推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

龍虎門討論區

舊著黑級真係----------邪神落難,局住要比蠍王Dap!!
The Flying Finn

(1)

老邪神醒番,已經佈處了老邪恢復功力的伏線。

因為果d蟲蟲已經食晒d幽冥內勁。再加上老天尊的功力和易筋經易練受損經脈的特性。相信老邪醒果刻已經有番武功,只係扮廢人。

最明顯是老邪的復原速度遠超怪姥姥的估計,因為怪姥姥只當老邪是廢功之人而去估計,所以才出錯。

(2)

睇嚟火雲邪神已經同蚩尤做了「老朋」。不過果個青元老真係好不知所謂,成隻狗咁。唔知,仲以為佢係下人。

引用:
原帖由 Mika 於 2006-10-5 05:20 PM 發表

真係要睇功力Setting! 不過老仙成日用毒咁Cheap........蚩尤起碼要用三十三層元至頂得住!!
舊龍的星宿老仙武功麻麻,但他的恐佈除了用毒外,還有令到空有鬥志也枉然的吸星大法。唔知新龍點樣演譯了,但應該仍然係一個難纏既敵人。

番睇今期,老邪同老天尊咁Friend......如果老邪好番,兩老聯手再上白蓮..........原則上可以剷平無敵!

今期講到蚩尤好似邪神條o靚(書中蠍王都係咁講)...真係有d嬲
同埋今期講到7師弟好似好勁...希望唔會雷聲大...雨點小啦
另..後尾講星宿老仙好似會同蚩尤打.............會唔會好似以前咁..打幾格就停呀???
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-10-6 12:56 AM 發表
今期講到蚩尤好似邪神條o靚(書中蠍王都係咁講)...真係有d嬲
同埋今期講到7師弟好似好勁...希望唔會雷聲大...雨點小啦
另..後尾講星宿老仙好似會同蚩尤打.............會唔會好似以前咁.. ...
應該又係打左幾格後邪神用黑級趕到!
其實而家羅剎教得番白鷲同同華九公.....點解白蓮同龍虎門唔進攻?? 難道老王終於醒覺, 而家邪神同蚩尤至係主角??

蚩尤應該唔夠老仙打,因為預告講左吸星大法....

而蚩尤初出場既時候,都好似等如易筋白級左右,不過都夠化人地灰架啦~

四龍叻黑龍唔係多,而又同蚩尤打又輸蚩尤少少既,所以我覺得好打有限,期待突破囉

我覺得可能蚩尤俾老仙吸緊功,
佢用佢D好似叫"無限戰意"一類既野話佢緊緊抽WIN老仙,
跟手邪神俾左老仙蚩尤用.

今期蚩尤個套衫,如果唔睇個樣既話,真係好似黑龍丫

引用:
原帖由 百發百中 於 2006-10-5 06:05 PM 發表
(1)

老邪神醒番,已經佈處了老邪恢復功力的伏線。

因為果d蟲蟲已經食晒d幽冥內勁。再加上老天尊的功力和易筋經易練受損經脈的特性。相信老邪醒果刻已經有番武功,只係扮廢人。

最明顯是 ...
我都覺得係囉,一話佢回復得快就知佢又可以復功啦,唔知會唔仲勁D呢

引用:
原帖由 冰河 於 2006-10-5 04:44 PM 發表

這場夢ソ決鬥,好期待啊!
希望到時唔好點到即止!
極有可能都係打兩招了事!  

引用:
原帖由 休谷客 於 2006-10-6 08:57 AM 發表

極有可能都係打兩招了事!  
打兩招,之後話平手,又一期......

引用:
原帖由 KING546 於 2006-10-6 05:11 PM 發表

打兩招,之後話平手,又一期......
應該仲會隔空出波動! 蚩尤吸九天之氣..........又一期!

引用:
原帖由 Mika 於 2006-10-6 09:59 AM 發表

應該仲會隔空出波動! 蚩尤吸九天之氣..........又一期!
講咁多做乜?
以龍虎門D拖橋方式,
下期星宿老仙出唔出到場都未知啦.....

引用:
原帖由 KING546 於 2006-10-6 10:42 AM 發表

講咁多做乜?
以龍虎門D拖橋方式,
下期星宿老仙出唔出到場都未知啦.....
應該係3個月之後~~~~
e+應該係打完7師弟後~~~~再打多2~3個先去到老仙.......
e+既新龍...快既都應該3個月打到既...但係要睇下黑龍o個邊要拖幾耐..金鵬又唔知會唔會出黎拖下..又白連同金鑼柚.......有d驚要打半年
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-10-6 06:58 PM 發表

e+應該係打完7師弟後~~~~再打多2~3個先去到老仙.......
e+既新龍...快既都應該3個月打到既...但係要睇下黑龍o個邊要拖幾耐..金鵬又唔知會唔會出黎拖下..又白連同金鑼柚.......有d驚要打半 ...
好想睇金鑼柚同蚩尤隻Dup......兩個都係Power type, 加埋蚩尤咁大份,咁重! (第十關X2對三十三層天X2)
或者邪神親自出手,等金鑼柚惡人自有惡人磨! 因為根據天子峰戰績, 龍虎三皇加風雷都最多同第十關X2打平手!

引用:
原帖由 Mika 於 2006-10-6 11:11 AM 發表

好想睇金鑼柚同蚩尤隻Dup......兩個都係Power type, 加埋蚩尤咁大份,咁重! (第十關X2對三十三層天X2)
或者邪神親自出手,等金鑼柚惡人自有惡人磨! 因為根據天子峰戰績, 龍虎三皇加風雷都最多同第十關X2打平手!
最想睇邪神一指插入金羅漢肛門,先破佢罩門
然後再伸手入去抽腸.(好似天帝打金鐘傳人咁)
咁就叫精彩勒.
可惜今時今日的龍虎門,應該絕對睇唔到依D咁震盪O既場面....

引用:
原帖由 KING546 於 2006-10-6 07:44 PM 發表

最想睇邪神一指插入金羅漢肛門,先破佢罩門
然後再伸手入去抽腸.(好似天帝打金鐘傳人咁)
咁就叫精彩勒.
可惜今時今日的龍虎門,應該絕對睇唔到依D咁震盪O既場面....
以前D街覇漫畫嘅打鬥仲好睇過而家龍虎門果D.........

根據對白推測,火雲邪神會搵星宿派,扶助蚩尤對付通天教,而且星宿派仲要聽命於蚩尤!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-10-5 17:12 發表

但果條老仙陰濕又衰格,肯定會出好多毒辣招數,真係替蚩尤擔心呀。
我唸蚩尤在所難免,被老仙吸走d功力!

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-10-6 10:58 AM 發表

e+既新龍...快既都應該3個月打到既...但係要睇下黑龍o個邊要拖幾耐..金鵬又唔知會唔會出黎拖下..又白連同金鑼柚.......有d驚要打半 ...
咪臭係,家陣咁鍾意拖書,點會俾星宿老西咁早出場,下期可能話星宿老西d 精蟲所化成o既蠍王用吸精大法吸晒邪神d 精都唔定,不過肯定o既係,下期至少有五頁星宿老西o既人物介紹,死未!

引用:
原帖由 tangoho 於 2006-10-7 12:36 AM 發表

其實我覺得黃玉郎如果想龍虎門食過世...都唔使咁樣拖書ar
佢將舊著人物重出後都至少二十年..佢都七十歲啦
唔係想死個日都完唔到龍虎門掛..
我近排買復刻中華英雄睇, 只係覺得點解二十年前嘅畫功都可以靚過而家龍記咁多.......真係有冇heart嘅問題!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。