推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 WAIMAN8868 於 2009-9-3 21:27 發表
感謝大家大家好~我是第一次入來分向我自己的經歷呢.我之前有出去玩過,都有帶套,但這個星期六~~自慰的時候發覺條野有D損~~拿拿地~望望見到在頭的位置有兩達紅印,好似有D 吳對路~~星期日去看自己的家庭醫生~~他看了說是 ...
我尋日都去左睇dr.ho,,想dr.ho幫我望下下面個2,3粒仔野係乜(我都話之前睇左另一個專科睇過話唔係), 入到去我講左我之前有咩事,而家怕有花,佢就劃左個花既圖俾我睇同解釋有時會係一d 線體既野,,, 之後叫左我入去訓低,,,檢查左下面陰道出面咁,,,,佢話搵醋酸test下,,,then, 有result叫我望,我就話唔係呢到,,係第2個位,,佢就一望,,冇再test就直接話呢d唔係花,有時可能係 粉刺啊,,dirty啊起,,唔駛理佢wor,, 花唔係咁的,,又再俾d圖 同解釋我聽,,,, 之後我話疱疹我冇check過,佢話大多數人都會發出黎,,,呢個係冇得e,,, 但我想check都可以幫我check埋有冇抗體咁 (我問佢日後想生小朋友問題)。

總括黎講,dr.ho 都ok細心,,同好有耐性去解釋你聽,,, 佢收費都唔係貴,, 400 cons. + 380 lab test
仲有,,,,去到見到你地所講既四眼姑娘,,, 感覺佢好好人,, 面帶笑容,,,同我係之前睇開個個姑娘一樣咁好人, 但見唔到你地所講出面D 令女LOR~~~

p.s: DRHO係 10月1-10月11會不在HK,, 10月12日先照常開診。

引用:
原帖由 ScaryBoy 於 2009-9-3 21:54 發表

我唔係太識安慰人. 不過之前都有師兄講過. 事情發生左再諗返轉頭只會令自己唔開心.
心情都會影響病情的. 中過淋病又如過. 好返後你唔講都冇人知啦. 所以我將注意力集中係點可以令自己快d好.
而且難得你有個咁 ...
SCARY BOY~~~ 多謝你~~~ THANKS!!! (不過我呢幾個月都會繼續留意,,始終有潛伏都好難講)  我都祝你快D 打死晒D花,,,, 早日放低呢個包袱!!!

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-9-6 00:50 發表

囉藥金毛既咪幾正, 另外你問左DR HO D咩生仔既野, 可否分享下比大家知, 以DR HO之前同我講就算真係有疣翻發但照有左BB, BB的影響只會係比較容易生唇蒼, 健康應該就唔會有影響, 咁你睇其他醫生問過咩?
冇啊其實我係問淋病問題,不過花我以前問過,總之你病發時生花就千奇唔可以做愛,帶套做都唔好,, 但花,疱有時都要剖腹生loo,,因為會有機會感染到bb!

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-9-21 12:54 發表

唉...已經book左今日去睇啦
有疑似就快去睇唔好拖,,, 我有咩都睇左醫生先,,估估下自己都唔開心

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2009-9-24 11:15 發表
我睇左政府..中左...係淋病...
俾左一粒藥我食...下week 覆診..3 weeks 睇report

個醫身睇到有我白色既分泌, 我去tioelt又痛..
佢就話係淋病...

我想問個問題
(1) 係未要等到report 先知我有冇中埋 非淋.?? ...
小兄弟,,非淋就唔知,不過我(女)先前係中左淋病, 睇左2次就醫好(約1個月到啦搞掂),淋病唔難搞。係非淋麻煩d。你想要dr.ho既資料你由第1頁睇好快會見到佢既名,,你再自己去搵佢地址電話啦,我地俾資料你會俾人block 的。sorry~

P.S.我係睇私家皮膚及性病科醫生的*不是DR.HO

近日,我見又發炎去做多一次柏氏檢查,尋日醫生CALL我返去睇報告見到有不明細胞,結果如下:

意 義 不 明 的 鱗 狀 異 形 細 胞  邊 緣 細 胞 病 變 。 這 代 表 看 到 微 小 的 細 胞 病 變 , 但 是 它 們 近 乎 正 常 , 相 信 毋 須 擔 心 。 這 些 病 變 多 數 自 然 恢 復 正 常  

