推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-12-15 18:26 發表

minghin:
剛剛上完去.
真係有呀.
不過呢只係有個印, 未生到出來.
15/F醫生話係好初期.
問我係不係夜睡...
凍左...
都無收我冷凍錢.
開左3M, 收$600.
又加監4個半月.
我都講過.自已多D檢查.
發覺有粒粒就即凍.唔好俾佢野開去.
越快越好.敢就排定隊同疣講拜拜啦~~~

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-12-17 00:12 發表
報告一下病況先
醫生話果粒是瘡、俾左d消炎膏我
其他暫時冇事
唔使驚~~Dr Ho 系大廳.
大步檻過....家鄉在望~~

引用:
原帖由 siuxd001 於 2008-12-18 00:27 發表
好喇  我訓喇咁多位網友.哥哥姐姐  我聽日會打俾我媽的
有無人同意俾Dr Ho 地址佢.好過佢揾D無醫德既醫生.
佢可以試吓求醫生收平D.佢應該無收入.要醫都唔係三幾次可以醫得好的
開始人生路上.己有一個大教訓.以後凡事都小心D咯.
佢要面對事情.應該同屋企人講清楚.唔好獨斷獨行.
祝佢好運啦~

驚都無用..放心去醫吧..醫好無事就無事..唔好自己嚇自己.

引用:
原帖由 小肥t 於 2009-5-2 01:47 發表
我已經一年半冇事了
証明花不是冇得斷尾
大家加油&珍惜眼前人
小肥t兄
祝你好運..記緊保持現狀.唔好再返發呀.
不過我唔係潑你冷水.我己兩年無事.
亦保持個人衛生.
估唔到上星期發現一粒新既.
己經速去電療.希望唔好再有啦.

引用:
原帖由 garamon 於 2009-5-4 16:32 發表
Minghin 兄,翻看你的資料,你說前面在 07年3月停了、後面在07年8月停了,現在復發是前或後面,可否說出來聽聽?
前面...好彩暫時只有一粒.從中招到現在都無玩過.
生活模式都無變.要返發都無辨法.
雖然兩年無事.但我一直有留意既..
不過我又無覺得好Down.平常心對件事會好D.
大家又唔使咁驚既..個個人都會唔同...放心醫啦~~

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-5-5 09:20 發表

齋聽你咁講都覺得好痛,,要整開尿道口。
不過學上面個ming兄咁講,,,岩既佢個態度,,真係好積極&樂觀去面對呢個病,,,我唸我都要向佢學習下。
今日要去留小便再CHECK淋病,希望過2日係GOOD NEWS LA!
candycandy
講真我本人都唔係好樂觀架.只不過係時間冲淡一切啫.
呢種病並唔可怕.只係好煩.又唔使死既.
等於流感一樣..久唔久就返發吓..有咪去醫囉.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-5-5 22:00 發表

Minghin兄好耐無見, 你唔好嚇我呀, 你又翻發, 係咩位置?? 另外你有無出去玩? 而點解今次你用電既?
前面...好彩暫時只有一粒.從中招到現在都無玩過.
生活模式都無變.要返發都無辨法.

雖然兩年無事.但我一直有留意既..
中招初期就做冷凍既.痛D同埋耐D好返.
後面都染埋就改做電療.OK啦唔錯.
我比較喜歡電.方便損口又少.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-5-7 22:28 發表

係呀之前睇有d人用電係好似好好多, 快好多, 有d一兩次攪掂, 但想問下電無咁痛既咩? 同埋係點樣架? 如果我尿道口可唔可以做電架? 下次你去睇時幫我問問. thanks!!
另外而家你睇緊邊個dr?
由頭到尾我只睇Dr Ho 一個..電就有小小痛啫..有D部位可以打麻醉針或搽藥膏止痛.
尿道口可唔可以電就唔知.....下次去睇幫你問???????????????
唔好意思...我己經無下次喎.....

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-5-30 02:24 發表

係呀, 原來有幾個好正架, 身材重好fit, 真係我見到都頂唔順, 而且我又係今日去喎, 重有我發現左最好book 6點睇, 之後d護士開始收工, 今日有一個重著超短牛仔裙, 身材勁fit, 樣又正, 另外counter有個金毛既換完杉 ...
stanleysex兄
我覺得你去睇女仔多過去睇Dr Ho....可能你己經好返晒嘛...重要上去??
重有我就比較喜歡(電).又快又少損口.
疤痕就好少事啫...只要醫得好..有疤痕就唔係問題啦

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-6-2 22:43 發表

minghin:
有疤痕, 第日比人見到點解繹...  
所以有疤痕其實好大件事架...  
如果醫唔好..野到俾另一半仲難解釋..仲天咁大件事呢

[quote]原帖由 stanleysex 於 2009-6-2 03:31 發表

更係未啦, 希望真係最後一次laser令我解脫依4年黎既痛苦, 4年真係好難受, 而家你點呀, 電完一次ok左?? [/q

好彩暫時只發現一粒....只係電咗一次...ok啦~

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-6-3 09:30 發表

細時百厭整到? 以前皮膚敏能所致?

