推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 Mika 於 2009-8-21 00:02 發表
戰神蚩尤冇咁易輸嘅! 龍貫天反而有鳳奪天果套乾坤x氣訣feeI, 左卸右卸!
覺得黑龍會插上一腳
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

黑龍會唔會已經是11關呢?
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 休谷客 於 2009-8-26 10:56 發表

小虎應該唔夠老天尊打, 呢一鑊, 比人炳硬!   
我覺得老天尊都唔會好過,可能是小虎中兩招,老天尊捱番一腳咁,話哂是第九陽,斷唔會冇還腳之力.

引用:
原帖由 休谷客 於 2009-8-25 11:54 發表

插落邊個度?   
幫蚩尤

引用:
原帖由 a1771550 於 2009-8-30 13:01 發表

黑龍出手應該係幫街上行人, 令佢地唔使殃及池魚...
而且蚩尤襲埋警,黑龍非出手不可

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2009-9-3 21:31 發表
今期通天三仙 d 做型真係好普通,個款勁似 2 打 6,其中一個又係練咩雷霆魔功,真係無咩新意可言。

下期叫邪拳回歸,唔知會唔會係講風雷回歸龍虎門呢?
三仙是四龍部下,個款似2打6也算正常,冇理由勁過上司,雷震子可能是雷神師兄弟
風雷回來是不會再走,定友情客串呢?

專欄話風雷2會交待黑龍一年前所發生的事,咁即係唔出黑龍傳嘞啩!

黑龍現在只有9關功力,而小棍妖功力尤在其父親之上,所以是可以傷到黑龍

馬小靈練到9霄第4章,唔通佢真係小醉娃轉世!

引用:
原帖由 ruger 於 2009-10-1 23:40 發表
馬小靈都有9宵4章...真係估佢唔到.....另外做乜個個王子J個樣咁鬼似藍浪既?唔通係兄弟
有少少武功底子的黑仔傑,練左唔係好耐,就有5章,咁計落練了一年,又有名師(韋陀)在旁指導的馬小靈,有4章,都算講得通

老天尊說龍虎門早晚亦會找上通天教來

看來是關於老虎,樂觀D就被生擒,但分分鐘已經被文殊殺左,所以龍虎門要找上門來報仇

引用:
原帖由 金拿督 於 2009-10-13 23:32 發表

如果伏虎個所謂老江湖真係文殊地頭因為開口挑釁文殊俾人打死左可以怨邊個? 呢本書好多恩怨都不合情理﹐好似個韋驚世咁﹐為左幫公司老闆刮料就意圖出賣整個外家﹐害死左老婆之後又將整件事o既責任推晒俾個三舅仔。 ...
咁正邪不兩立,大家話不投機,冇野好講,點算挑釁啊?唔通要同佢飲紅酒
跟住老虎話[別以為一教之尊就可掌人生死,勝負還未分],咁講只是不失威風而已!

烈陽神溝東方無悔,根本是盜取九陽神功計劃的一部份,只不過韋驚世用左真感情,係佢道行未夠而已
老邪對韋驚世,有知遇之恩,二人情比親兄弟,點可以用普通的老闆伙計關係,看他們.

不過佢賴哂無敵就唔岩,個時無悔蒙住塊面,無敵點會知是自己個妹

相關搜索目錄: 紅酒

引用:
原帖由 Mika 於 2009-10-23 04:48 發表
今期終於有番三傻!
但今期一d都唔好笑

反而瘋雷傳個便就好笑得多.,大天二,大飛,太子,如果過底白蓮教,咪唔使死囉

成個[兵部]全部,都係廢物,殺三個老野都殺唔到

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2010-1-22 23:27 發表
有無搞錯呀?連四龍都有 38 層天?哎, 真係好監硬黎, 唔 make sense, 已經兩個打一個架啦, 設定到咁高把鬼咩?家下白無涯仲俾人暗算左一刀, 無啦, 呢鋪睇怕佢都幾難可以翻到身, 就算唔死都可能會被廢武功 !
應該是有人幫佢提升,甚至可能是近日的事,空我?天下無敵?聖上?老邪? 我覺得聖上和老邪機會大D,佢地最想通天教鬼打鬼,而預告四龍叛變時,有聖上係度,咁聖上機會大點了.

提升到四龍到38,雖然真係好監硬黎,但其實是必需,因為文殊都應該有38-39,假如四龍仲係35-37,咁佢遲D想叛變時,讀者就會覺得佢係咪傻GA,低文殊咁多,學人作反?

