推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 owen517 於 2006-10-9 21:55 發表
仲有,老邪神送咗把震乾帛曭墨D編,編劇仲記得嗎?),白骨作為丞相,冇理由唔知,既然是盟友,當日白骨唔需要偷偷摸摸,索性表明身份,救走老邪神未得囉?而家攪到老天尊要同老邪say sorry。由此可見,這段 ...
其實我到現在,成件事都未清楚是捉人定救人?老天尊究竟知幾多?白骨丞相有冇自把自為?
另外所謂的盟友,都是騙人而已的,黑社會那有道義可言,就算白骨表明身份,老邪神也不會咁容易跟他走!

可能因為我地成日讚舊作, 老王就抄舊作最尾期劇情 -- 羅剎又係同元始結盟,之後打真龍! 而家真龍已經出左!!
The Flying Finn

引用:
原帖由 Mika 於 2006-10-10 05:31 AM 發表
可能因為我地成日讚舊作, 老王就抄舊作最尾期劇情 -- 羅剎又係同元始結盟,之後打真龍! 而家真龍已經出左!!
佢地點會聽我地講野"???
如果係聽...就唔會拖白蓮拖咁長啦~~~
仲係又長又悶o個隻:bird::bird:
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

既然通天教有野心消滅羅剎教,白骨當日倒不如殺掉老邪神,等聖上食左這隻死貓,火雲邪神知道老豆死左,唔駛投鼠忌器,總動員消滅白蓮教,通天教樂得隔岸觀火,漁人得利,是否更有著數呢?

引用:
原帖由 owen517 於 2006-10-10 03:30 PM 發表
既然通天教有野心消滅羅剎教,白骨當日倒不如殺掉老邪神,等聖上食左這隻死貓,火雲邪神知道老豆死左,唔駛投鼠忌器,總動員消滅白蓮教,通天教樂得隔岸觀火,漁人得利,是否更有著數呢?
老王冇咁高智慧!

引用:
原帖由 KING546 於 2006-10-10 09:50 AM 發表

講開又好似係喎....
佢地之前係叫做結左盟架喎.
如果當日白骨救左老邪,間接可以加深兩教的友好關係.
除非白骨當日係有心要令兩教關係惡化,所以捉走左老邪.
如果之前交代白骨被人奪相,起謀反之心.之前情節就合情合理了。

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-10-10 01:16 PM 發表

其實我到現在,成件事都未清楚是捉人定救人?老天尊究竟知幾多?白骨丞相有冇自把自為?
另外所謂的盟友,都是騙人而已的,黑社會那有道義可言,就算白骨表明身份,老邪神也不會咁容易跟他走!
黑社會當然沒道義可言,但以當時形勢,去通天教尚有一線生機(恃著與老天尊有深厚交情及震乾坤協議),總好過落在東方無敵手上。

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-10-10 01:16 PM 發表

個故事未到尾......希望佢識埋尾

話白骨用老邪神加強自己既籌碼都得
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 owen517 於 2006-10-10 07:39 AM 發表

黑社會當然沒道義可言,但以當時形勢,去通天教尚有一線生機(恃著與老天尊有深厚交情及震乾坤協議),總好過落在東方無敵手上。
最冇道義係龍虎旦散

可能係白骨有心謀反,所以故意破壞羅剎通天關係
不過d傻編冇可能諗得出呢d劇情

引用:
原帖由 owen517 於 2006-10-10 15:39 發表

有道理!!!!

邪神舊作唯一一次同聖上交手!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 owen517 於 2006-10-10 15:30 發表
我都覺得係,除非活捉老邪神的利益,比隔岸觀火更大!

引用:
原帖由 Mika 於 2006-10-10 07:22 PM 發表
邪神舊作唯一一次同聖上交手!
正!
有冇更多?或者破post條link給我?

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-10-10 07:50 PM 發表

我都覺得係,除非活捉老邪神的利益,比隔岸觀火更大!
主要理由係班豬西編劇唔夠pop整死任何角色!

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-10-10 20:42 發表

老黃唸住靠佢過世,佢剩係用舊有角色,不懂創新,佢又怎敢破壞自己資產!

