推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

龍虎門討論區

小弟是從事物流業,現在行業一池死水.世界社會經濟好,物流業一定興旺,相反的話,我地唔慌好得去邊,曾特首都話,我地會是明年,政府重點救亡的行業,其實我話點救呀,不景氣主要是客戶生意唔好,冇貨要運,唔通政府變D貨出嚟,比業界運!!

相關搜索目錄: 物流
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 kenny01 於 2008-11-28 16:28 發表

有....買返幾個貨櫃碼頭, 唔好比李+x抬到入櫃價咁高, 香港既物流已經有排玩
好提議,可惜政府唔會做,kenny兄,你也熟識行情,知道姓李D衰野.

相關搜索目錄: 物流
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

有點不明白,第15頁南宮一指認番一個「故人」而已,當時佢未開口勒索喎,普陀個心最多咪話"這人真麻煩"身為出家人的他,使唔使咁毒,咀咒人地該死

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-12-1 23:07 發表
希望啦...最驚到時威完一次就威唔返..仲要弱化....比人打到狗屎咁...
依家新龍的邪派(唔計風雷傳),只有老邪父子,先可以打到韋哥狗屎咁

不過韋哥的光輝不會永恆,我已預左,佢同風雷都會做番阿四.

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-12-1 23:41 發表
今期韋陀出場真係幾型 ...
我覺得月尊者最終可能因為救戒仔而死
月尊做得金如來左右手,肯定壞到出汁,有乜可能比一個識左,唔係好耐的人感動到,一個壞人如果咁易有良心,佢就唔會變壞人啦!!

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-12-5 18:12 發表

即係你都認為韋陀會比勇哥解決??   
或者好似專欄話頭,可能是邪神玩火,佢比韋陀KO呢?

大家仲記得誰是肥嬸嗎? 肥嬸是王小虎奶媽,媚娘和伏虎失蹤後,她就照顧小虎,現在小虎富貴了,但就未話佢向肥嬸報恩,王小虎真的無情無義!

可能是我偏見,之前都冇說過陳奪是仗義之人,點解現在這麼「熱心」幫龍虎門,總覺得有古怪!!

其實有冇朋友知,小虎,小龍,風雷,小鷹.四個堂兄弟的次序啊?

引用:
原帖由 gunman_keung 於 2008-12-11 19:05 發表

我估 ......... 風雷 > 小龍 > 小鷹 > 小虎
其實最難估係,風雷和小龍誰年長些!

我驚炎王白頭人送黑頭人!

邪神真的很看重火爆,特意留他在身邊,免得他去送死!

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-12-11 22:04 發表
今期出果個金使有火練金身無罩門,表面上就好似火爆咁講 win 硬,
但我覺得到最後實俾小虎一招〝聚龍一擊〞埋單 ,
但小虎老豆我就怕距喺哩一戰凶多吉少
但又或者,因呢一戰,老虎兩父子,同上第九陽呢? (破左聖上的刲印)

小虎同伏虎個便,應該冇問題,但黑龍呢便,如果排第二0個個,有烈火祖師的水準,黑龍的9關未必是對手,仲有其他三使,打銅猩,戒仔,同埋個兩個臨記.老臨一定死梗

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2008-12-13 15:51 發表

赛事好似不设和局的啵?
專欄話,你信唔信27期31頁,個四個大紅字「不設和局」!!

佢咁講,一定有和啦

引用:
原帖由 Gunners 於 2008-12-14 12:32 發表
而家個個都超勁.....我覺得過多一兩年後, 就會進入舊著龍虎門裡面咁既局面, 個個打到都好似神仙咁, 故事好難做落去.....好似一個韋陀都搞掂哂成個元始門, 駛乜有故事發展??
現在的韋陀,仲未可以穩勝蚩尤,大家都係有戰紋,即係大家咁上下LEVEL,韋陀的九霄可以再上,但蚩尤亦有道經!!