今期劇情簡介

1) 白無涯重傷,但未死得住,仲可以企係度
2) 陳傲雲推住坐在輪椅的龍貫天入嚟,白熊果然係龍貫天收買
3)花左好多篇幅,講龍貫天點樣收買人佢,話白熊本來是好人,不貪錢財,龍貫天轉而向佢老婆埋手,比好多錢佢,白熊老婆是個愛錢的人,當然照收,到白熊發現時,都已經財到老婆手,要佢嘔番出嚟,NO WAY (呢個我絕對相信,特別係同我一樣結左婚的朋友),白熊唔想白收人錢,唯有替龍異天幹不法勾當,最後更被迫叛變白無涯
4)廣法堂形勢惡劣,白無涯叫門人,想降就降,佢唔會怪佢地,白無涯這樣一講,門人反而慷慨激昂,誓死不降,不知旁邊的傲雲看得通透,還是小人之心暗想:[白無涯此舉是退一步激發門下死志,給敵人加大壓力,外在仁義,內裡實在奸狡得很!]
5)雙方再度混戰,殺聲震天,龍貫天係度睇戲,而傲雲明白到點解龍貫天讓到帥印,[帥印是死物,軍心才重要,鐵家阿哥們根本只為自己賣命,只要滅得廣法堂,這功勞不在誰人最賣力,在運籌帷幄的龍貫天身上!]
6) 危急關頭,王小虎趕到,用十成功力,挫退四龍,二郎神,施下馬威,小虎叫熊鐵膽帶白無涯走,預備一夫當關.
7)小虎同四龍繼續打,小虎一心咬住四龍唔放,等白無涯逃脫機會大D
8)果然如大家所料,龍貫天扮跛,與陳傲雲一起猝然出手,突襲小虎,加埋四龍,小虎同時受三大高手夾擊,完.

下期:廣法堂的真正危機-龍貫天

引用:
原帖由 魯魯修 於 2010-1-30 01:14 發表
四龍最後個句:「只要打勝仗,我四龍從不計較贏得光不光彩!」

e+個四龍同armarm出場果陣, 性格變左另一個人..........
一開始同黑龍friend果陣, 邊係咁既樣 !!!
擂台又點同打仗呢? 係擂台,四龍的身份是武者,就可以講公平,講武德,但上到沙場殺敵,就要兵不厭詐.擂台比武可以顧及是個人聲譽,但當身為元帥,就要以組織的利益行先,就算更卑鄙的事都要做.

引用:
原帖由 魯魯修 於 2010-2-1 15:12 發表

四龍本來光明磊落, 性格係豪爽個隻, 唔係而家咁樣 !
(腦補) : 但係斷完手又比人吸功, 自此性情大變, 仲要升晒LV ..........

另外邪神兩間都俾老天尊三十八壓過, 即係E+小虎勁過第一輯邪神傳 ...
個時話吸功,休息下冇事,邪神傳時咪就係復左功囉

你再年長少少,就會明白,係唔同的身份就要唔同的事,要顧大局,不是話你性格點就點,咁依家係沙場殺敵,如果四龍係呢個時間,玩婦人之仁,唔幫手殺小虎,陣間因為咁滅唔到廣法,四龍就做左罪人,佢點對得住,個班為通天教犧牲的兄弟,雖然行為上可能受人稱讚,但冇資格做領袖,如果你係老天尊,你都會一巴車埋佢度.

咁老天尊有舍利子+功力精純D,招數運用好D,佢的38層天應該強過四龍嘅38好多.

引用:
原帖由 魯魯修 於 2010-2-5 00:01 發表
原來陳傲雲係咁勁 !!!  

小虎用盡全力山寨版第九陽踢左佢十幾腳, 居然踢佢唔死..........
佢可能用左老邪比佢D黑級嚟護身

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2010-2-9 15:31 發表
頭先行過報攤, 見到新春孖寶號原來已經出左, 今年又會快成咁o既?
佢地(玉郎D書)本本都儲左幾期稿,咁可以早D出,可以早到搵錢,咁其他人可以早D收爐放假.

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2010-2-10 18:14 發表
今期真係睇到O咀,黑龍推着架消防車撞入廣法堂,架車仲要係橫推,嘩,呢D已經唔係武功,已經係超能力,比10關貨仔有此威力.... 相信係新龍同瘋雷X-MEN銜接嘅第一步,離飛天遁地不遠了!
其實有時我地都好怪,就算係舊時無瘋雷傳,如果係金仔用10關推架消防車,就唔會覺得有問題

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。