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-10-10 12:42 PM 發表

因為基本上個個正派都有一定支持者,d編劇咪唔敢亂黎囉,唯有向d支持率低既老鬼埋手,好似鐵如山呢d咁....
加上又想形做出龍虎門好似人材鼎盛,開頭係ok,不過d邪派係咁死,正派個個免死,慢慢就變到好唔平衡,好似羅剎咁,死淨幾丁人,再係咁落去,遲早東照宮,五大世家,廣法堂,甲賀等等都入埋龍虎門,以個陣既人力足夠消4大邪教其中2個都仲得呀
而家為有夾硬將佢地分開幾班人,香港,日本,韓國,泰國每邊放d,黑龍就過左去泰國做開山牛啦,可能比佢走甩左又撞到白俊或者廣法堂d人甚至銀玲呢d,度度講d拖得就拖,都唔知要攪幾耐

其實如果肯整死一兩個龍虎群英, 肯定就好吸引.
就算整死老妖或阿柴.都肯定好多人追黎睇.
可措老黃寧願雪藏佢地都唔會俾佢地死.
講真,莫講話整死群英, 就算整死反派角式都一定會好吸引.
如果用五六期整死金羅漢,雖然都係叫拖,但都一定會引倒好多人睇.
可惜以現在的情況黎睇,要死個人都幾難.....

呢個係呢幾年香港漫畫既通病...
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 ruger 於 2006-10-11 03:02 PM 發表

因為基本上個個正派都有一定支持者,d編劇咪唔敢亂黎囉,唯有向d支持率低既老鬼埋手,好似鐵如山呢d咁....
加上又想形做出龍虎門好似人材鼎盛,開頭係ok,不過d邪派係咁死,正派個個免死,慢慢就變到好唔平衡,好似羅 ...
ruger 兄講的對,人多不代表好看。
有時死梗幾個沒得發揮的人物,如:王飛鷹、什麽中華7傑的死剩種、羅漢門定小林門的二大六,最好死埋小貓!把多餘的冗員來一個清洗,可以把劇情加快,更可特出正邪的對立,令到故事更加有立體。
現在龍虎群英跟羅、白二教根本沒有什麽深仇大恨,根本沒有對立的原因。所以群英跟羅、白二教對抗是多舊魚!:bird:

舊龍這麽受歡迎是因爲人物每發揮就要死,這樣不但可以減少冗員,加快劇情推進。更可加深正邪之間的仇恨,出師有名,並不是冇事搵交打。

咁其實玉記每幾個月出一次投票...
選邊個最受歡迎同最想佢死....
咁最小人選同最想佢死O個2~3~4個(可能忠~奸各2)...咪整死佢囉
咁又可以整死人....又唔驚死O個D人愛歡迎...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-10-12 01:49 AM 發表
咁其實玉記每幾個月出一次投票...
選邊個最受歡迎同最想佢死....
咁最小人選同最想佢死O個2~3~4個(可能忠~奸各2)...咪整死佢囉
咁又可以整死人....又唔驚死O個D人愛歡迎...
我諗唔會law, "層"經聽過玉記d員工講, 唔會整die宜家個9個lfm人: small cat -> 白仇, not include old man and ah chai.   白蓮 & law白 教的master also never die...

其實話時話,龍虎門同羅剎,白蓮有咩深仇大恨我都唔係好記得.
猶其是同白蓮,點除左小龍要同勵貞報仇外,都唔覺有咩仇口.
各位如果仲記得龍虎門同羅,白有乜仇口的話, 請告知.

引用:
原帖由 edmondlin 於 2006-10-12 02:04 AM 發表

我諗唔會law, "層"經聽過玉記d員工講, 唔會整die宜家個9個lfm人: small cat -> 白仇, not include old man and ah chai.   白蓮 & law白 教的master also never die...
如果係得9個人唔死都仲好d...最驚係幾廿人都唔死.....
                       /□\/■\
                        ||  ||

出左新一期啦.....蚩尤都未打老仙

引用:
原帖由 KING546 於 2006-10-12 10:15 AM 發表
其實話時話,龍虎門同羅剎,白蓮有咩深仇大恨我都唔係好記得.
猶其是同白蓮,點除左小龍要同勵貞報仇外,都唔覺有咩仇口.
各位如果仲記得龍虎門同羅,白有乜仇口的話, 請告知.
真要講深仇大恨
除了羅剎白蓮外

中華七傑的鬼腳七、銅頭四慘死在唐萬仇手上
已經過了這麼久,從沒看過小貓有想過幫其報仇
好似跟他們全然無關一樣
真不明所謂兄弟義氣是什麼?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。