推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

[建議] 王風雷傳

我俾今期甘小文嘅「小流文」笑死!

尤其係「冰火」那 part,搞到我把口中的檸茶噴到本書濕哂!

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-9-25 13:00 發表
如果鶩茼悀0u係達摩祖師,我肯定會即刻Cut書,大佬呀,呢本係龍虎門而唔係神兵呀,一個千幾年前黚垢聾H物如果真係出現儭雱痧u係頂唔順!仲有就係如果達摩真係現身咁佢唔使講都肯定係絕對天下無敵啦,集易筋黑級一 ...
如果鶩茼悀0u係達摩祖師,我又唔係好抗拒喎!

記得我以前睇過幾套武俠片、小說都講練洗髓經能反老還童。怎至有一套係講少年雍正為了長生不老而出家混入少林寺偷洗髓經;後來事敗,只偷學到金鐘罩、鐵布衫!

既然洗髓經能反老還童,以達摩祖師的修為:「洗髓經、易筋經、金鐘罩、童子功」均達到頂級;那麼能長生不老也不算過份!

相關搜索目錄: 小說

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-9-25 23:08 發表
暗黑螢光版??

用黎毯 "煲底"都覺得唔好用.....

攪個封面又要賣貴d, 真係吸血.......
記得以前街霸的暗黑螢光版封面真係好正!

嗰時我係瘋狂到期期蓄哂所有普通版和特別版,什麼七色呀、八色、幻彩封面都有齊!
如果嗰時肯即期放哂真係發達!
到了後來街霸熱過咗,1/3價都冇人要;只好掉哂落垃圾桶!

今期小流文繼續笑到肚痛!

估唔到上期臨尾嘅「大春袋」,竟然係油炸鬼!

今期金童話同日本龍虎門失去聯絡;而白仇對於林谷之死仍未振作!

邪神都好得閑吓,話要去參幫爭霸戰趁熱閙喎!

點解sammy20072007兄好似冇睇開王風雷傳咁,就連新著的劇情都像已忘記哂一樣?
引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-10-17 18:25 發表
有個問題有無兄弟可以解答一下,究景而家呢個達摩係由千幾年前一直修行至今黚咱P,定係因為創出洗髓經而穿越時空而薇麮{代呢!
劇情仲未揭盅喎!
引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-10-17 18:25 發表
另外醒起另一個原則問題就係劍魔,老鰣曮Y講過話白蓮五魔只係直屬教主指揮麉均A點解劍魔會好忠心咁跟茠鷒t老出出入入架,就算話佢只係忠終白蓮都講唔通啦
劍魔之前在新著中被聖上鎖上枇杷骨困在天牢,現在在王風雷傳中被金聖老救他出來收為己用!獸魔則因聖上被金聖老所擒,不想聖上有事被逼聽金聖老話!
引用:
今期仲話劍魔被金鵬動之以利對蹀陘坏D之位動心,乜以前唔係話過佢視富貴如糞土麉均A做乜薇鴙溯p傳成個人變晒呀!
今期邊版講呀?點解我本王風雷傳冇這段劇情嘅?
引用:
而家好似金聖老先係白蓮教主,成班高層跟著佢,仲有權用佢個名代白蓮教同政黨簽協議書,但係點解東方無敵又會有得佢呢!
在新著中金聖老已一早向聖上表明只會扶助真龍做下任教主,到時候便要聖上退位讓賢!
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 熱心幫助其他會員解決問題 2008-10-26 23:25
  • 冰河 威望 +20 熱心幫助其他會員解決問題 2008-10-26 23:25

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-11-15 17:16 發表
如果智賢有乜三長兩短,唔排除金羅漢會重入「魔道」!!
不過我覺得係智賢吾吼佢重入魔道 !

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-11-21 17:44 發表

暗黑螳螂獸進化,機甲螳螂獸~!
搞左一輪春秋,暗黑三重天究竟同隻螳螂有咩關係,唔通真係玩召喚獸?
係又唔錯呀,因為我鍾意睇數碼暴龍!
引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-11-21 17:44 發表
講真今期風雷一個挑十幾人算係比前幾期好睇,不過連劍魔同無忌就係一招被ko好像勁得離譜。
仲要在一秒內……

P.S.不過今期封面真係勁正!
       期待他們真的可以組成一隊參賽!

"佛門"的武功金鐘罩,會出個"道家"的鐘.............
個鐘上面竟然有八卦的卦象.........

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-11-24 17:29 發表
你地猜金仔出關後,第一個大戰的對手會是? 聖上現在趕緊來,金仔又遲遲未出嚟,感覺上就好像是,舖排他們交手.
今期專欄中不是已暗示了金仔、聖上、風雷會組隊 VS 老天尊、蚩尤、假邪神所組成的一隊嗎?

堂堂金羅漢竟然搞到要唱愛你一萬年溝女................

今期無左門小虎, 成本瘋雷ge價值少左10蚊 !!!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-7-17 20:35 發表
3) 風雷係咪會出現,在黑龍的登位大典
有BUG !!!
根據龍虎門外傳,以王風雷為首嘅邪拳道場會成為新羅剎教嘅「一邪」!

不過王風雷傳嗰面話王風雷已經離開咗邪拳道場,仲走去做白蓮教月聖.........

今期小流文串得好應棍!

1)風濕話佢地D武功咁X神化,要咁多銀紙嚟做乜?

2)無敵話佢地D武功發吓西呆又可以練成....

3)隔籬屋叫床聲高音D都可以破到金鐘罩!

一架南韓戰機飛到日本的羅剎教總壇, 咁係日本領空飛來飛去, 2個國家吾打仗 ?
而架戰機又可以如入無人之境, 飛到去目的地果下好野 !

中興出品必有爭霸賽, 第一輯就拳王隊制賽, 今次轉番街霸1 on 1.......

九陰+九陽都唔夠個得半桶水九死邪功+兩成穹蒼寶鑑既人打.......

今期專欄說:《王風雷傳II》第一期大約升了兩千書,比預計中少 !

真龍手上果把係曲尺, 何來密林子彈呀 ?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。