 15:05 發表
今期講火雲邪神同張三豐打,原來係羅剎教部超級電腦根據火雲邪神俾的資料虛擬出嚟既,九宵九章原來又分四等級,而易筋經黑級又被多分做四級,最高無間境界,同九宵九章最高境界看齊,最後黑龍終於出場了,成功上了九關 ...
老金都快上11關,所以黑龍都應該要上10關了!

相關搜索目錄: 電腦

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2008-10-30 17:03 發表
係呀,金羅漢升 11 關,而黑龍就 10 關,個個都有得 upgrade,皆大歡喜。
根據「水漲船高」的原則,阿柴都有機會上九關.

引用:
原帖由 阿左 於 2008-10-31 15:21 發表
睇完今期我覺得邪神好似想幫韋陀練九霄,情況有D似當日邪神叫金羅漢練成十二關同佢打咁,作為一個武痴,係要同D同級數既人打先過癮,邪神岩岩同功力最高既洪東打完,而用電腦打個九霄模擬戰,邪神都覺得龍虎門功力次高就係 ...
邪神唔通想同韋陀決戰?

如果白蓮和羅剎教真的修好,兩教聯手上來,都咪話唔厲害!

相關搜索目錄: 電腦

引用:
原帖由 isxman 於 2008-11-1 21:12 發表
玩戰紋
屌那星 要睇戰紋駛撚睇佢咩
班仆街編劇,主筆用o下腦啦
原裝都跌watt
你仲走去翻人版
又話支持原創
屌那媽,講一套,做一套 ...
話唔埋新龍依家是肥良寫的!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。