推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

板主大晒!

板主大晒!

咸D用幾粒鐘寫個報告,一句:違規操作,就被掉落垃圾桶!

講多兩隻字原因都無。咁很忙,就唔好做板主啦!

咁很辛苦,問候o下你囉!

咸D問候你,你唔使講多謝o架!

板主大人,你係板主,你大晒!

你可以將咸D的報告抽起,但係你咁樣引用兩句,我又要問候o下你囉!

第一,文中的「我」是誰?你唔好攪到無睇晒全文的讀者,以為是咸D!

咸D只是寫出一次救國行動中,其中一員的見聞和言行。

第二,妹仔話自己十六,咸D的朋友覺得唔似,但咸D覺得唔只十六喎,點解唔可以寫,點解唔可以影相!

難道要先查看身份證明文件?

我係唔會容許有人憑主觀判斷、斷章取義、誤導他人而唔問候佢,更唔會因為閣下係板主而例外。

不過,這亦帶出一個問題:

嫖,對不對?嫖未夠十六的,對不對?嫖超過六十的,對不對?

咸D覺得是一個「五十步與百步」的問題而已!

板主大人即係「淫審官」,你話過份色情,咸D當然不得異議。

板主大人一早用這條入咸D罪,大家都慳返好多口水啦!

不過都好似話移去「三級貼圖區」,唔使殺頭吧!
引用:
涉及與未成年少男少女發生性行為之言論就已經係違規。明知內容敏感惹火,仲要貼出黎?
個囡囡固然話自己十六,咸D相信佢有十六,文中亦無話佢唔夠十六,乜解唔可以貼出來?
引用:
難道你覺得攪到一個妹妹仔係一件值得自豪既事?
板主可以刪post,可以扣分,罰禁言,摺埋個a/c都得,但絕對唔可以上崗上線,莫須有咁屈人。
引用:
玩個成年既,叫做嫖,玩個未成年既,係孌童,
大人的道德標淮和操守,咸D不想知道,更不想談論。咸D以德報怨,幫大人增值。

「孌童」是名詞,從前解作「男妓」、也泛指身為被動一方的男性同性戀者。

「孌童癖」現在被認為是一種心理疾病,是一種特殊的性傾向,其性欲傾向對兒童,通常為發育前或青春早期的男孩或女孩的性偏好」

咸D的post早被板主大人刪掉,相片中的女生是否未發育或剛發育,各網友無從知曉,但大人當心中有數!

咸D玩樂半生,遇囡無數,偶有十六而婷婷玉立,咸D喜而食之,孌童癖乎?

做板主在這裡係大晒,但都要有料o架,唔好故步自封!

咸D幫你增值,搵埋資料你又唔睇,乜o野係「孌童」,點先算係「孌童癖」!
引用:
咸D玩樂半生,遇囡無數,偶有十六而婷婷玉立,咸D喜而食之,孌童癖乎?
咁都算是大人所說的「孌童」!
引用:
你既然知道係心理病,咁你好自為之。
板主大晒都唔係醫生,唔係你話人有病就有病。

咸D自問半生對得住人,對得住自己,這句「好自為之」留返大人慢慢享用。

大人自命持劍衛道!咸D只好慨嘆:水鬼升城隍,何處覓靜土!

Doer極品高級大貴賓,你真係擦鞋仔中的極品!

綜觀各網友的回應,許多認為板主大人做得好,處理得當的,咸D看後,心中絕無不快,他們只是表達對此事件的意見。

擦鞋仔你長篇大論,裡面全是「骨頭」,直接講,即是人身攻擊!

你得一樣o野講o岩,咸D只是一個級數不太高的版友,即使離開,這裡應該不會有太多人不捨得!

相反,咸D又會在乎嗎?

你知道互聯網受歡迎的原因嗎?

就是你把板主的鞋擦得更亮,做到極品中的極品,那又如何?

咸D只是一個級數不高的板友,也可以在此大大聲問候你。

不,你送咸D的「骨頭」實在太多啦,咸D應該問候埋你的家人!
本帖最近評分記錄
  • 筆突 體力 -50 無啦啦「問候」人地的家人 2008-11-14 11:35
  • 筆突 威望 -50 無啦啦「問候」人地的家人 2008-11-14 11:35

嘩,開閘、放狗,成班板主、打手放晒出來咬人呀!

阿極品,你講的一大堆似是而非的廢話,咸D本來都唔想浪費時間在你這個擦鞋仔身上,補充一句,咸D從來無擦過,相信亦有不少人會舉手。

淨係你這種指黑為白,為自己擦鞋技藝高超而有得撈,搵到個錢而自鳴得意,令咸D聯想到「不知羞恥」四字!

