推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

打倒邪惡的美國

引用:
原帖由 szetokm 於 2007-8-10 14:13 發表

先落實一國兩制, 台人治台的政策, 並研究由誰來做台灣特首.
仲有人信這個天大的慌言?

Too simple! To navie!

引用:
原帖由 szetokm 於 2007-8-9 11:10 發表
http://news.yam.com/rti/politics/200708/20070809582275.html

我覺得大家應一同支持中國, 打倒邪惡的美國!!! 然後解放軍便可以出兵收回台灣了.
其他的老左唔係咁講,佢話 :

原帖由 糧地官 於 2007-8-11 18:35 發表
係呢度在貼多一次:

講返領土問題,中國同十幾個國家接壤,紛爭一定有,唔可以動輒兵戎相見,否則打極都未打完。

中共自接手神州,邊界並無重大變動,但要收回前朝失去之土地,亦有心無力,唔通真係去打仗咩。

等於銀行佬要收回上手之爛賬,亦要按緩急先後,同埋睇埋債仔儮磥O。

明知道實收唔翻,或者收左都無用,就要撇數。

有價值者如港澳,而對手英葡只不過是二三流國家,咁咪要佢回歸囉。

至於釣魚台,亦未有即時價值,可以慢慢來,除非日本仔探採石油則另議。

可能有人不同意,但呢個世界係講power鵅C

君不見古巴國內有一美軍基地,及沙皇時代賣俾美國翵拉斯加咪一樣收唔返。

相關搜索目錄: 釣魚 銀行

QUOTE:
原帖由 szetokm 於 2007-8-10 14:13 發表

先落實一國兩制, 台人治台的政策, 並研究由誰來做台灣特首.

QUOTE:
原帖由 忽然一Q 於 2007-8-12 20:51 發表

仲有人信這個天大的慌言?

Too simple! To navie!

QUOTE:
原帖由 szetokm 於 2007-8-12 21:24 發表

這不是慌言, 這是兩岸三地中國人共同的願望.

我同意這不是慌言,
但如果我是國內公民我就想國內好似福爾摩莎咁自由,
傷港港燦就好似而家國內人咁,
這就是一國兩制的神話。

這是廢話,廢話之中的廢話

唔好屈國內同胞,
佢就都好想自由。

最好的一國兩制就是全神洲大地行民主政制,
只留秦城監獄行共慘主義,將而家班共慘黨同老左全部放入去。

求仁得仁

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。