在 4-6 個 月 內 重 做 細 胞 檢 驗 。 謹 記 應 重 做 細 胞 檢 驗 , 不 要 假 定 這 些 病 變 將 恢 復 正 常 。 如 果 病 變 持 續 或 惡 化 , 或 需 要 治 療 。

***可能會下次去CHECK都係不正常 / 正常 / 變差左 IF 變差即係怕我第時會有子宮CANCER, 要接受治療,做陰道內鏡抽野檢查清楚***

唔知係咪同人性交後感染左高危既HPV,,, 我要 3-6個月後再去CHECK 多次柏氏,,, (我到今日都冇發現有椰菜花(應該會生出黎既係屬低危既HPV)。

由有事到而家都好幾個月,都經歷左好多,,突然間有D睇化既想法,豁達左,冇再驚,,平常心去面對啦,,,,

各兄弟真係有花既都要小心唔好傳俾自己另一半,,對女性黎講HPV個殺傷力係比男性影響好大的!!!

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2009-9-24 17:04 發表
candy
搵到info la~thx

你個o個好唔好? 係邊到?
我食左gov 一次藥,, 而家俾$$睇privare 既話, testing 係未都唔會accurate?

大家點睇係gov 完左先~定去private 好~?

我見aids concern 既testing 有 淋病  ...
淋病係食左藥打左針後2星期去留小便CHECK 小便DNA,,醫生話係暫時最準確既方法,一粒DNA都可以CHECK到你係NEGATIVE/POSITIVE(我睇個醫生係葵芳,皮膚及性病科)!

睇你肯唔肯俾錢LOO講真,,私家我覺得快D直接D 當然價錢又俾政府貴啦,SO FAR CHECK 小便一樣野 500,用針藥好似1000到。(記住IF你有另一半,你一定要叫埋佢同你去CHECK,如果唔係你好返又同佢行埋會交叉感染,仲有你唔講佢知既會令佢第時變成不孕的!)

引用:
原帖由 garamon 於 2009-9-24 20:35 發表
Candy, 緊記定時檢查,我想請問妳,怎樣發覺自己發炎?有甚麼症狀?妳以前有沒有定期做婦科檢查?
我會啊,,3-6個月後(我唸我3-4個月會去唔會等6個月)會再去CHECK多次柏氏,不過講真自己知自己事,我個報告都話係HPV感染,令到有細胞變異,我唸唔係低危啦,IF低危都出左花,但而家都冇,個心都冇之前咁亂,可能覺得係懲罰,我都睇好多網站,都見原來都有好多女性有HPV感染,只要KEEP住去CHECK 跟STEP做都唔會話有咩大問題,都唔一定係會變成CANCER既。

發炎係念珠菌啊,鏈球菌個D,咪覺得有D痕同多左D奶白色(好似D常咁既色)既分泌流出黎LOO,仲有我自己做過乜就知咩事,所以咪想CHECK密D柏氏,點知返出黎REPORT就咁。點都好啦,有野正面D,開心D去FACE同SOLVE,,一定會對個病有幫助。(我而家都仲未係CANCER,係有異變同HPV姐,好多人有機會會自己消除到呢D HPV的靠自己既免疫力,OR KEEP住唔變差)

大家都係啊,,,唔好灰心,,,我地一定會好返的!!! 最多做密D CHECKING∼

引用:
原帖由 好運 於 2009-9-26 14:30 發表
我想問純粹濕吻危5危??.....assume雙方口腔都冇明顯的傷口...

如果對方有疱疹一型..但冇復發當時,,,咁係咪冇傳染性??
放心啦朋友,,,疱疹一型冇發出黎時唔會傳染的,,IF有發出黎時就千奇唔可以 咀啦,,, 不過BTW 一型都唔係性病黎既,,唔駛擔心

濕吻都唔會傳到性病啦, 口水個菌濃度都唔高,,,口交就會

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-9-27 04:16 發表

killer law兄再恭喜我終極黑仔王5年就5年人生有幾個5年, 又翻發, 星期一dr ho見了
stanleysex

好sorry又見到你翻發花,,
其實介唔介意講下你個生活情況?

1) 食煙飲酒?
2) keep住仲有性生活?
3) 夜訓?
4) 有冇運動?

其實我今日都睇報紙,,,一個人有冇充足睡眠真係好緊要,, 你都要早d訓可能的話盡量每日有8小時。

希望你今次睇完dr.ho,,,  可以搞得掂啦!!! d 花 遠離你!!!