板主大晒,咸D怎會不知。遵守網規,咸D更唔會明知故犯。

你話,唔喜歡可以離開,可以唔到。這種只是你擦鞋仔的心態。

大晒又如何,咸D的性格就是據理力爭。亦唔會死不認錯。

你班同聲同氣板主、擦鞋仔有無睇過原文?亂咁出來咬人!

板主大人話咸D的相過了點火,無問題,「淫審」角度一直都係模糊不清,你話過就過啦!

咸D欣然接納,還主動在另一個論壇中把照片刪除!

咸D要同板主爭論的是,故事中只是提過一次「十六」,又怎樣是「與未成年少男少女發生性行為之言論」?

更何況改都無叫咸D改o下,就判處死刑,即時執行!

大人就用社會道德為幌子,硬扣咸D「攪到一個妹妹仔係一件值得自豪既事?」和「孌童」的帽子。

擦鞋仔就自作聰明話咸D「非富則貴」而定論咸D「我大曬!」

咸D唔係靠擦鞋搵食,而係半生遂蚊遂蚊賺返來的,所以唔會因你地d 板主大晒,而做縮頭烏龜!

anakin版主大人,你唔係又想屈咸D用分身來撐自己掛!

咸D零三年注冊至今,就只此一個a/c,更無要求過任何人過來聲援。

筆Sir,咸D要送個 畀你!

不論你是否會再判咸D的貼死罪,但身為一個大晒的moderator,你起碼對一個用心出貼的版友,有最基本的尊重。

文,咸D決定不會修改,就此作罷。各版友如有興趣觀看全文,可到 uf…

擾攘數日,大家一笑置之吧!

引用:
原帖由 colorbhk 於 2008-11-12 16:01 發表
如果做錯就要認, 唔係有人俾機會你改就係等於你冇錯
意見唔同亦唔洗下下問候人
差d 睇漏 e 條貴賓添!

「認錯!」你估老竇教仔,老師教學生呀,你條咁樣貴賓何德何能話人地錯,要人認錯!

幾廿個回應起碼有一半都唔認同咸D,點解個個咸D都唔問候,剩係問候果位人兄。

因為佢以經偏離左「對事唔對人」的原則。

不過,你唔使驚無份,咸D現在正正式式、認認真真咁,問候埋你!

引用:
原帖由 colorbhk 於 2008-11-12 23:23 發表
畢版主, 請問以下守則/版規何解:

2. 各會員必須能夠理性討論。本版會員的愛好及生活方式可能你不認同,但都應得到尊重!嚴禁對他人作出人身攻擊,辱罵,詆毀個別民族、地區人民,以用粗言穢語攻擊他人 ...
如果真係唔明版規,想問版主,可以自己開條thread,或PM版主,唔好在這裡灌水。

舉個例,版主話咸D觸犯了第五條:

嚴懲發表帶有涉及吸毒及與未成年少男少女發生性行為之言論或主題或相片,違者會被扣分(體力 -30,威望 -30),甚至禁言/禁訪的懲罰。

咸D唔清楚「未成年少男少女」的定義,究竟以國內14歲 or 香港 16 歲為標準?香港就定得好清楚,係未足16歲就斷正。

咁在本版是否一講「十六」就唔得?話之你16 頭16 尾,講夠十七就無麻煩?

咸D順理成章,就可以在這裡要求版主解釋。

版主大人,我舉例咋,你唔使真係向咸D解釋o架!

Mr.Color ,你話晒都係一條貴賓,投訴就投訴啦,鬼鬼祟祟,轉彎抹角!

我咸D第日都有機會做貴賓、高級貴賓、極品貴賓…,你咁樣會影衰晒d 貴賓係我心中的形象嘛!

引用:
原帖由 anakin 於 2008-11-12 17:55 發表

連我執行其他版務,你都想借意話我屈你?
原來唔係話咸D,sssooorrrrrryyy!

既然大家都唔想爭論下去,請各版友不要再在此留言吧!

你地用「十六」歲來介定「未成年少男少女」,你地有權。

你地認為篇文犯規,涉及 / 令人聯想到與未成年少女發生性行為,就唔好再出。

並唔係隱藏左「十六」兩個字就變左無問題!

相反,會令讀者有更多幻想,15 歲?14 歲?咸D / 你個 friend 唔係攪個13 歲呀?

所以,咸D強烈要求將文章移走!

仲有,最好在此條版規加註明,如:"要足17歲才脫離「未成年少男少女」的範圍,以免多生事端。

Anakin 版主真快手!

咸D要求移走文章唔夠三分鐘,就攪惦,效率奇高!

唔該晒!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。