講真啊我唔係出黎玩過怕中過野,我都唔會上網睇到咁多資料。之前我真係唔多識囉,, 所以if你唔講既,,用呢d 藉口去同另一半講係皮膚敏感呢d, 我覺得一定過到骨loo。最緊要係已經 ...
醫好咗...無事發生.邊個會驗屍咁驗你個度吖.快D醫好咗為上策~

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-7-9 09:42 發表

我睇左好多post ,, c hing都係講好返後,,,冇再出花 約 1年半啦,, 叫係好返晒wor,, d病毒都會消除左,,, 再反發既機會會好低。
唔係嚇你哋~~~我無事兩年後都翻發...好彩只有一粒...電咗後無事......

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-8-5 01:46 發表

係而且真係有得醫, 我同期D兄弟連依個網站都無上了, 可想已知好翻後跟正常人無分別的放心, 而同我同期既兄弟起碼超過百以上, 所以你唔洗擔心只係我超黑仔姐, 好少有我咁既CASE
stanleysex兄
放心啦~~~我支持你.....努力

老友~~ 好耐無見啦.好番未?

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-12-2 19:38 發表

你同邊個講先...
答我嘅都係老友嘛~~~

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-12-4 02:13 發表

未知呀, 應該快吧, 人生有幾個5年.......................
凡事向好個邊稔.係唔須要5年嘅.同期嘅師兄都好番晒.
你都可以嫁.放心啦.緊記唔好再玩.
唔好向後望.唔放棄就一定會好番.祝大家好運.

引用:
原帖由 09251234 於 2010-1-19 15:29 發表
neoguy5555:我宜家都係 政府衛生科診所 到睇緊...
原因係因為小第仲讀緊書關係...所以無資金去其他專科到睇...
加上聽人講 aldara 5% 隻藥好似幾好..但好唔知真定假所以想上黎問下各位大哥 ...唉
睇政府衛生科等於無睇,攞幾舊水買疣定寧都未必搽得好.
慳返D錢去專科醫生啦.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-2-10 01:32 發表
唔知係依5年裡面之前同我作戰班兄弟而家點呢?
老友記~~須然我基本無事.但係無事後兩年都有返發一粒.電療清除後都無事.
但前兩個月頸都起咗一粒.不過Dr Ho 話係唔同以前個d.
唔會野落下面.不過點都好啦.平常心.明天會更好啦.
我都見你仲喺度.知道你d問題都未解决.但應該比以前好咗好多.
努力啦.唔放棄總有一日會好返既.相信大家兄弟都希望見你有好返既一日,
祝你好運~~~~

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-2-13 03:11 發表

不過時間真係過得好快個個都好翻咁耐, 我只係2個月, 自己知自己事, 要一年先叫好翻哂只有等............好善慕你地, 由其係失哂蹤班兄弟同無發生過事一樣, 好想好想有依日呀
我相信班兄弟唔係失晒蹤.只係保持現狀少返發.
我都唔想嚇班新丁.我兩年後都返發.不過我己用平常心對件事.
多D留心.己經係生活既一陪份.時間會改變一切的.
你放心啦.你都會有好返既日子.要有自信呀~

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-2-16 01:31 發表

應該無哂事啦, 有重唔翻黎咩, 值頭乜都無啦, 如果有心得閒都會翻黎睇下分享下而家既心情同健康狀況, 之前個個都話一定會翻黎, 連講過d人全部都失哂蹤, 都唔記得有依度啦, 重有無翻發自己諗啦, 最後留係度既咪又係 ...
stanleysex兄
我好理解你呢幾年好唔開心.你仲喺係度努力緊.不過唔好放棄啦.
如果班兄弟真係好返就唔返黎.你都唔好嬲.應該高興嘛..
有朝一日你好返都唔返黎我都會高興既,
應該大家都係工作忙.無時間啫,開心D面對啦.

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2010-2-19 16:01 發表
今日見o的點又唔係咁覺眼...岩岩去tiolet 時, 又冇之前見時咁明顯
我好唔好觀察一排先睇dr.ho?

係中左既~花花會大得幾快ga??

dr.ho 有時間, 但時間唔岩我, 睇唔到
驚都無用.無人幫到你.
最好馬上睇醫生.唔係就自己安心
如果係就馬上清除.野開就手尾長.

[quote]原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-2-17 00:41 發表

Dr.話d衫褲傳染機會好細.
我個時沖量前都有用熱水+少少漂白水浸下底褲.
其實我知我亞媽知我有洗底褲,
我估佢知我有事, 但佢無問. [/quote

我就一直底褲分開洗.用滴露浸.
洗面同抹身毛巾分開用.
抹下面就用抹手紙.盡量避免交义感染.
做咗好過唔做.有懐疑疑似就睇醫生.
希望就在明天~~~~

引用:
原帖由 man002 於 2010-3-5 16:47 發表

覺得用laser最大問題系留下巴痕,花又吾知何時會覆發,laser多幾次,睇怕你都吾敢系人臉前除衭囉!

因為花系生出來才殺,所以次凍脫就最簡單!太大就用切掉方法!
唔知點解你地咁怕有巴痕,,如果可以醫得好,少塊肉都制.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。