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-12-14 23:59 發表
當日"火雲邪神傳"一個火雲邪神殺入通天教一個打哂成個泰國

依家聖上既九陽神功竟然唔可以打哂所有人........
點打啊,單是老天尊39層天 + 道經,已經強過佢啦,其餘個D,好多全部都是或接近黑級Level !!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-12-16 16:55 發表
呢場富士山大戰我諗呢聖火五使應該都係又傷又殘又有死傷回家多,山上老虎同小虎父子已達八陽頂峰,鶩茷妒魖音L罩應該可以威一期,跟著又會好似當日話盡得烈火祖師真傳幭R靂火咁衰埋!如果仲有伏兵諗住“樁”呀黑龍 ...
黑龍仲係9關喳,未谷到上十關,不過招式上,有陳奪和北海指導過,應該更勝以前!
估計是那個木使,VS黑龍,此人做得黑龍後,第一個真正對手,該不會太膿包,否則便沒意思,但如果他有老烈火般厲害,我反而驚黑龍唔夠打!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-12-16 18:04 發表
風雷劗銈a陣睇睇鵀n似東方無敵先係主角,佢居然專登輸俾老天尊,同鉡`統大選轉呔薔棺z外圍莊家,除鷙蘌羅磥O之外最大得茷Y贏到開巷,照佢估計佢鄋鷵P度屈返20億美金將會贏多10倍,即係成200億美金,即係成 ...
其實我覺得D人想隱藏實力,有冇咁易呀,次一皮的就話睇唔出啫,同級數個D,你係咪揸流灘,人地會看不出?

所以我想金仔出手救無敵,究竟是他醒目,出手令無敵犯規判輸,等老細可贏錢,抑或他層次低,以為聖上唔夠打呢?

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-12-17 17:47 發表
有個題外話想聽聽大家儱N見,小弟最近工作做得唔係咁開心,因為公司有班好似羅剎教元老會咁嚗o柴同家臣成日阻頭阻勢,個老細就似足西城權咁仆街,我鰫O間公司又唔係血s純正麍蚇阭穇迭A更加唔係西城勇,所以無本 ...
1) 你的本錢可以守幾耐?
2) 有工作才幹,未必有能力做老闆

專欄話通風報信的是盟主山莊的人, 陳傲雲? 抑或陳奪?

聖火神功分為內經和外經.
內經主修一門氣功,頂級火煉金身,無罩門,刀槍不入,火烈剛強,堪稱不敗.
外經是招式,分為炎火拳,赤焰掌,百裂腿,極之厲害

聖火神功是可傳功他人,當然接受傳功的人,必須要有聖火神功的深厚根基

原來烈火祖師是火后的兄長,所以親傳火爆聖火內功

「十二路譚腿」譚義,「螳螂拳」蔡百豪, 「鐵線拳」李健.我睇他們命不久矣!!

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-12-18 20:36 發表
陳奪肯教黑龍刻骨爪, 唔似係出賣佢地喎??  
但已經肯定左是盟主山莊! 唔係佢,就是佢owen!!
而且邪神根本唔想黑龍死,免老邪傷心,所以叫陳奪教黑龍刻骨爪,令佢招式技巧有所提升,可以打贏銀使,反正黑龍武功再高,對邪神都沒威脅!

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-12-18 22:24 發表

可能係陳奪個大仔掛
呢件二世祖中的垃圾,咁醒識得埋羅剎教碼頭,你信唔信?是他的話,我會對他另眼相看!!

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-12-18 22:48 發表
今期銅猩一拳打死伊賀鬼武,仲搞gag咁話:"黑龍習慣叫我...猩爺."笑到我死
不過真心果句,今期銅猩的表現真係好型,
屋外的銅使&石使都似有金鐘六,七關 level左右,
銅猩跟咗洪東都一段日子,我諗都喺 ...
打死伊賀鬼武個下,好有肥良feel !!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2008-12-19 00:56 發表
我估 25 仔可能係陳奪或者陳傲雲,如果係真的話,佢地之前特登去拜訪洪東佢地似乎係想一探群英o既虛實。

銅猩都跟左洪東一段日子,應該多少都會學到 d 野掛?自保應該唔係問題,要救其餘果 3 位師傅就難 d 囉,唯 ...
戒仔的對手,應是未出場的鐵使,戒仔初學天佛掌,還未能運用自如,對住金銀使肯定冇得打,但對稍次的鐵使,該冇問題吧

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。