相關搜索目錄: 報紙 運動

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-9-30 01:42 發表

係黑就黑, 怪只怪自己唔好, 當然同埋之前睇錯醫生攪到自己咁.................................只係真係黑到以為好翻哂外面都要整埋尿道.........我外面好翻哂叫起碼兩年, 但尿道係上年有, 應該之前搽藥膏時因為 ...
我都有hpv,,,,但外面唔見有生出黎,上2個星期去俾醫生睇入面都冇,不過有發炎,尋日塞藥入去都摸到入面有d 粒,,,不過唔係硬既,,我都心唸,,唔係而家生係入面啊嗎(上2個星期醫生話入面冇事),,,, 個人有事,,就自不然咩都唸到好差,,,, 焦慮症咁

我3個月後都會去check多次柏氏叫佢幫我check 埋係咩野hpv,,,,,

有時真係好後悔,,自己做埋呢d野,,搞到影響一生!!!

引用:
原帖由 ericababy 於 2009-9-30 11:31 發表
我想問如果睇dr ho睇極都唔好...有冇人睇過其他好既其他介紹一下...??
其實睇婦科得唔得呢女性???

引用:
原帖由 jinz 於 2009-9-30 13:33 發表
hmm first time quite ok... bt den a bit pain luu
你係男定女?? 咩意思??? 點樣少少痛,,你係睇DR.HO?

引用:
原帖由 好運 於 2009-9-30 17:04 發表

咁濕吻(同妓女)的後果除左有機疱疹一型之外...真係冇其他??...發出黎係咪應該好明顯架 ? 成堆水泡咁?..

我過程冇除褲.口交個啲危的野冇做..
放心啦,,你咁樣唔會扣成任何性病等問題。講真, 疱疹一型我都有啦,,爛咀角姐嗎,,細細個仲未有性行為時都有啦,,過濾性病毒,,好多病毒人體入面一向都有,差在係自己免疫系統點樣,,,, 會唔會俾佢發到出黎姐嗎,,好多人都話人體入面本身都有癌細胞啦,所以你唔駛怕啦,only kiss唔會有事的,,, 唔信你可以自己去問醫生

引用:
原帖由 chikit4488 於 2009-9-30 20:25 發表

這裡不方便講....總知不要睇dr.ho.我身受其害.
又唔方便講但又要話佢唔好,,冇咩說服力wor朋友,, 呢到咁多人睇dr.ho都冇人好似你咁講

我自己only睇過佢1次,,去checking都覺得佢解釋得好清楚! & ok 細心既!!! (自己就唔覺佢有問題)

引用:
原帖由 LEE624 於 2009-9-30 21:02 發表
各位brother..大家好, 我係新人, 無意中入左黎, 上月中......中左招(花).....
有花,,,

我都有hpv,,不過冇發出黎,,我都問過醫生低危既花會生出黎,,,高危就會引致cancer,, 我上月柏氏話有細胞異變,我問醫生咁我係咪高危既hpv,,,醫生話都有幾大可能性,,咁樣推斷出來。

請問有冇人知hpv 高危對男性有咩影響? 我問醫生醫生話男性唔駛理,,唉,,我怕我害左我另一半,,,,,,

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2009-9-30 23:28 發表
我有淋病,食左gov clinic 一粒藥之後~~
今日去覆診.

佢用野撩我我尿道take sample 係顯微鏡睇~~話冇菌la wor
我問佢有冇衣原體, 佢一口氣話冇~~仲串我唔聽佢講野...

我想問咁樣check , 係未好大chance 唔得~ ...
講真啊,,,同我有SEX個人之前都係去政府TEST,,(我當時知有淋病都即問呢個男有冇唔妥,佢話冇,AND THEN我叫佢有冇都好去睇下醫生好D ),,, TEST係搵野尿下男個尿道口,之後15分鐘TEST,,,加上口頭問佢有冇淋既徵狀,,個男話冇咩問題好正常,就係咁,,醫生話TEST出黎冇事,,   其實我覺得係呢個人傳俾我的,,, 所兒我都叫左佢幾次去私家睇,不過佢唔SO我話政府睇都話冇事仲睇乜咁話!!!

