推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 garamon 於 2009-12-21 18:27 發表
還要襯大減價才買禮物給老婆?
緊係要啦, 之前已去日本出晒血, 唔減價真係買唔起 邊叫我地都係中意瓥戊ㄕn貴....不過今日又見到個袋袋好似返發, 白白地, 唉  都唔知點算好

引用:
原帖由 mkfun2468 於 2009-12-22 05:47 發表
而家龜頭炎看了兩次家庭醫生話唔係行病,已經兩個星期,還未好,=師兄有冇意見,換個個皮膚科及性病科 或要溫秘屪科先阿對啊!

有冇師兄有經驗分想!!  換醫生有冇好介紹阿!!   大家希望在明天 , 祝大家冬至快樂!!   其 ...
祝大家冬至快樂  雖然有啲輕微返發, 都要開心啲過節

引用:
原帖由 man002 於 2009-12-22 11:36 發表

早排,先施,永安,一田,崇光大減價,七折或更低,我都掃貨了!我都喜歡實用野多些!貴野用吾慣!兩野攪爛,肉痛!

哈哈,你去完美元反彈,日元跌!
就係咁黑, 成日都摸頂

引用:
原帖由 suicide 於 2009-12-23 22:52 發表

熊貓

我跟你年紀差唔多,你想知道d物,可以的話我會覆你,不過我好少上呢到,你可以留個msn比我,交流可以快好多
已發比你

引用:
原帖由 man002 於 2009-12-24 00:04 發表

suicide
想問一問,兩年半後,你現在重有無常覆發?
網上和醫生說多數頭一,兩年會常覆發!多數慢慢反發時間會變長!次數少了
最慘係返發位會唔同, 我原發地方3個幾月都無事, 返而個袋袋位成日有唔妥, 雖然都算輕微(似皮膚龜裂), 我已平常心對待, 不過都會有鷣own

Merry X'mas

祝大家聖誕快樂, 快瓛玲, 過返正常性生活

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-12-28 15:15 發表
我都想快樂, 不過又要去搵dr ho, 人生有幾個5年..........
Stanley兄, 咩事吖?  我都好煩, 似乎個袋袋位成日都有返發現象, 雖然唔明顯(皰), 似皮膚乾燥損多啲

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-12-28 22:56 發表

咪又係應該又翻發, 次次都係咁, 以為好點知..............
真係返發都無計, 我都唔知點解個袋袋成日輕微返發

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-7 23:01 發表
你好就啦bigdog兄

我未放底到,好能驚有花
我下面又發炎啦,,流d黃黃綠綠野,,,,聽晚要去睇醫生,,成日都驚有花,,而家9個幾月就黎10個月

我都想有bb,,,,唉,,,星期一仲原本去做柏氏睇下有冇事要唔要做手術,,而家,, ...
Candy 妹, 點解無端端又發炎 ?

引用:
原帖由 man002 於 2010-1-11 14:42 發表

三個月反發吾奇,好正常!我都系10月開始醫!
Man 兄, 我今日第一次睇中醫, 個醫師70幾歲, 同佢話下面中皰, 今日飲左劑藥, 聽日飲多劑, 其實睇中醫要睇幾耐 ?

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-12 10:51 發表

最近應該冇野啦你?
係啦,,發炎,,應該唔會係個d STD,,因為都CHECK過晒又DOUBLECHECK過之前中過既淋,都冇事,,,,
Candy 妹, 妳無晒事就好, 我地果啲真係煩啲, 我係個袋袋位都成日有輕微返發, 煩死

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-12 15:33 發表
man002

明白了
因為版規嚴密廣告

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 13:02 發表

醫生說隔1年至年半沒有再出疣才生孩子,是因為疣的潛伏期長,如過了這段時間再不復發,應該是沒有了病毒在器官上,( 對只是一方有感染而言,這才安全 ,怕感染對方) 婦科醫生說沒問題,因為是用剖腹方法生產,所 ...
Garamon 兄, 我之前無唸著要細路, 所以無咩所謂, 不過自從上年9月中中左皰後, 莫講話想生, 行埋都唔敢, 怕傳染比我老婆, 依家都差唔多4個月, 原發位就無事, 不過唔知點解個袋袋位都有輕微返發, 都係發現有小結焦情況先知返發, 唔係日日自已檢查真係有可能察覺唔到, 到時以為一直無返發就慘  我都有心理準備要長期戰爭, 不過都發覺自已最近免疫力唔夠, 有齯漭祧圻角曈ㄛ鶿鶡a   可能最近工作壓力大

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-15 10:26 發表
只要能控制病情,醫治時間長點也沒有問題,沒有性生活也不是這麼大件事,我和太太也停了約1年半,一點問題也沒有,人生還有其他事要做。
Garamon 兄, 我同意人生仲有好多其他事要做, 中左招已經無得改變, 不過都有一樣好處, 就係自已會反省 + 老婆既接納, 令我本來夫妻平淡既感情有番生氣, 我好多謝佢無放大件事, 我會珍惜

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-1-16 22:41 發表
做人真係好辛苦...
有病己經生不如死...
仲要有感情+家庭問題...
工作又不開心...