老實講,,, 我另一半都係冇表面徵狀,,,但CHECK出黎都係有,,, 我地係係私家性病科醫生到做小便DNA TEST的

我個人建議你,,,最好去睇私家,,叫佢CHECK多一次小便DNA好D,,, 有時政府做野都幾,,,,兒戲

引用:
原帖由 chikit4488 於 2009-10-1 12:25 發表

冇錯係dr.ho解釋得好清楚! & ok 細心既!!! 但佢對性病一知半解.當時我去睇佢話我念珠菌食左幾曰藥情況越來越壞有D不對路.後來問朋友得知這位醫生時常斷錯政......如果不是睇佢可能情況不會有咁壞.............各位 ...
咁請問你而家係有咩性病呢??? 念珠菌都唔係性病一種。

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2009-10-1 13:13 發表

有左淋病, 日日force 自己睇上網既資料...
男仔有淋病 真係唔一定有symptons, 女仔冇symptoms個percentage 更大,
發唔發係睇o個人既體質...

我唔知係男仔係咁...定咩la
我一起身~~個尿道口好似有o的野~~係 ...
淋病係真係會有野係尿道口流出黎,,
我自己就係大量分泌流出黎,都好多下,,加上自己知自己做過乜野,所以會去CHECK得咁砌底

講真我另一半都係一D SYMPTOMS都冇的

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-10-1 14:01 發表

點解你夠膽同妓女打笳輪...
打車輪姐,,唔會有咩傳染架,,唔係咩,,口水個傳染性好好好低,,可以講係冇傳染性

引用:
原帖由 yoyayo 於 2009-10-1 16:11 發表

我咩病癥都冇呀...
非淋食左藥都好得八八九九...最少冇咩病癥...
但係都會等夠三個月一舖過咩都check晒...
就係因為好多中左招都唔知...

support
咁你究竟有冇check 下你係有冇中招架??? 我指留小便check dna 非淋同淋

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2009-10-1 17:52 發表

非淋 同 淋都可以咩病癥都冇架la
我同個網友玩完, 中左 淋(gov clinic 話係), 同佢講番, 佢仲話我係未自己再同人玩而野到
佢咩事都冇...  

我好驚有co-infection, 冇病癥時都唔知係未中左招, 你知la~非淋耐 ...
網友,,你真係同我一樣,,,我都係上網識埋d人,,,玩 搞到咁

係架好多人都可以冇病徵
當時我第1次係 打一支針食1個星期藥,,但清唔到,,, 之後第2次同埋另一半一齊去,,(怕之前係交叉) 打2針(各PAT PAT 1支) 食1粒藥,,--->唔知你係咪咁
之後再留小便CHECK 就清左淋,, 當然衣源體係NEGATIVE既,,因醫生話唔係咁醫的非淋,,,

所以你都係自己去私家到CHECK 下好D LOO

但你話感冒藥有冇影響我就真係唔知SORRY

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2009-10-1 19:27 發表

我岩岩琴日先係gov clinic覆診, 未俾個o個醫生串lor ,
gov only "撩" 我o的尿道, 邊有呢o的check 小便...
問佢2 次check 唔check 到, 佢話冇... 仲話咩都冇...
我心諗, blood test 你only test adis 同 梅毒 ...
你咪同我係網識個條友一樣loo,,政府d野真係 9流流架,, 你快d去睇性病科醫生啦,,問問佢點搞,,,,
網都有得寫啦,大部份既人係可以冇病徵架,,,,
講俾醫生聽你食左咩藥,,問下佢要唔要隔多2個星期先check定點,,,
條命就自己既唔好拖啦~~~

口交都係性交一種,,, 加上有時花啊hpv呢d,,有套都多數防唔到的,,,, 睇醫生都幾金下,,我唸我都睇左2皮野啦 由4月到而家,,, 陸續有黎真係~

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-10-2 01:49 發表

d女一日啜咁多條腸...
有d仲毒龍鑽...
佢個口同佢下面一樣咁dirty...
如果佢個口有椰仔咪pk...  
咩叫毒龍鑽,,,,玩 ass????

咁又係,,技女又真係接觸太多唔同既男人,,,,, d病毒4面百方咁collect返黎,,又真係難講既,,,,, 口有椰仔,唔係啊嗎,,,不過都真係生得既口,我都見過d相~~~

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-10-2 10:58 發表

即係用口幫男人舌肛門囉.........................................
即係用舌,,,,奶到入屎眼入面???? OH NO~~~ 我仲以為係肛交添~~~   

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。