我真的曾經有諗過...不如...
師兄, 係香港地, 相信唔單止你有家庭, 感情, 工作問題, 至少我都有, 工作壓力大想轉工又好難, 唔撈自已唔食, 都要理屋企人啦, 不過至少有呢灝f都係自已知, 又唔係絕症會死人, 又唔係外表有殘疾, 相對有其他嚴重病或手斷腳斷唔算咩大件事, 我最大影響都係無得搞野, 同埋返發心理難受, 自作自受, 無計

引用:
原帖由 95555052 於 2010-1-18 11:26 發表

我上次中皰是一年五個月前, 驚會中埋疣. 沒行埋好耐

依家和老婆行埋,  應該OK??
師兄, 上次問過醫生, 你該係中左皰1型, 所以返發機會低, 我就唔同, 係2型, 幸好就算返發都唔係好嚴重, 不過都唔知幾時先唔返  我同你都差唔多大, 行埋同生小朋友的確係有啲擔心, 不過最好都係問下醫生了解下

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-18 13:53 發表
熊貓,請問你病發時有甚麼症狀,感覺?
我第一次發果時, 係有兩三撻水泡係旁邊毛髮位, 4個月都無事, 不過2個幾月發現個袋袋位有虃儥, 似皮膚龜裂咁, 跟著結焦又無野, 你知袋袋既皮膚唔同構造, 真係好難分別係異樣定正常, 都係見到有無故損左結焦先留意倒

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-20 19:17 發表
之前曾經在外國的網頁讀過有關資料,以前的理論是 hpv 病毒永遠存在體內,但新的研究發現,如過了半年不復發,再長久一點,身體的病毒會低至用最精密先進儀器都不能檢測到,只要沒有接觸新的同類病毒,是極少會復發。 ...
Garamon 兄, 咁皰疹會唔會同一情況 ?

引用:
原帖由 95555052 於 2010-1-20 18:36 發表

我相信係1型,

但JJ炎就好煩, 好難斷尾, 最近發燒又出番, 好擔心好似上一次大半年都不好.
後來沒空回香港看, 反而在大陸看, 而家好似又冇事
我中2型仲煩

引用:
原帖由 sohoeast 於 2010-1-31 00:32 發表
Bro Panda

http://www.drugs.com/acyclovir.html

I hope it is helpful to you
師兄你用有用嗎 ?  其實我唔係好想食藥, 唔想有依賴

引用:
原帖由 sohoeast 於 2010-1-31 23:25 發表
yes i am using it since my recurrence rate is quite frequent, almost very other month.
師兄, 咁你依加仲有無返發? 我原位(即係JJ右邊毛髮地方)從上年9月中初發到依加都無再發, 返而唔知點解係袋袋返發, 其實病發都算輕微, 可能袋袋皮膚構造唔同, 都唔覺有水泡, 剩係久唔久有囍a方見到有小小結焦情況  同埋師兄, 係咪醫生叫你食一個療程, 食幾耐 ?

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2010-2-9 09:59 發表
其實我都想好似stanleysex兄咁生個小朋友
但係依家啲陰影未解除, 乜都唔夠膽做住, ~~~
我仲衰, 個袋袋成日都返發皰, 雖然好輕微, 唔特登去睇都唔覺, 不過始終都係返發  生仔開刀係無問題, 問題係野到老婆成世就唔想

引用:
原帖由 95555052 於 2010-2-12 11:38 發表

C hing幾耐發一次?
都幾密下, 隔1, 2個禮拜就會發現, 因為我日日都有睇住, 所以一有唔唔妥就知, 不過因為好輕微, 就唔想食藥, 想靠自已免疫力去克制, 過多幾個月再考慮, 唔知其他中皰既弟兄有咩提議

祝各位及自己身體健康, 早日康復

虎年事事順利, 恭喜發財

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2010-2-16 01:43 發表

死la.... 你個時係一次過出好多粒...?? 定係點..
佢好似酒米咁...好細....

你地有經驗, 岩岩出新既時, 係點樣ga??
師兄, 你係咪又出左去玩?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。